KidCZ KidCZ komentáře u knih

☰ menu

Jak jsem potkala Brusel Jak jsem potkala Brusel Kateřina Farná

Kdyby někdo ze zahraničí napsal i knihu o Česku takovýmto stylem, tak si ji milerád přečtu, protože tohle se četlo samo. Zajímavá témata, styl nenudí a i ty pro mě nezajímavé věci byly nakonec nějak zajímavé. :)

15.01.2023 5 z 5


Hlídka na konci vesmíru Hlídka na konci vesmíru J.S. Dewes

Tahle kniha je jako pizza jezená po třetinách.

První třetina je horká, chutná, prostě to nejlepší, co může pizza/kniha nabídnout.
Druhá třetina je vlažná, ale pořád ještě dobrá, i když už ztratila něco z chuti, kterou na začátku navnadila.
Třetí třetina je studená a nejspíš ji dorazíte jenom ze setrvačnosti/hladu.

Škoda, těšil jsem se. Mám rád akci a začátek a hroucení Rozhraní mě pohltily, ale pak to ztratilo na tempu a zajímavosti. Postavy jsou fajn, ale bylo to už pak pro mě hodně mdlé. Pokud pokračování rozehraje zbytek tak, aby to dávalo větší smysl, tak bych přidal hvězdu, takhle jsou to lepší 3*.

04.01.2023 3 z 5


Neznámy Kimi Räikkönen Neznámy Kimi Räikkönen Kari Hotakainen

Čtivá kniha, která kašle na závody a zaměřuje se na jezdce a jeho povahu, vykresluje ho tak, jak ho skrze televizi lidé nemohli poznat. A je to tak dobře. Výsledky si stylově člověk může přečíst na konci, mluví samy za sebe. Ve druhé půlce knize dochází dech, ale i tak jsou to dobré 4*.

29.12.2021 4 z 5


Studené světlo hvězd Studené světlo hvězd Pavel Fritz

Upřímně, tuhle knihu jsem si vybral podle hodnocení tady a protože se mi líbila kulervoucí obálka.
A obsah taky nezklamal, i přes některé slabší články a opakující se styl jsou povídky napínavé, zajímavé a zvlášť ta poslední opravdu skvěle vykreslená.

30.08.2021 5 z 5


Dominika na cestě Japonskem Dominika na cestě Japonskem Dominika Gawliczková

Skvělá kniha, plná dojmů ze skoro mimozemské japonské civilizace, humoru, rozporů, rozčarování, kontrastů, přehnané laskavosti... Jejím jediným problémem je, že se moc dobře čte a zdá se tak být moc krátká. I kdyby byla o polovinu delší, pořád by asi byla moc krátká. Naopak pátou hvězdu tak nedávám jenom proto, že velkou většinu knihy zabírá popis necelé první poloviny cesty a ve zbytku Dominika (možná i z nedostatku času?) spěchá a nedostává se tak prostoru na popis dalších věcí. Jinak super kniha. :)

13.04.2021 4 z 5


Poslední chobotango Poslední chobotango Džian Baban

Napoprvé jsem knihu po 10 stránkách odložil, protože to byl děsný chaotický úlet. Nakonec jsem dočetl, abych se nakonec sám sebe musel ptát, na čem člověk musí jet, aby vzniklo toto.

14.02.2019 3 z 5


Deník Anne Frankové Deník Anne Frankové Ari Folman

Můj první osobní kontakt deníkem Anny F., je krásně citlivě graficky zpracovaný. O samotném obsahu asi nemá cenu moc říkat, snad jenom tolik, že si budu muset sehnat i původní verzi deníku.

30.10.2018 5 z 5


O půlnoci zemřu O půlnoci zemřu Kyle Baker

Taková nenáročná jednohubka, která mě příliš nenadchla, ale ani neurazila. Místy dost přitažené za vlasy, ale ke konci jsem si na to zvykl a užíval si to.

23.10.2018 3 z 5


Rudo Rudo Daniel Majling

Půjčil jsem si to z knihovny a půjdu si to koupit. Takhle jsem se u čtení komiksu ještě nezasmál. Vše důležité je v top komentářích, nemám co dodat. :)

21.10.2017 5 z 5