Lucnikviti Lucnikviti komentáře u knih

☰ menu

První úsměv První úsměv Michal Čagánek

Jedna z mých nejoblíbenějších, srdci nejbližších. Doporučuji zažít. :)

27.12.2018 5 z 5


Jediný strom v okolí Jediný strom v okolí Michal Čagánek

Sbírka si mě našla jednoho krásného zimního dne. Básničky jsou plné obrazů, kterým se člověk lehce poddá a nechá se přenést do různých míst i situací. Příjemné, typicky "čagánskovské" čtení. :)

27.12.2018 4 z 5


Stálice Stálice Michal Čagánek

Básně jsou to velmi povedené a krásné, leč pro mě je asi hranice mezi radostí a bolestí tak tenká, že jsem ji ani nepostřehla, a z toho všeho jsem si odnesla spíš smutek a bolest. Vedou ovšem k zamyšlení - nad sebou samým i nad vším ostatním.

10.12.2018 4 z 5


O chlapci, snu a medvídku O chlapci, snu a medvídku Michal Čagánek

Zajímavé pohádky pro dospělé. Pokud jste "pohádkový" typ, který se navíc nad texty rád zamýšlí více do hloubky, zkuste tuto knihu.

10.12.2018 4 z 5


To světlo To světlo Michal Čagánek

Některé básně zaujaly, jiné jsem prostě jen přečetla a nic mi neřekly. Více než básně mě tentokrát však oslovily velmi vydařené doprovodné fotografie Vlasty Fišrové.

10.12.2018 4 z 5


Moře i studánka Moře i studánka Michal Čagánek

Velmi vydařená sbírka aforismů, která v těžkých chvílích dokáže potěšit a posunout nás opět blíže k naší duši. Děkuji, Michale. :)

10.12.2018 5 z 5


Docela tiše Docela tiše Michal Čagánek

Sbírka poezie, při jejímž čtení jsem zpomalila a užívala si (občas i úsměvné) obrazy, které ve mně básně vyvolávaly. :)

10.12.2018 4 z 5


Plyšový Buddha Plyšový Buddha Michal Čagánek

Já a Plyšový Buddha jsme si k sobě hledali cestu opravdu dlouho. Dostal se ke mně hned po přečtení Zastavena, které je mou srdeční záležitostí, a tak jsem se na něj nedokázala "naladit". I když mě některé pasáže zaujaly, bohužel jsem knihu nakonec odložila. Jednoho dne za mnou ale přišel můj bratr s tím, že knihu našel u mě v knihovničce a přečetl ji jedním dechem. Velmi ho oslovila, a tak ji prý půjčil známé. No a od té doby kniha putuje a my už ani nevíme kde. :-) Kniha o cestě se vydala na cestu. Věřím, že za tu dobu už potěšila mnoho lidí.

02.12.2018


Malá Malá Michal Čagánek

Když jsem se doslechla, že je Malá příběhem v duchu tradice Malého prince, zaujalo mě to natolik, že jsem si knihu zatoužila přečíst, i když jsem ohledně toho ze začátku byla spíše skeptická. Když jsem se do ní ale začetla, bylo mi líto, že mě tak dlouho míjela. Blanka je velmi milé a laskavé děvčátko, jehož počiny mě dojaly až k slzám. Po dočtení knihy jedním dechem jsem toužila, aby měla více stránek, a tak jsem se ještě nějaký čas vracela k mým oblíbeným pasážím. Nakonec tedy mohu říct, že je pro mě Malá mnohem intenzivnější záležitostí, než pro mě byl Malý princ. Děkuji, Michale. :-)

02.12.2018 5 z 5


Strom štěstí Strom štěstí Michal Čagánek

Tuto knihu jsem si hned na první pohled zamilovala. Michalovy texty v ní jsou vydařené a v člověku rezonují. Ráda se k nim čas od času vracím. Velmi zajímavé jsou ale i ilustrace Miloše Löfflera, díky kterým si budete knihou chtít listovat sem a tam, tam a sem (ale to pochopíte, až když se vám kniha dostane do ruky). :-)

26.11.2018 5 z 5


Dům beze stěn Dům beze stěn Michal Čagánek

Krásná sbírka básní, která zahřeje srdce a vykouzlí úsměv na tváři, doplněná o velmi povedené fotky z přírody. Už jen po přečtení několika málo stránek jsem měla pocit jako po procházce v lese.

25.11.2018 5 z 5


Odvaha milovat Odvaha milovat Michal Čagánek

Aforismy v Michalově podání opravdu hladí duši. Není to kniha, kterou přečtete a odložíte, nýbrž kniha, ze které si část přečtete a na chvíli ji odložíte, abyste se na moment zastavili, ponořili do sebe a nechali slova znít ve vašem srdci. :-) Děkuji za ni.

25.11.2018 5 z 5


Zastaveno Zastaveno Michal Čagánek

Kniha si mě našla jednoho chmurného podzimního večera před několika lety a doteď mě nepustila. Možná to bylo tím, že jsem tenkrát řešila podobnou situaci jako hlavní hrdinka a dokonale jsem se s ní dokázala ztotožnit, možná to bylo laskavostí a vřelostí, které z knihy sálají. Konečně jsem se cítila pochopená v tom, čím vším jsem procházela a zažívala dokonalý pocit souznění. I když jsem už od Michala četla za ta léta spoustu knih, tato je pro mou duši světlem a teplem, ke kterému se jednou za čas ráda vracím. :-)
Vřele doporučuji k přečtení.

24.11.2018 5 z 5