Snoubení tmou

Snoubení tmou https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314629/bmid_snoubeni-tmou-ftX-314629.jpg 4 29 9

Není výjimečná. O nějakém zvláštním daru se dá pochybovat. A rozhodně nehrozí, že jako jediná zachrání svět. Což je dost mizerná kombinace pro začátek obrovského temného dobrodružství. Na druhou stranu, nestačí, že jsou snad v nepořádku všichni kolem ní? "Každý se snaží vdechnout svým příběhům život. Mně o to nejde. Já to jen potřebuju někomu říct. Být vypravěčem nutně neznamená dožít se konce. Některé věci tě změní. Jiné tě zabijou. Někdy v tom není žádný rozdíl. Jsem Claire Elliotová. A takhle nějak se to tehdy stalo."... celý text

Přidat komentář

Luciii4176
17.07.2018 5 z 5

Četla jsem brzy po Dvou zrcadlech a tohle tedy bylo úplně někde jinde. Někdy možná až příliš komplikovaný styl, ale ve výsledku je vidět ta detailní propracovanost. Jsem zvedavá, jak to bude s Tritanem a Claire dál. Snad se dočkám?

eraser9046
01.11.2017 5 z 5

To rozuzlení hlavní otázky, za použití kamarádky, bylo skvělé. Takhle nějak si umím představit, že by se to stalo, kdyby existovali upíři. Co se může pod*lat, se pod*lá ráz na ráz, když iž se zdá, že všechno míří na dobrou cestu. Pak už to byla jízda až do konce. Za mě palec nahoru.


LMFantasy
28.09.2017 3 z 5

Kniha nie je zlá, ale je to ako 50 odtieňov sivej bez toľkého sexu., možno to bolo tými menami :D

NovakKatarina
04.08.2017 5 z 5

Věřím, že kdo si potrpí na Meyerovou, Limrovou apod. a považuje jejich psaní za extra chytlavé a originální, může pro něj být tahle kniha moc velké sousto. Leona to vzala z jiného konce. Nejspíš ji už, stejně jako mě, unavovala ta záplava upírských romancí, kde není ani pořádná zápletka, a pro svou přímočarost ani prostor k zamyšlení. Za to dávám těch hvězdiček pět. Chtěla jsem dát původně čtyři, protože by mi pak nezbylo lepší hodnocení na další knížku, která tu laťku, věřím, zvedne.

lucy6581
14.07.2017 odpad!

Co to proboha bylo za styl psaní? Nešlo se začíst a nedávalo to smysl. Horší knihu jsem nečetla...

Můstek
02.05.2017 5 z 5

V knize se mísí romantika, intriky, mystika, dobro i zlo. Křehká Clair v Londýně potká tajemného Tristana, kterého poznala v rodném městě. Jejich přátelství přejde v lásku, která jim ovšem způsobí značné potíže. Najdou se tací, kteří jim to nepřejí, například Tristanova rodina. A také na jeho bratrovi je cosi podivného, temného. Knihu mohu vřele doporučit ostatním.

bartule
17.01.2017 5 z 5

Prvních pár stran pro mě bylo bojem,kdy jsem jednou opravdu uvažovala,že to vzdám a to ne kvůli špatnému,nebo nezajímavému obsahu,ale kvůli stylu psaní,který mi přišel místy úplně nepochopitelný a některé věty,nebo slovní obraty jako by vůbec nedávaly smysl,ALE zakousla jsem se,protože obsah mě zajímal a četla jsem dál a musím říct,že jsem dobře udělala,protože jakmile jsem se začetla,tak stránky letěly úplně samy a za chvíli jsem byla na konci knihy.Shrnuto - velmi povedená knížka,která mě opravdu bavila a doufám,ze bude pokračování,protože je tam spousta nedořešeného a ten konec si o to opravdu říká :-)

kocourjulie
09.11.2016 4 z 5

První půlka knihy se mi zdá zbytečně zdlouhavá, zato ta druhá vše vynahrazuje. Doufám, že ten otevřený konec znamená, že bude nějaké pokračování, protože otázek, které by chtěly své odpovědi, je v celé knize hodně.

Jananaj
10.10.2016 5 z 5

Obvykle neznámým českým autorům šanci nedávám, zkušenost mě poučila takže se nedivím, že je na našem trhu spíš záplava zahraničních kousků. Nu nakonec kniha skončila v mé čtečce, když jsem hledala cokoliv oddechového, u čeho se v posteli vypotím. Dost to ovlivnila asi i cena, tolik bych té ztráty nelitovala.
Ale už k věci. Snoubení tmou je příjemný počin. Ne samosebou nijak zvlášť hluboký, ale ani plochý jako většina upířin pro mladé dospělé. Vlastně bych řekla, že to není tak úplně blbé, aby to nepřelouskla i kdejaká mamina. Máme tu nějaké ty záporáky, nějaké klaďase, ale zdá se mi, že se jim všem ty hranice občas stírají, takže to není vůbec černobílé... Co tak ještě dodat. Claire je celkem sympatická, Tristan na začátku na ránu tyčí, Leigton typický zlobivý slaďoušek... no i když... Ostatní postavy trochu zapadají do pozadí, ovšem stejně tam kdovíjakou roli asi nehrají. Asi mi to, co o nich vím stačilo. Svět jako takový je dobrá darda. Zamotat se do něj bych asi nechtěla.
Jednu věc musím vytknout! Proč nebyla knížka delší? Ne že by to potřebovala celkově, ale ukončit ji takhle...? Doufám, že bude pokračování - tolik nedořešeného. Dočtete to tak nějak uspokojení a zároveň rozčarování z toho, co zůstalo nevyřčeno. Takže za mě: Přečteno jedním dechem přes noc. Do další knihy (už kvůli výše zmíněnému) určitě půjdu :-) Ještě bych dodala, že se mi pojetí upírů zdálo celkem nepřehnané, dalo by se tomu věřit.