Oliver - Kocour, který zachránil Vánoce

Oliver - Kocour, který zachránil Vánoce https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321659/bmid_oliver-kocour-ktery-zachranil-vanoc-kVD-321659.jpg 5 110 45

Kocourek Oliver jen výjimečně opouští svůj domov v hostinci Myslivna. Když ale hospodu zničí požár, zůstane bez střechy nad hlavou. Přátelskému kocourkovi se naštěstí podaří brzy najít ve vesnici nový domov. Pak se však seznámí s nemocnou holčičkou Karolinou, která nemá žádné kamarády. Oliver si vzpomene na to, jak lidé pomohli jemu, a rozhodne se, že je nejvyšší čas na to, aby vesnice, ve které bydlí, zažila pravý vánoční zázrak…... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Oliver: The Cat Who Saved Christmas , 2015


více info...

Přidat komentář

gabriela8704
15.04.2024 5 z 5

Tedy to byl příběh. Kam se hrabou odborné psychologické knihy. A jak jde spolupracovat že? Aneb když se lidé kolem sebe dívají, tak se také dozvidaji a mohou i pomoci.

Dortíkomilka
22.03.2024

Skvělá knížka na prosinec (i na leden, kdy jsem ji četla já). Doporučuji.


knihomol1985
30.12.2023 5 z 5

Ideální vánoční knížka :-)

orangerose
23.12.2022 5 z 5

knížka je kouzelná ,vtipná, a taky je hodně dojemná . Je ideální ji číst před Vánoci - nebo po nich, to jedno , jedno vím že bude líbit dětem i dospělým . Kdo tuto knížku nezná , a nakonec pozná ,nedá se pustit z ruky - jak si ji zamilují čtenáři( stejně jako u mně ) :D

gejza_makovnik
29.05.2022 5 z 5

Nádhera, úžasný zlatom lemovaný príbeh kocúrika Olivera. Neviem si túto knihu vynachváliť.

oluskace
14.04.2022 5 z 5

Nádhera. Nic víc nejde napsat. Kluci Olivera milují. Čtu minimálně dvakrát za měsíc

Misanhanelojc
14.02.2022 5 z 5

Ok moc krásná a dojemná

Štěpinambura
08.07.2021 5 z 5

Proboha! To je tak nádherně dojemné. Takový obdiv k Sheile Norton! Je to prostě nejlepší bomba, plná chválihodných třpytků!

sgjoli
30.03.2021

Jak mám kočky (a obecně zvířata) ráda, tak literatura se zvířecími hrdiny v hlavní roli ve většině případů asi není mým šálkem čaje. (Čest výjimkám!) Tato kniha mne nebavila a já cítila, jak se do čtení musím nutit. Plytké, povrchní. A já měla pocit, jako by se autorka ze mě snažila násilně vycucat emoce. Ale já se bohužel (bohudík?) neumím dojímat na povel. To dojetí musím vnitřně cítit, ale tady jsem měla pocit, jako bych necítila skoro nic – ta kniha ve mně nedokázala nic vyvolat. Knihu jsem nakonec nedočetla, bohužel mi nesedla. Ale očividně jdu proti proudu, jak koukám na ostatní hodnocení - berte tedy moje hodnocení spíše s rezervou. :-)

LildaD
19.02.2021 4 z 5

Pro mě jsou kočičí příběhy zárukou pohodového čtení, a tento nebyl výjimkou :-) Místy mají události až příliš rychlý spád, to je jediné, co bych tomu vytkla. Jinak je to velmi milé a místy dojemné. Je to spíše pro lidská koťata, ale i dospělákům se to dobře čte.

Barabora
04.02.2021 4 z 5

Knihu, jsme četla již dvakrát. Poprvé proto, protože mě zajímalo, jaká bude nová knihy, kterou jsem dostala k Vánocům. Podruhé na čtenářskou výzvu, tady na Databázi knih. Přesně nevím, co to je knihy, která je vyprávěna RETROSPEKTIVNĚ, ale zdá se mi, že tato kniha je na to jako dělaná. Vřele doporučuji. :-)

Eruname
01.01.2021 5 z 5

Dostala jsem ji v loni k Vánocům. Netušila jsem jak krásný příběh se v této knížce skrývá. Kniha dokáže u čtenáře manipulovat s emocemi. Knihu jsem četla v jednom kuse se svým kocourkem Mufíkem.
Když jsme si jednoho dne šli pro kocourka do útulku, hned jak jsem ho spatřila, jsem věděla, že se bude jmenovat Oliver.
Knihu velmi doporučuji.

Barabora
29.12.2020 4 z 5

Moc hezké vyprávění o kocourovi který zachránil Vánoce. Doporučuji

Mindy
10.10.2020 5 z 5

Krásná knížka pro malé i velké a hlavně pro nás, milovníky koček. Čtení tohoto milého příběhu bylo opravdovým pohlazením po duši.

Cynickýholub
09.08.2020 5 z 5

Abych pravdu řekla, neměla jsem sebemenší tušení, co od Olivera čekat.
A byla to pecka. Oliver je úžasný oddechový příběh, který čtenáře dokáže třeba i rozbrečet, každopádně emoce se u toho uvolní dost.
Rozhodně si to někdy v budoucnu přečtu znovu a neuvěřitelně tleskám autorce za tak poutavý příběh z pohledu domácího mazlíčka.

Anežu
23.05.2020 5 z 5

K vánocům jsem dostala balíček, Olivera a Charlieho. Oba příběhy mně rozbrečeli. Jsou to teď moje dvě nejoblíbenější knihy. Také se mi líbí jak autorka napsala knihu z pohledu kocourka!
Veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeliká pochvala autorce knihy, Sheile Noronové!
Anežu

Lucif
02.04.2020 5 z 5

Krásný příběh nebo spíš několik propojených příběhů. Přečteno skoro jedním dechem. Naprosto doporučuji. Šťastný konec nebo spíš konce a vlastně i začátky ;0)

El@D...
13.02.2020 4 z 5

Knížku jsem dostala minulý rok k Vánocům. Líbí se mi její děj, při čtení jsem cítila tu vánoční náladu. Něco málo k ději: Oliver žije se svým majitelem Georgem v jednom hostinci. Žili si pěkně až do jednoho osudného dne.. Jednou začalo v hostinci hořet. Oliver vzbudil George (čímž ho také zachránil), ale pak utekl do lesa. Přes les se dostal do jedné vesničky, kde si ho k sobě vzal chudý pár. Protože ale neměli moc peněz, svěřili kocoura Olivera do rukou rodiny Sarah a Martina. Ti mají dvě děti- Gaby a Rozu. Oliver se sice v rodině má dobře, ale stejně se mu stýská po Georgovi... shledají-li se ještě a jak příběh dopadne, to už si musíte přečíst sami. Přeji příjemné čtení!:)

Anet962
26.01.2020 5 z 5

Když jsem tu knížku viděla poprvé říkala jsem si že si jí musím koupit, je moc krásná a věřila jsem že ten příběh bude nádhernej a on opravdu je bavil mě a těším se až budu číst Charlieho. Jinak dávám celých 5 hvězdiček ta kniha i spisovatelka si to zaslouží.

harena
11.12.2019 5 z 5

Další knížka, kterou za chvíli nadělí Ježíšek našim dětem. Je moc krásná, pěkný příběh, který pohladí. Přirovnala bych ji asi k stejně pěkné knížce "Vánoční překvapení."