Plyšový Buddha přehled

Plyšový Buddha https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/329385/bmid_plysovy-buddha-27Y-329385.jpg 4 70 70

Pavel Plyšatý není obyčejný člověk, opravdu upřímně se snaží. Nikdo nedokáže zapomenout na svoji výjimečnost, na božství v sobě, navždy. Román vypráví napínavý, přitom citlivý lidský příběh muže, který za svůj život projde skutečně vším možným. Narodil se na palubě letadla, vyrůstal uprostřed kukuřičných polí, dospíval v ulicích velkoměsta zmítán nároky a očekáváními společnosti, vystřídal desítky zaměstnání, několikrát málem zemřel, aby se mohl znovu zrodit.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Plyšový Buddha. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (41)

kamibe
08.11.2023 5 z 5

Tahle kniha je opravdu zvláštní. Je zároveň podivná, praštěná i moudrá. Přečetla jsem ji před rokem a velmi ráda jsem se s ní seznámila.
Hlavní hrdina se jmenuje Pavel Plyšatý. Má za sebou velmi zvláštní dětství, rozhodně není hloupý, přesto dostane nálepku debila (a nechá si vytisknout velmi případné vizitky). Všude má nějaké přátele, dostane se do míst, která bychom nečekali, dokáže zachovávat klidnou mysl i ve vyhrocených situacích, ale umí také pěkně rázně jednat, když to podle něj situace vyžaduje. Skoro by člověk řekl, že má něco z Ježíše. Na konci knihy jsou jeho výroky a řadu z nich jsem si vypsala. Nejvíc mě asi oslovovaly citace na začátku knihy, z nich pro mne nejpůsobivější byla ta Oshova: Osamělost dětí se ve tmě ještě zhoršuje. Medvídek je skvělá ochrana, je s nimi alespoň někdo. Váš bůh není nic jiného než plyšák pro dospělé.

Vypsala jsem si z ní mnohé moudrosti

cubeice
10.07.2023 4 z 5

Michalova kniha, je jednou z těch, které mají kouzlo zcela nenápadně měnit svět. Tedy aspoň těm, kteří chtějí a umí naslouchat - těm, kteří dokáží slyšet i to ticho mezi slovy. Může přinést útěchu, uvědomění, lehké pousmání, zamyšlení, povzbuzení - může být i ranou holí, pokud zrovna nemyslíme správně. Ano, jak sám Michal píše, ne všechno se to skutečně stalo, ale odpřísáhne, že vše, o čem píše, je pravda. A já mu to věřím.


Veeria
21.06.2023 4 z 5

Bylo pro mě náročnější se začíst, ale jsem ráda, že jsem nedělala předčasné závěry a četla jsem dál. Je to opravdu výjimečná kniha obsahující různé vrstvy a barvy. Styl psaní je krásný, mám pana Čagánka moc ráda. :) Věřím, že každý si najde v příběhu své. Je zde plno nádherných myšlenek a poselství, mezi řádky je toho ukryto tolik. Jednu hvězdičku věnuji speciálně panu Kašparovi za nádherné ilustrace. :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Plyšový Buddha v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených79x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených9x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst40x
v Chci si koupit15x

Autorovy další knížky

Michal Čagánek
česká, 1978
2016  83%Plyšový Buddha
2005  86%Nevěry II
2013  95%Malá
2006  81%Piktogramy
2010  90%Zastaveno