Leea Leea komentáře u knih

☰ menu

Lakomec Lakomec Molière (p)

Moliére sice měl trochu různorodější názory na svou dobu, ale nic nezmění na tom že měl pravdu. Od samotného děje, který se mi zdál zakončený poněkud neobratně, byla hlavní myšlenka skvělá. O tom jak dokáže být člověk posedlý penězi, až ho to může dovést k lakomství.. Musím ale nechat Moliérovi to, že jsem se i zasmála. Skutečně nahlas a pokud by byla doporučená četba kterou bych si měla přečíst a to nejen kvůli maturitě byla by to tahle.

03.10.2019 4 z 5


Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Nemůžu se ubránit pocitu, že jsem čekala něco více. Je to skvělý nápad a jiný svět, pravidla, ale stejně se mi zdá že z toho autorka mohla vytřískat více.. Nebo je to jenom začátek aby nás v dalších dílech ohromila? Nevím. Neříkám, že se mi kniha nelíbila ale přesto..
A nakonec Mal nebo Temnyj? Upřímně ani jeden. :D I když takový hajzlík jako Temnyj se fakt jenom tak nevidí.

18.08.2019 4 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

Nebýt doporučení ke knize bych se ani nedostala a to by byla škoda. Romantický příběh s reálnými problémy. Nejsem člověk, co by byl z příběhu úplně odrovnaný, proto stručně řeknu, že snad byl Hardin i na mě moc náladový, ale kniha se mi líbila. Anna Todd ví jak nenechat čtenáře přestat číst. (Knihu jsem přečetla během tří dnů.) Nemůžu si ale odpustit... U toho konce jsem vybuchla vzteky.

08.07.2019 5 z 5


Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Sladké a jednodušší čtení na léto nebo třeba zkouškové období. O humor není nouze (zvlášť kdykoliv se na scéně objeví Kitty a Peter). Lara Jean se mi sice občas zdála na o něco mladší hrdinku, ale jinak nemám co vytknout. :)

07.07.2019 5 z 5


Pekáč buchet Pekáč buchet Kateřina Petrusová

Nevím kde začít.. Možná tím že na začátek řeknu, že hned po dočtení téhle knihy jsem se musela najíst. :D Byla to kniha plná humoru, skvělých receptů a samozřejmě lásky. Příběh celkem dobře ubíhal a není to žádné náročné počtení. Něco líbivého co si chcete po dlouhém dni přečíst. :)

06.07.2019 5 z 5


Nocte Nocte Courtney Cole

Překvapená? Velmi. Jestli mile nad tím už bych musela polemizovat. Mluvím o ději,
ze kterého bych si sedla na zadek, pokud bych už neseděla.. Kniha mě nenechala v klidu. Celou dobu jsem čekala, že z Darea se vyklube nějaká nadpozemská bytost, ale tento konec by mě nikdy nenapadl. Každopádně nevím jestli se ke knize ještě někdy vrátím.

06.07.2019 5 z 5


Všechno, úplně všechno Všechno, úplně všechno Nicola Yoon

Krásný, roztomilý příběh i romance. :) Knihu jsem četla už 3x a pochybuju, že naposled. Neuvěřitelně čtivé a vůbec ne dlouhé. Hlavní hrdinové, princezna svého skleněného zámku Maddy a parkourista Olly, mi přirostli k srdci a jejich chatování jsem se musela vážně smát. ♡♡

06.07.2019 5 z 5


Cinder & Ella Cinder & Ella Kelly Oram

Miloučké, slaďoučké.. prostě novodobá Popelka. Není co dodat. :) Ke knize se ještě určitě ráda vrátím.

05.07.2019 5 z 5


Růže pro Charlotte Růže pro Charlotte Elizabeth Craft

Začátek úplně skvělý, ale pak to šlo trošku do kopru.. Z knihy se vyklubala průměrnější romanťárna na to, jak krásně to začalo. Zklamalo mě to více než bych chtěla ale i tak to nebylo tak špatné počtení. Nevím ale jestli se ke knize ještě někdy vrátím.

05.07.2019 3 z 5


Léto na vodě Léto na vodě Petra Martišková

Krátký, oddechový a přitom taak miloučký! Rozhodně jedno z nejlepších počtení na léto. Odpočinete si a taky se usmějete nad tím jak je krásné být mladí a blbí. Přes to všechno mám ale jednu výhradu a to sice k tomu, že se mi konec zdál trošku rychle ukončený a navíc to jak Sára zmizela jako pára nad hrncem (ne že by mi to vylozeně vadilo). Přesto bych za tohle, ale ani nic jiného, nedokázala strhnout byť jednu hvězdu. Kniha splnila mé očekávání a nejlépe na léto můžu vřele doporučit.

05.07.2019 5 z 5


Kulti Kulti Mariana Zapata

Kulti. To je kapitola sama o sobě. Nemyslím jenom knihu tak jako Kultiho postavu. Sal je velmi ctižádostivá fotbalistka, která tvrdě dře, aby byla lepší a lepší. Kulti, totální blb o kterého bych si ani kolo neopřela (aspoň ze začátku :D), který je Salin trenér. Zdá se to jako sen, když váš trenér nebude jen skvělý fotbalista, ale také váš idol, avšak to probuzení, které přijde jako ledová sprcha...
Knihu, která má asi 500 stran, jsem přečetla během tří dnů a nenechala mě jen tak přestat číst. Sice pomalejší děj ale zato více uvěřitelný. Těch 500 stran za to stojí! Doporučuji!

04.07.2019 5 z 5


Nebezpečná láska Nebezpečná láska Kateřina Petrusová

Pravda je že jsem byla trošku skeptická ale nakonec jsem vážně ráda, že jsem si na knihu našla čas. :) Čtivá a tím způsobem, že velmi! Sice mě hlavní hrdinka dokázala něčím nakrknout ale všechno chtít nemůžu.. Co se ale týče Michaela (Mikeeho) ten mi přirostl k srdci okamžitě. Ona hledá pevný bod ve svém životě a On trošku větší chlap s milou dětskou dušičkou. Doporučuji!

04.07.2019 5 z 5