Lucie Luu Lucie Luu komentáře u knih

☰ menu

Vězněná Vězněná Pavel Renčín

Skvělý příběh. O to zajímavější, že je inspirován skutečným příběhem. Určitě by neměla v knihovně chybět.

17.08.2018 5 z 5


Návrat z pekla Návrat z pekla Jan Vavřík

Knížku jsem četla u vody ve 40st a přesto jsem měla metr husí kůži. Kniha je naprosto skvělá. Přečetla jsem za 4 hodiny jedním dechem a nemohla přestat, protože jsem doufala, že v tom strašném příběhu přece musí najít hrdina kousek toho štěstí. Rozhodně doporučuji přečíst.

21.07.2017


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Kniha má dobrý nápad. Sama jsem teď hodně jezdila vlakem a koukala na krajinu kolem sebe, na zastávkách koukala do domů, na hrající si děti na hřišti, takže nápad super i jeho zpracování je velmi příjemné. I se mi líbí popisování Rachel jako alkoholičky, jejího selhání a uvědomování si to. Co se týká odhalení viníka, tak rozhodně palec hore. že se jedná o tuhle osobu by mě fakt nenapadlo. :)

13.02.2016


Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Ruské válečné historické knížky mě nezajímají. Předem jsem se děsila toho, jak budu přeskakovat nudné pasáže. Ve skutečnosti jsem se nemohla dočkat, až otočím stránku a knihu přečetla za 2 dny. Děj v poválečném Rusku je mi známý obecně z dějepisu, ale díky knížce se na to dívám úplně jinak, Dnes si člověk skutečně neuvědomuje a hlavně neváží svobody slova a myšlení. Určitě si přečtu více knih podobného tématu a i další díly od autora DÍTĚ ČÍSLO 44.. Knížku skutečně všem doporučuji. A PS: absolutně mě ta souvislost nedošla :) Konec byl proto fakt překvapující.

18.08.2015


Počkej na mě, Radko! Počkej na mě, Radko! Lenka Lanczová

Sérii Radky jsem četla několikrát. Naposledy dnes po 10 letech. Dočetla jsem knížky s blaženým pocitem, že i po 20 letech od napsání knížky mají koule a šťávu. Prostě tuhle sérii miluji nejvíc. I když Lucky Luck a Blíženci jsou stejně výborní. Jediné co mě mrzí, že vlastně nevím jak to s Radkou a Pavlem dopadlo! Lenka často do knížek propojuje osudy předchozích hrdinů, za což jí neskonale miluju :), ale nevzpomínám si, že by někdy někde zapojila osud Radky a Pavla. Což je obrovská škoda, ale co není, může být.

27.07.2015


Ač nevidím, vnímám Ač nevidím, vnímám Věra Řeháčková

Knížka, ke které se ráda a opakovaně vracím. Poukazuje na to, jak stačí prchlavý okamžik a vše je jinak.

15.07.2015


Stalker Stalker Lars Kepler

Knížka se mi jako vždy líbila. Musela jsem jí přečíst na jeden zátah. Něco trochu přitažené za vlasy, ale jinak více než reálné. Doufám, že Kepleri vydají brzo další knihu

17.06.2015