Liina Liina komentáře u knih

☰ menu

Výchova dívek v Čechách Výchova dívek v Čechách Michal Viewegh

Jedinou útěchou mi je, že jsem si knihu stáhla zdarma. Jinak by moje spořivá dušička skuhrala, že by bylo lépe investovat do kusu čokolády... Nějak mi nejde na rozum, čím si autor zasloužil poměrně vysokou popularitu, snad jiné jeho knihy jsou lepší. Já to ale rozhodně zjišťovat nehodlám.

27.02.2024 odpad!


Smrtící tanec Smrtící tanec Laurell K. Hamilton

Tak nějak už se zdá příběhvyčerpaný, takže se ho autorka pouší nadstavit řánou porcí romatických a scén a erotiky. Už je pryč veškerý šmrnc a zůstává to už jen takové ulepené...

25.01.2024 1 z 5


Kavárna šílenců Kavárna šílenců Laurell K. Hamilton

Tak nějak mám dojem, že v předchozcíh, zábavných dílech se vyčerpala autorčina invence a schopnost udržet příběhu švih. Děj se začíná přelamovat do telenovely a do popředí se dostává romantika, vztahové problémy a bohužel i pasáže téměř erotického charakteru. Tohle všechno příběhu vůbec neprospívá a tak nějak totálně snižuje zábavnost a přitažlivost série, která pomalu, ale obávám se, že zcela jistě, směřuje do kategorie červené knihovny.

25.01.2024 3 z 5


Rozesmátá mrtvola Rozesmátá mrtvola Laurell K. Hamilton

Druhý díl série nezklamal, pořád je to zábavné i když poněkud krvavé čtení...

25.01.2024 4 z 5


Provinilé slasti Provinilé slasti Laurell K. Hamilton

Překvapilo.... Příjemně! Čekala jsem nějakou romantickou slaďárnu a ono ne. Samozřejmě, jistý podíl romantiky by se našel, ale primární je v téhle kníce děj, je to víc detektivka než romance a čte se dobře. Zatraceně dobře:)

25.01.2024


Muž se zlatým torkézem Muž se zlatým torkézem Simon R. Green

Od Greena očekávám nápady, šílené akce, vtipně cynické hlášky, drobnou porci sentimentu a neprůstřerlného hrdinu. Toho všeho se mi opět dostalo vrchovatou měrou a já se bavila.

31.10.2023 5 z 5


Východ Modrého měsíce Východ Modrého měsíce Simon R. Green

"V těch dávných dobách žili hrdinové i padouši a zemí kráčela temnota. Žili tam draci, které bylo nutné zabít, princezny, které bylo nutné zachránit a rytíři v blýskavém brnění konali statečné činy.
O těch časech se traduje mnoho pověstí plných příkladného hrdinství a odvážných kousků hodných obdivu. Tento příběh mezi ně nepatří."
...tento příběh ale patří mezi ty, ke kterým se opakovaně vracím. Patří mezi ty, které nepostrádají vtip a švih. Které mají humor, byť někdy maličko ( i více) cynický a které nabízí svému čtenáři skvělou zábavu.

30.10.2023 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Celkem zklamání. Bavily mě asi tak dvě první kapitoly. Ty krátké:-) Námět mohl být zajímavý, ale zpracování zbytečně rozvláčné, přecházející do nudnosti a konec byl nepříjemně předvídatelný v podstatě od chvíle, kdy se Nora dostane do knihovny. V podstatě by se kniha dala zkrátit do jednoho motivačního citátu a motivační citáty fakt nemusím:-)

03.10.2023 1 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

Kdyby mi bylo o pár desítek let míň a kdyby to bylo moje první setkání s fantasy žánrem, jistě bych byla nadšená. Ale ona ta kniha je určená pro mládež a napsaná, v té době, mladistvým autorem, takže to, že se nadšení vyhnulo mně, neznamená, že příběh neosloví cílovou skupinu. Po přečtení prvního dílu série si nejsem jistá, že budu v dalším sledování osudů mladého Eragona a Safiry pokračovat, ale s čistým svědomím příběh doporučím mladým, či méně zkušeným fandům fantasy:)

22.08.2023 3 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Kniha popisuje běžný život v KLDR z pohledu jejich řadových obyvatel, byť z různých socvciálních vrstev a také popisuje jejich životní osud a důvody, které je vedly k opuštění země. Pro lidi žijící ve svobodné zemi, jsou denní reálie v KLDR zcela nepochopitelné a šokující.

22.08.2023 5 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Skvělý námět s obrovským potenciálem, který autorka ale nijak nevyužila. Jestli bylo cílem šokovat za každou cenu, asi se povedlo. Každopádně stavba příběhu má velké trhliny a jednání postav je často nelogické až nesmyslné. Celkově je kniha docela čtivá, za přečtení určitě stojí, ale nenašla jsem žádný důvod, proč se k ní v budoucnu vracet.

22.08.2023 2 z 5


Tajomstvo Dračej steny Tajomstvo Dračej steny Jozef Žarnay

Jedna z nejoblíbenějších knih mého dětství:-)

25.10.2017 5 z 5


Pohádky o mašinkách Pohádky o mašinkách Pavel Naumann

Pohádky, které si dodnes ráda přečtu:)

12.10.2013 5 z 5


Strašidýlko Strašidýlko Otfried Preussler

Úžasně půvabné povídání:-)

27.09.2013


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Hezké...

11.09.2013 3 z 5


Zajímavé časy Zajímavé časy Terry Pratchett

Můj nejoblíbenější díl Zeměplochy!

09.09.2013 5 z 5


Nonstop Nonstop Brian Wilson Aldiss

Jedna z nejlepších sci-fi, co jsem četla

09.09.2013 5 z 5


Daleká cesta za domovem Daleká cesta za domovem Richard Adams

Krásná knížka, jedna z mých nejoblíbenějších

09.09.2013 5 z 5


Pozemšťané a mimozemšťané Pozemšťané a mimozemšťané Ivo Železný

Hodně dobrá sbírka povídek.... Vracím se k ní dodnes.

08.09.2013 5 z 5


Chlapík z pekla Chlapík z pekla * antologie

některé povídky i dnes....

08.09.2013 3 z 5