LildaD LildaD komentáře u knih

☰ menu

Peklo jménem Rakká Peklo jménem Rakká Sophie Kasiki

Téma knihy je rozhodně zajímavé a k zamyšlení. Zpracování se bohužel už tolik nepovedlo, po dočtení jsem měla pocit, že tomu něco chybí. Možná by to chtělo trochu více rozepsat, příběh by snesl pár desítek stran navíc.

01.06.2021 3 z 5


Igelitkové pivo Igelitkové pivo Mikko Rimminen

Tato kniha je zvláštní kousek. V podstatě se tam toho zase tolik neděje, dominuje zde především bohatý popis prakticky všeho možného, od listí padajícího do kaluže po deštivý kabát města. Na čtení je to trochu náročnější, ale zase je to ukázkový příklad, že i o ničem se dá napsat něco.

06.04.2021 4 z 5


Začarovaný mlýn Začarovaný mlýn Alina Afanasjew

Tato kniha byla moje oblíbená, ten příběh mě jako dítě fascinoval.

06.04.2021 5 z 5


Oliver - Kocour, který zachránil Vánoce Oliver - Kocour, který zachránil Vánoce Sheila Norton

Pro mě jsou kočičí příběhy zárukou pohodového čtení, a tento nebyl výjimkou :-) Místy mají události až příliš rychlý spád, to je jediné, co bych tomu vytkla. Jinak je to velmi milé a místy dojemné. Je to spíše pro lidská koťata, ale i dospělákům se to dobře čte.

19.02.2021 4 z 5


Dracul Dracul Dacre Stoker

Myslím, že tato knížka se zařadí mezi mé oblíbené. Upíří příběhy já můžu a tento mi sedl. Má takový klasický nádech, který ve spoustě moderního literárního vampyrismu postrádám. Moc jsem od toho nečekala a rozhodně mě to nezklamalo. Klidně by příběh mohl ještě pokračovat :-)

12.02.2021 5 z 5


Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Tato knížka pro mě byla takovým náhodným výběrem, velká očekávání jsem tedy neměla. Na prvotinu to není špatné. Ze začátku mi chvilku trvalo, než jsem se do toho dostala, ale pak už se mi to četlo snadno (a rychle). Jen jsem se občas musela pozastavit nad chováním postav. Asi nejvíce mě iritovala postava otce (přestože zde nepůsobil zvlášť výrazně). To jako vážně nevidí, jak se jeho dítě chová? Občas mi to vrtalo hlavou. Konec mi přišel slabší, ale vypadá to, že by příběh mohl mít pokračování. Pokud ano, jsem na něj docela zvědavá.

09.02.2021 3 z 5


Kocour Bob Kocour Bob James Bowen

Velice pěkný příběh, který jistě ocení nejen milovníci koček. Knížka se četla velice dobře, hlavní hrdinové, James a Bob, člověku tak nějak přirostou k srdci.

08.02.2021 5 z 5