kiskacsa kiskacsa komentáře u knih

☰ menu

Šedá jako popel Šedá jako popel Ursula Poznanski

Nedalo mi to. Druhý dil série přečten jedním dechem. Lepší než první. Napínavý. Vydání takřka bez chyb. Těším se na třetí!

04.03.2023 5 z 5


Ani mrtvá, ani živá Ani mrtvá, ani živá Ursula Poznanski

Kniha nebyla úplně špatná, ale chvílemi mě od čtení odrazovalo to množství chyb... Tady korektura úplně nevyšla. Přečtení dalšího dílu zvažují, na jednu stranu jsem zvědavá, co se bude dít dál, na druhou stranu se mi do toho nechce...

04.03.2023 3 z 5


Šišky a klásky Šišky a klásky Eva Červeňáková

Takto má vypadat kniha pro děti! Skvělá práce.
Verše jsou jednoduché, pro děti snadno pochopitelné, přitom jsou ale velice nápadité, krásně jazykově propracované a nesou příběh, který děti upoutá i pobaví. Navíc velmi pěkné ilustrace! Tahle kniha si rozhodně zaslouží mít své místo v každé dětské knihovničce.

23.02.2023 5 z 5


Slepí ptáci Slepí ptáci Ursula Poznanski

Mně se kniha líbila. S komentáři, že byla nudná a neměla spád nemohu souhlasit. Četla se mi velmi dobře a líbilo se mi téma "hádanek" ve verších. Zarazily mne spíš formulace některých vět, domnívám se, že ne úplně dobře přeložených z originálu.

15.10.2021 4 z 5


Zrádné mlhy Zrádné mlhy Katherine Arden

No Jako! Po přečtení Trilogie zimní noci, která mne naprosto uchvátila, jsem bez váhání sáhla po této knize a teda... pro děti 8 - 12??? Tento věk mám už dávno za sebou a od knihy jsme se nemohla odtrhnout. Skvělá. Přečteno jedním dechem, moc se těším na další díly. Doporučený věk bych tedy upravila tak na 10+, obávám se, že osmileté děti bych pak už nikdy nedostala do žádného autobusu ani na žádnou farmu.

17.07.2021 5 z 5


Její konec Její konec Shari Lapena

Přečetla jsem všechny knihy této autorky přeložené do češtiny. Na tuto - novinku - jsem čekala dost natěšená, s velkým očekáváním. Byla to ale první kniha, která mne "nevtáhla" do děje. Ne že by mne nebavila, ale příběh mi nepřišel tak poutavý a napínavý jako u předchozích knih. Závěru sice nechyběl nečekaný zlom, ale zde mi přišel takový trošku nereálný a těžkopádný... za mne asi zatím nejslabší kniha této autorky.

10.07.2021 3 z 5


Čínská kočka a jiné pohádky Čínská kočka a jiné pohádky Mika Waltari

Úžasná knížka. Četla jsem ji synovi před spaním a strhla i mne. Dlouho už jsem neviděla tak kvalitní pohádky, jak příběhem tak ilustracemi. Skvělá, určitě si ji přečtu znovu.

09.05.2020 5 z 5


Podfuk Podfuk Janet Evanovich

No jako nevím. Po knize jsem sáhla jakože po detektivce a hned na prvních stránkách jsem byla zklamaná. Na druhou stranu jako komedie to bylo dobré. Takže když to shrnu - pobavilo, neurazilo, ale nijak zvlášť nenadchlo a jednou stačilo.

20.03.2020 3 z 5


Dívka ve věži Dívka ve věži Katherine Arden

Skvělé, čteno jedním dechem. Pro mne lepší než první díl.
Co mi trochu vadilo byla Vasjina "všehoschopnost" - několikrát se v ději objeví, že Vasja něco způsobila a je jí sděleno, že s tím nejde už nic dělat. A v následující pasáži to Vasja zvrátí. Trošku to na mě působilo, jako by autorka měla nějakou představu o příběhu, ale pak se rozhodla, že by to mohlo být trošku jinak a to už napsané se jí nechtělo upravovat. Ale možná jen můj dojem. Každopádně za mě 5 z 5 a palec hore!

06.01.2020 5 z 5


Bětka a její cesta od Chmury Bětka a její cesta od Chmury Nela Boudová

(SPOILER) Myšlenka příběhu je dobrá. To je ale asi tak vše, co bych pochválila.
Myslím, že dnešní děti a mládež mluví už tak dost hrozně, takže alespoň v literatuře by mohla být spisovná řeč a naopak by tam nemusela být slova blbeček a pitomeček...
Vadí mi, že ilustrace sedí k textu někde jen naoko - např. když se mluví o tom, že Bětka v šatičkách s motýlky tříská Jirku růžovou kabelkou, na obrázku je scéna sice zachycena, ale šatičky jsou růžové a kabelka žlutá.
Příběh začíná tím, že Bětka jde V SOBOTU se školou do divadla, a večer jí maminka říká, ať kouká jít spát, že ráno vstává do školy. Jako fakt? V NEDĚLI??
A paní korektorce se divím, že se pod ty chyby, co tam nechala, podepsala.
Jsem ráda, že jsem si knihu před zakoupením vypůjčila v knihovně, kupovat rozhodně nebudu.

15.11.2019 2 z 5


Clona Clona Samuel Bjørk (p)

Četla jsem i předchozí dvě knihy a tahle se mi líbila nejvíce. Za mě 5 z 5 *

23.07.2019 5 z 5


Bruno v hlavě Bruno v hlavě Xindl X (p)

Knihu jsem začala číst, protože to byl dárek, v obchodě bych si ji asi nevybrala. Po přečtení toho, kdo jsou autoři, jsem od textu moc neočekávala. O to více jsem byla překvapená.
Velmi čtivé, zajímavé téma, hlavní hrdinka se chovala vždy jinak než bych čekala - líbí se mi, že pro mě děj nebyl předvídatelný. Rozhodně doporučuji k přečtení.

24.01.2019 5 z 5


Když Anna zmizela Když Anna zmizela Alex Lake

Velice dobrá pointa, do poslední chvíle mne nenapadlo, že by únosce mohla být zrovna tahle postava. Za to palec nahoru.
Jinak ale pro mne zklamání, chtělo to lepší uchopení, některé scény jsou těžko uvěřitelné (matka uchopí dceru do náruče, pak se drsně zhádá s tchyní, uprostřed hádky dceru postaví na zem a pošle ať si jde hrát!! A pětiletá dcera není vyděšená, nepláče, neptá se... ??? To těžko...) a méně chyb (Edna o postavě soudce mluví jako o Michaelovi a když za ním jede Julia, říká mu Derek; manžel osloví manželku jménem dcery a pod.)
Četlo se to dobře, oddechovka co neurazí, ale do koupě bych nešla. Jedno přečtení stačí...

09.01.2019 2 z 5