Lucka.Simarova Lucka.Simarova komentáře u knih

☰ menu

Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Ať si říká, kdo chce, co chce. Tato kniha má své kouzlo, ráda sleduji povahy lidí a tato kniha na ně nabízí krásný pohled. A Gatsby který se zdá rozmařilý a na první dojem..."floutek" je tak docela perfektní chlap! :)

03.10.2013 5 z 5


O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Krásný příběh o přátelství, které se jen tak nevidí. Kniha byla krátká,ale autor v ní vyjádřil co mnozí nedokáží v románech tlustých jako Bible sama.

03.10.2013 5 z 5


Proměna Proměna Franz Kafka

Knihu hodnotím s odstupem času, avšak Řehořova rodina ve mě vyvolávala jakýsi morální odpor. Zprvu to bylo takové "zábavné sci-fi" později až k breku a nemohla jsem se donutit číst dál, takže jsem to odkládala a odkládala.

03.10.2013 3 z 5


Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Zprvu jsem chtěla číst Anglického krále, tam jsem však usoudila, že hrabal je prase a číst to nebudu, sáhla jsme po Vlacích. Nuže až tak špatné to nebylo, příběh byl přinejmenším zajímavý, ale forma jakou to Hrabal napsal mě opravdu nezaujala.

03.10.2013 3 z 5


Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Co k tomu dodat...každý zná,každý ví,mnozí četli a jak se Romeo zamiloval do Julie a Julie do Romea, já jsem se zamilovala do nich. :)

03.10.2013 5 z 5


Manon Lescaut Manon Lescaut Vítězslav Nezval

Kniha se mi četla krásně, příběh byl vcelku poutavý, postavy víceméně sympatické, jen teda rytíř byl slepý a mě ho bylo celou dobu líto, proto 4* (nicméně kdyby to byl happy ending nebylo by nad čím přemýšlet) :)

03.10.2013 4 z 5


Oliver Twist Oliver Twist Charles Dickens

Každý zná příběh ubohého sirotka Olivera Twista, těžko říct do jaké hlolubky, ale víceméně je to fenomén. Vím, že k Dickensovi to patří, ale knize prostě musím vyčíst její rozvláčnost, šílenou popisnost a různé odbíhání od děje. Příběh se dá lehce zachytit, ale kupříkladu přepracovávat ho do eseje je opravdový boj.

03.10.2013 4 z 5


Evžen Oněgin / Евгений Онегин Evžen Oněgin / Евгений Онегин Alexandr Sergejevič Puškin

Řekla bych, že je to nejkrásnější kniha, jakou jsem četla. Je zde patrný vývoj Oněginovy osobnosti a moc mě zaujal. Obecně se kniha četla dobře.

03.10.2013 5 z 5