kathaj kathaj komentáře u knih

☰ menu

Hodinář Hodinář Jeffery Deaver

Do poloviny se mi kniha moc líbila, ale pak to dostalo hodně zběsilé tempo - místy až trochu nereálné... Naštěstí to konec zachránil, proto čtyři hvězdičky.

26.04.2013 4 z 5


Divím se, že jsem tak veselý Divím se, že jsem tak veselý Johannes Mario Simmel

Kniha byla na můj vkus hodně smutná a místy až depresivní. Autor velmi dobře vykresluje charaktery hlavních postav, které se postupem času mění, vyvíjejí. Ráda si přečtu další Simmelovy knihy.

22.03.2013 4 z 5


Hester aneb o čem ženy sní Hester aneb o čem ženy sní Iva Hercíková

Lechtivé čtení na večer, až jsem se občas červenala :) Nicméně každé znuděné ženě po čtyřicítce bych takový románek se sotva dvacetiletým mladíkem jižanského vzhledu srdečně přála. Knížka je dobře čtivá a velmi inspirativní.

09.03.2013 4 z 5


Kmotra Kmotra Carrie Adams

Kniha, u které jsem se hodně nasmála. Konec není úplně veselý, ale možná proto je mi kniha více sympatická. Velmi dobře se čte.

09.03.2013 4 z 5


Mezi dvěma královnami Mezi dvěma královnami Kate Emerson

Samotný děj je zastřen popisem. Chybí rozvinutí příběhu hlavní postavy, barvitá gradace, členitost... Prostě od A do Z popis. Ztrácela jsem se ve jménech - resp. ze začátku jsem se snažila si je pamatovat, pak jsem to vzdala.

09.03.2013 3 z 5


Deník špatné matky Deník špatné matky Stephanie Calman

Tato kniha se mi do rukou dostala pravděpodobně omylem a sama se sobě divím, že jsem ji byla schopna dočíst. Myslím, že se nikdy nebudu s ničím, o čem autorka píše, ztotožňovat. Vtipná mi připadala jen občas.

09.03.2013 2 z 5


Slavičí tajemství Slavičí tajemství Victoria Holt (p)

Kniha začíná rozpadem manželství hlavní hrdinky a vinu dává záhadnému doktorovi Damienovi. Chce se mu pomstít, ale "velmi pomalu" se do něj zamiluje. Celý děj je hodně o ošetřování nemocných a raněných ve válce, tudíž nečekejte klasickou červenou knihovnu. Ale díky tomu má kniha své kouzlo a pro mě vyšší hodnotu.

09.03.2013 4 z 5


Dopisy do minulosti Dopisy do minulosti Judith O'Brien

Příběh mě moc nezaujal, byla to opravdu "slaďárna" - na mě až moc. Mnohem více se mi líbila kniha Žila jsem již před staletími od B.Erskinové, která je hodně podobná.

09.03.2013 2 z 5


Tajemství hedvábného vějíře Tajemství hedvábného vějíře Lisa See

Nádherná a dechberoucí kniha. Já ji četla s úžasem a úctou - nerada bych tuto "dobu" hanila a jakkoliv posuzovala čínskou kulturu. Naopak bych si z ní ráda vštěpila určitou pokoru a úctu k lidem.

09.03.2013 5 z 5


Druhá garnitura boží Druhá garnitura boží Willi Heinrich

Čtivá kniha, zajímavý příběh, ale čekala jsem od ní víc. Není jasný závěr, jako by nebyla úplně dokončená. Přesto dávám vyšší hodnocení za dobré vykreslení hlavních postav a prostředí.

09.03.2013 4 z 5


Popel ve větru Popel ve větru Kathleen E. Woodiwiss

Příběh mě zaujal tím, že se podobal mému oblíbenému Jihu proti Severu. Ale oproti "otravné" Scarlet je mi Alaina sympatičtější a proto se mi kniha lépe četla. Více jsem se dokázala vžít do hlavní hrdinky. Je to moc příjemný ženský román a autorka opět potvrdila, že je jednou z nejlepších v historických romancích.

07.03.2013 5 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Výborná kniha, přečtená za chvíli. Od Agathy moje první, ale ne poslední.

07.03.2013 5 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Vyborna kniha co se tyce tematu. Preklad sice horsi, ale i tak si tato knizka zaslouzi pozornost. Jsem jedna z tech, ktere si knizku rady prectou vicekrat. Pokud potrebujete uplne vypnout od reality - vsedniho zivota - doporucuji precist.

26.02.2013


Citlivá místa Citlivá místa Lisa Kleypas

Romantika na vecer, proc ne..? Byla to prvni kniha teto autorky, kterou jsem cetla a rada si prectu dalsi.

26.02.2013 4 z 5


Kurtizána: Příběh ženy, která okouzlila krále Kurtizána: Příběh ženy, která okouzlila krále Gillian Bagwell

Hezka, dobre ctiva popisna kniha jedne zajimave zeny... Byla to oddechovka na vecer, pri ktere jsem nemela problem po skonceni kapitoly knihu odlozit. Nevyvolava zadne velke emoce, ale nezklame.

26.02.2013 4 z 5