Luciii4176 Luciii4176 komentáře u knih

☰ menu

Snoubení tmou Snoubení tmou Leona Škodová

Četla jsem brzy po Dvou zrcadlech a tohle tedy bylo úplně někde jinde. Někdy možná až příliš komplikovaný styl, ale ve výsledku je vidět ta detailní propracovanost. Jsem zvedavá, jak to bude s Tritanem a Claire dál. Snad se dočkám?

17.07.2018 5 z 5


Dvě zrcadla Dvě zrcadla Karolina Limrová

Dvě zrcadla aneb jak si ušetřit čtení celého Stmívání na 260 stránkách. Nápad dobrý, bohužel ta podoba s kdysi největším upírským hitem pro náctileté je tam velmi patrná. Na mě osobně tak bylo moc slz a srdceryvných dialogů. Jak už bylo zmíněno, škoda toho potenciálu se zrcadly. Autorka ale píše čtivě, takže si od ní klidně přečtu něco z jiného soudku.

17.07.2018 3 z 5


Slza Slza Lauren Kate

Nu, asi už nejsem tak úplně young adult, aby mě tohle bavilo. Přišlo mi to jako taková rychlokvaška, hodně jednoduchá. Ale mladším čtenářkám by se mohla líbit.

17.07.2018 3 z 5


Upíří žezlo Upíří žezlo Monika Šnaiberková

No já vám nevím... Když jsem se letos zařekla, že půjdu pouze do české literatury, vybírala jsem tituly poměrně pečlivě. Mladá nadějná autorka, upíří artefakt, dílo bylo lektorováno a vydalo ho známé nakladatelství. Takže jsem čekala trochu víc. Ale bylo to jakoby jen o kousek nad úrovní fanfikce. Další kniha by mohla být lepší, ale chtělo by to ještě hodně cvičit a víc přemýšlet o tom, jak pomoci věrohodnosti, aby některé situace nevyznívaly tak okatě absurdně.

18.05.2018 3 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Na můj vkus až moc smutné, ale s takovou atmosférou jsem musela počítat, když sáhnu po Gertě po další knize této autorky ;-) Místy to byl pro mě trochu chaos a někdy se mi to zdálo zbytečně natahované, ale ve výsledku příjemně zpracované řemeslo českou autorkou.

18.05.2018 4 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Rozhodla jsem se letos dát šanci výhradně českým autorům, a jako první hned taká pecka! Kdyby se autorka interpretovala pod pseudonymem, nenapadlo mi mě ji podezřívat z českého občanství. A to je vzhledem k tomu, jak slabá je tato kategorie v podání českých autorů rozhodně kompliment :-) Začátek mi dělal trochu problémy kvůli spoustě nových informací z neznámého světa. Ale vše mělo svůj smysl a já už se moc těším na přečtení dalšího dílu.

18.05.2018 5 z 5