Katheree Katheree komentáře u knih

☰ menu

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Knihu jsem přečetla na jeden nádech, zaujala mě a bavila. Ovšem nutno říct, že nejsem "kriminální čtenář", proto možná pro zkušené nebude děj tak skvělý. Kniha se mi líbila, několik přátel mělo zmatek v postavách, což mě ovšem minulo a orientovala jsem se dobře. Ačkoli musím přiznat, že jsem měla případ vyřešen dříve, než příběh skončil. Za mě však dobrá knížka, co vás vtáhne do děje.

19.06.2017 5 z 5


Bílý tesák Bílý tesák Jack London

Jako malá jsem tuto knihu milovala, četla jsem od začátku asi 12x, ale nikdy nedočetla, proto bych mé hodnocení nebrala na 100%. Nevím proč, ale milovala jsem tu část, která se odehrává v divočině. Jakmile do děje pořádně vkročí lidé, nedočítám to .. ale příběh jako takový je skvělý :)

19.06.2017 4 z 5


Trénink je v hlavě Trénink je v hlavě František Šusta

Kniha volně navazuje na knihu předchozí - Trénink je rozhovor ... . Jako první kniha se i tato skvěle čte, rozebírá detailně problematiku výcviku psů (a nejen jich) a pomáhá čtenářům pochopit, co se vlastně odehrává ve zvířecí hlavičce a jak s motivací pracovat nenásilně a tak, ab zvíře chápalo, co po něm chceme. Pozitivní motivace se dá považovat za jakýsi boom současnosti nejen ve výcviku zvířat a ukazuje, že společných výsledků se dá dosáhnout bez hrubého a nevlídného zacházení ve výcviku. Kniha je opět prokládána příklady z praxí, které čtenáři pomohou pochopit různé situace, které při spolupráci člověk - zvíře mohou nastat.
Narozdíl od první knihy pana Šusty - tato je více zaměřena na praxi, proto i čtenáře vtáhne spisovatel nenásilnou formou do praktických situací ve výcviku a podněcuje čtenáře samotného, aby zapojil hlavu a úspěšně pochopil proces pozitivní motivace. V knize je nemálo příkladů, které čtenáři znázorňují a prohlubují porozumění pozitivního přístupu při výcviku zvířat. Díky těmto situacím se sám čtenář učí, jak postupovat správně dle pozitivní motivace a zároveň utváří jakýsi myšlenkový základ k tomu, aby si pozitivní motivaci začlenil do výcviku vlastního pejska (či jiného zvířátka, na papouška, nebo i tuleně - chceteli). Opět musím pana Šustu pochválit a poděkovat mu za (další) skvělou knihu, která u nás doma pomohla nejen mě zlepšit vztah se psem, ale i přiblížila, jak se psem lépe komunikovat.

19.06.2017 5 z 5


Trénink je rozhovor, ve kterém má i váš pes co říct Trénink je rozhovor, ve kterém má i váš pes co říct František Šusta

Kniha se skvěle čte a dala mi spoustu užitečných rad a lekcí, jakoby vytříbila a ujasnila můj pohled na výcvik (nejen) psů a chování zvířat. Musím říct, že pan Šusta je nejen svělý výcvikář, ale i poutavě a srozumitelně píše, do detailů jsem díky němu pochopila spoustu věcí, co se nejen výcviku týče. Kniha je prokládána příběhy z praxe, které jsou příjemným zpestřením už tak skvělé knihy.
Ocení ji nejen začátečníci, co si pořizují svého prvního domácího mazlíčka, ale i ti, kteří už se výcviku déle věnují a chtějí mu dodat nový rozměr.

19.06.2017 5 z 5