Kymissy Kymissy komentáře u knih

☰ menu

Jak voní tymián Jak voní tymián Marcel Pagnol

Čekala jsem, že to bude oddechové čtení, příběh šťastně prožitého dětství ve francouzské Provance. Což opravdu i bylo, ale jakožto milovnice zvířat jsem neoplývala stejným nadšením pro lov, který je tu ale zásadním tématem. Vůbec mi tam chyběla alespoň špetka citu ke zvířatům, ba i zpětná, neboť přece jen to byli ještě děti (ačkoliv já jako dítě jsem litovala kdejakou berušku). Nejvíc mě proto asi bavila, sice krátká, poslední část, když Marcel nastupuje na gymnázium.

28.10.2020 3 z 5


Tři kamarádi Tři kamarádi Erich Maria Remarque (p)

Moje první kniha od E.M. Remarqua, narazila jsem na ní úplnou náhodou při dlouhé chvíli v jedné z knihobudek ve městě. A že jsem měla šťastnou ruku! Hned jsem si oblíbila hlavní postavy a chtěla se o nich dozvědět víc. Příběh vypravován z pohledu Robbyho mě prováděl velmi silným přátelství, láskou, ale také ukazoval pozadí poválečného Německa. Kniha se mi velmi líbila a určitě se k ní ještě vrátím.

19.04.2020 5 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Byla to velmi oddychujicí a milá četba. Jen občas mi přišly některé části příliš zdlouhavé, ale tím možná, samou nedočkavostí po akci, jsem knihu zhltla jedním dechem!! Sice už od začátku je možno odhalit, jak příběh dopadne, ale samotná cesta k cíli byla zajímavá a určitě ne tak předvídatelná....

24.03.2020 4 z 5