kosakkill kosakkill komentáře u knih

☰ menu

Gordon Gordon Edith Templeton

Vau... no příběh má opravdu tíživou atmosféru. Skvělý psychologický román.

02.04.2014 4 z 5


Stopy paměti Stopy paměti Richard Powers

Pro někoho možná trápení a zdlouhavé studie našeho zapeklitého mozku, ale pro mě jednozančně skvěle napsaná, poučná a dramatická knížka. :)

31.03.2014 5 z 5


Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Mám rád severské detektivky a hlavně ty zvrhlé. Tahle vypadá zvrhle již od začátku, obal, anotace a hlavně titulek JEN PRO SILNÉ POVAHY! Říkám si super, to bude knížka pro mě, ale pak mi to začalo šrotovat. Není to pouze reklamní trik? Je to opravdu tak drastické? Vážně příběh vybočuje z již celkem stereotypních kolejí severských krimi? Chvíli jsem tedy počkal. Po té co se objevily vesměs kladné recenze jsem si řekl, že to teda zkusím. Začal jsem číst a po sedmdesáti stranách jsem knihu odložil. Prožíval jsem zklamání, vůbec jsem se nemohl začíst. Druhý den jsem knihu otevřel se smíšenými pocity, moc se mi do ní nechtělo, ale když jsem si ji koupil, tak ji přece dočtu.
Nevím jak se to stalo, ale najednou zjišťuji, že otáčím poslední stranu. Z knihy se vyklubalo nesmírně čtivé a strhující čtení. Ohavnosti mě tolik nešokovali, ačkoliv když se nad tím vším zamyslí je to šokující, ovšem brilantně napsané.
Teď mi nezbývá nic jiného než dát 5 hvězdiček a těšit se na pokračování.

25.03.2014 5 z 5


Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Po skvělých Ostrých předmětech a ještě lepší Zmizelé jsem se nemohl dočkat další románu této brilantní spisovatelky psychologických románů. Po přečtení pár stran jsem přestal vnímat čas a pouze jsem sledoval jak přibývají přečtené stránky. Kniha mě vtáhla do děje a nemohl jsem ji odložit. Skvěle vykreslený postavy, které jsem opravdu neměl rád. Ani hlavní hrdinka mi nebyla vůbec sympatická. Ale tím si mě možná kniha získala. Nebylo to typicky americké a kniha netrpí otřepanými klišé. Krásná, inteligentní hlavní hrdinka, samé šťastné náhody a čirý happy end. Nic takového se tu nekoná. Umě tedy opět za jedna.

22.01.2014 5 z 5


13. hodina 13. hodina Richard Doetsch

Knihu jsem dostal k Vánocům a moc jsem si od ní nesliboval. Ale naprosto mě nadchla, skvěle napsaný. Přečetl jsem to jedním dechem.

06.03.2012 5 z 5


Neodpočívej v pokoji Neodpočívej v pokoji John Connolly

Skvělá detektivka trochu zasahující do tajemna až hororu. Napínavé, strhující. Vřele doporučuji.

06.03.2012 5 z 5


Ve zlomku vteřiny Ve zlomku vteřiny David Baldacci

Naprosto fantastický thriller. Zatím jediná kniha od Baldacciho, ale rozhodně si přečtu další.

06.03.2012 5 z 5