lift666 lift666 komentáře u knih

☰ menu

Německo páchá sebevraždu - Jak dáváme svou zemi všanc Německo páchá sebevraždu - Jak dáváme svou zemi všanc Thilo Sarrazin

Kniha by mohla být podstatně kratší, kdyby v ní autor některé myšlenky neprezentoval neustále dokola. Přestože jsou autorovy ideje podloženy statistikami a výzkumy, občas se jeho úvahy na nezávislých statistikách nezakládají (především tam, kde statistické výzkumy chybí). Nicméně autor v knize upozorňuje na poměrně naláhavý problém a kniha je psaná velmi dobře a čtivě. Doporučuji.

01.01.2019 4 z 5


Den, kdy došly prachy Den, kdy došly prachy Milan Vodička

Kniha není prakticky vůbec odborná. Ekonomické vysvětlení ať už vzniku, průběhu nebo konce krize zde nenajdete, ovšem popis tehdejší doby z různých úhlů pohledu je napsán velmi čtivě. Zklamala mě snad jen určitá protiřečení, kdy autor v jedné kapitole píše "většinou byli z práce propouštěni muži, kdežto ženám bylo pracovní místo ponecháno, a to z toho důvodu, že ženy představovaly levnější pracovní sílu" a v druhé kapitole obrací, když píše "většinou byly propouštěny ženy, neboť muži byli považování za živitele rodiny, a tak zaměstnavatel udržoval automaticky pracovní místa mužům."

13.01.2017 4 z 5


Myšlení: rychlé a pomalé Myšlení: rychlé a pomalé Daniel Kahneman

Až na některé závěry výborná kniha!

03.02.2015 5 z 5


Jak vystoupit z EU Jak vystoupit z EU Petr Mach

Absolutně nelze souhlasit s jistým komentářem autora, kterého zde nebudu jmenovat. Vize pana Macha je právě naopak velmi rozumná, podložená fakty a logikou. Přiznávám, že kniha mi v určitých místech přišla až příliš jednostranná, ale nepředpokládám, že by v knize, jako je tato, bylo účelem představit nestranný pohled a objektivně zhodnotit situaci ČR a jejího členství v EU a úvahy o ukončení takového členství. Nevím, proč se o této publikaci nemluví a proč není známá. Existuje-li text dostatečně vysvětlující, jakým způsobem je ovlivněna ČR svým členstvím v EU, a obsahující pádné argumenty pro vystoupení z EU, je to publikace pana Macha.

05.10.2013 4 z 5


Inferno Inferno Dan Brown

Rozhodně lepší a zajímavější než Ztracený symbol, ale Andělé a démoni josu Andělé a démoni :D
Dan Brown svou prvotinu ságy Roberta Langdona dosud nepřekonal.

28.09.2013 4 z 5


Takzvané zlo Takzvané zlo Konrad Lorenz

Nejsem biolog ani psycholog a už vůbec ne etolog, proto může být moje hodnocení poněkud zavádějící vzhledem k tomu, že dané problematice nerozumím. Pan Lorenz každopádně zaujal a čtivou formou popisuje něco, co je nám ekonomům a jiným osobám z různých vědních oborů na míle vzdáleno.

05.08.2013 4 z 5


Ztracený symbol Ztracený symbol Dan Brown

Kniha je dobrá, psaná stejným stylem jako všechny Brownovy knihy, a proto už pro mě není tolik zajímavá. Přiznávám, že mě dostal nemalý počet překvapivých a nečekaných zvratů, nicméně pro mě už je tento styl poněkud vyčpělý. Stále však je kniha velice dobrá a rád si přečtu další Brownova díla.

02.07.2011 4 z 5