Line21 Line21 komentáře u knih

☰ menu

Rozhodni se být zdráv Rozhodni se být zdráv Jan Vojáček

Oproti prvnímu dílu nepřináší podle mého názoru tato kniha nic podstatného navíc. Styl psaní a vyjadřování se mi už po prvním dílu značně zajedl. Kniha je barevná jako omalovánky. Krátké bubliny či čtverečky s klíčovou větou na stránce jsou dobré, ale sdělení jsou příliš zkratkovitá a to platí pro obě knihy. Žádná myšlenka není hlouběji rozvedená. Je to taková sbírka mišmaše sem tam s vcelku povrchní esoterikou. Tam, kde se autor drží medicíny a doporučení ke zdraví jsem se občas dozvěděl něco nového, ale vesměs je to jen opakování již stokrát napsaného, což ale také není nutně na škodu, pokud se to dostane k lidem zase třeba z jiné strany.

18.02.2023


Náropa a Tilopa - Tantrická cesta adepta Náropa a Tilopa - Tantrická cesta adepta Usrhs-Pha

Pěkný příběh buddhistického adepta a jeho překážkách na cestě k zasvěcení.

23.01.2022 5 z 5


Rádce pravého muže Rádce pravého muže Robert Glover

Motivační literatura speciálně pro muže, ale můžou se i jiní - ze 63 nebo kolik už máme pohlaví - něco dovědět. V knize jsou také zajímavé životní příběhy. Autor uvádí tipy (kroky k osvobození) jak se sebou pracovat. Hodnotím celkově knihu jako přínosnou.

17.01.2019 5 z 5


Symbolika biblického jazyka. Úvod do struktury hebrejštiny Symbolika biblického jazyka. Úvod do struktury hebrejštiny Friedrich Weinreb

Symbolika biblického jazyka je kniha, ke které se čtenář nejednou vrátí, jelikož je stále z knihy co čerpat. Z prvního čtení lze získat jakýsi obraz, ale kniha nabízí mnohem víc. Místy je čtení náročnější k zachycení souvislostí, ale Weinreb píše velice srozumitelně a každý má možnost si z knihy něco odnést.
*****
Prostor a čas vás mámí, a tak tomu má býti, abyste, co činíte, marně činili. Kdybyste však všechno poznali, jen důvtipem byste jednali správně.

Kdo se pohybuje v rámci dvanáctera, musí se podřizovat tomu, co je předurčeno ode dnů stvoření; kdo následuje pokynů třináctého, je od onoho osvobozen.

Člověk nemůže vidět svět jinak než jako dvojnost; neboť to je smyslem tohoto světa.

10.11.2017 5 z 5


Znamení života Znamení života Friedrich Weinreb

Kniha je psaná velmi čtivým a srozumitelným jazykem. Je vhodná i pro toho, kdo se s hebrejštinou seznamuje. Díky vloženým vsuvkám, poznámkám, z rozhovorů, které F.Weinreb zaznamenával, je kniha velmi poutavá a lehce přenese do děje. Lze ji tak přečíst na jeden nádech.
*****
K písmeni quof : Bůh přece nechce svět jako místo trestu; svět byl přece stvořen, aby bylo naopak dáno místo k radosti.
*****
K písmeni reš : Jako hlava diriguje tělo, tak vládne říše nebes říši tohoto světa.

05.11.2017 5 z 5