Kačuul Kačuul komentáře u knih

☰ menu

Příšerné příběhy strýce Montaguea Příšerné příběhy strýce Montaguea Chris Priestley

Super knížka! Nevěděla jsem, co od ní čekat, ale postupně mi to začínalo být úplně jasné! :)) Pochmurnou atmosféru, dodávající ještě pochmurnějšímu ději tu správnou šťávu, jednoduché, ale zábavné, líbivé a někdy i docela děsivé příběhy a postavy obestřené rouškou velkého tajemství. Četla se moc pěkně a každý příběh měl prostě něco do sebe. Některé mi možná přišly trošku nechutné...ale tak snad nejsem z cukru, ne?? :DDD
Myslím si, že každé děcko i puberťáka zaujme, ale zalíbení v ní můžou najít i dospělí :)))
Určitě doporučuju!! :))

02.07.2013 5 z 5


Roztomilé malé lhářky Roztomilé malé lhářky Sara Shepard

Knížka s vskutku zajímavým, řekla bych i, že s netypickým originálním dějem. Některé chování hlavních hrdinek mi sice celkem iritovalo, ale zase hodně obohacovalo děj, takže mi to vlastně vůbec nevadilo. Četla se lehce a bavila mě, takže jí jen doporučuju. Je skvělá!! :)))

02.07.2013 4 z 5


Dotek anděla Dotek anděla Thomas Brezina

Tuhle knížku jsem doslova prožívala. Vážně je to jedna z nejlepších, jaké jsem kdy četla a jen tak na ni nezapomenu. Musím se k ní brzo vrátit! :)) Slzičky se ronily a v některých situacích celkem dost (hold ty knížky moc prožívám), ale myslím si, že nejsem jediná. Podle mě jedno z nejpovedenějších děl Thomase Breziny, ideální pro puberťačky, ale není to opravdu nějaká slátanina, to ani zdaleka ne.
Líbilo se mi taky, jak to podal z obou úhlů.
Prostě nádhera!! :)))

02.07.2013 5 z 5


Dívka s pomeranči Dívka s pomeranči Jostein Gaarder

Upřímně jsem čekala o trošičku víc, ale to nic nemění na tom, že byla nádherná, jen některé pasáže mě trochu nudily. Ale rozhodně bych si jí ještě někdy chtěla přečíst, autorovy myšlenkové pochody mě vážně uchvacovaly, stejně jako příběh o Dívce s pomeranči. S některými pohledy na život jsem někdy zcela nesouhlasila, ale on to každý vidí jinak, takže v tom nespatřuju překážku.

02.07.2013 4 z 5


Anděl Vicky Anděl Vicky Jacqueline Wilson

Krásná, nesmírně procítěná a smutná knížka. Typická Wilsonovská, u které určitě neprohloupíte, když si jí přečtete.

02.07.2013 5 z 5


Ilustrovaná máma Ilustrovaná máma Jacqueline Wilson

Knížky Wilsonové jsou nádherné snad všechny, pár (ale vážně jenom pár!) mě malinko zklamalo, ale nic markantního to nebylo. Tahle se mi líbila obzvlášť. Příběh vypráví (teď si nejsem jistá jestli desetiletá nebo jedenáctiletá, ale spíš desetiletá) Keiko, tudíž vám může přijít, že se jedná o něco dětinského, ale ono i když je to napsáno dětským jazykem, je to tak nesmírně procítěné, dojemné a krásné, že to může být snad jedno...

02.07.2013 5 z 5


Označená Označená Kristin Cast

Knížku jsem četla asi před dvěma lety, tudíž v ději mám značné mezery. Pamatuju si ale, že mě kadopádně dost zaujala, děj byl vtipný a zábavný, avšak nejsem nějak v pokušení si přečíst další díly. Pokud po ní někdy sáhnu znovu, což bych chtěla uskutečnit co nejdřív, tak možná změním názor...

02.07.2013


Dívka, 15, milá, ale praštěná Dívka, 15, milá, ale praštěná Sue Limb

Tyhle série Dívka 15, 16 a Dívky 15, 16 jsou bezkonkurenčně nejvtipnějšími knížkami, jaké jsem kdy četla. Vážně humorem vyšťavené (ok, puberťáckým většinou, ale třeba pro mě je to to nejlepší, když pubertou zrovna procházím) a skvělé jako oddechové čtení. Doporučuju všem pubertálním holčinám, které se hoodně rády smějí a milují pěkné holčičí příběhy, které se čtou jedním dechem.

02.07.2013


Letopisy Narnie (komplet) Letopisy Narnie (komplet) C. S. Lewis (p)

Kdysi jsem získala celý komplet a z toho jsem teda zatím četla jen první dva díly. První díl-Čarodějův synovec když jsem byla menší (tak zhruba před čtyřmi lety) a pamatuji si, že se mi líbil, ale vzhledem k tomu, že jsem tehdy až tak náruživá čtenářka nebyla, nedočetla jsem konec. A ten druhý-Lev, čarodějnice a skříň jsem dočetla dneska. Jedná se o takovou pohádku, ale kouzelnou, milou, krásnou a výjimečnou, ke které se chci určitě co nejdřív vrátit. Co se četby dalších dílů týče, to nevím, poněvadž mě ani nějak upřímně nelákájí, možná Princ Kaspian ano, ale k Lev, čarodějnice a skříň jsem si vypěstovala zvláštní hezký vztah a myslím si, že mi uvízne v hlavě ještě na dlouho...

02.07.2013


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Krásná, bezvadná, kouzelná kniha! Přečetla jsem jí jedním dechem, ale zároveň jsem se nad vším zamýšlela a odnesla si z ní mnoho. Musím si jí koupit, abych jí měla pořád po ruce a kdykoli z ní mohla čerpat ty úžasné myšlenky.

02.07.2013 5 z 5


Sofiin svět Sofiin svět Jostein Gaarder

Knížka, která mi představila, jak může být filosofie úžasná věc. Avšak, musím uznat, že jsem jí asi na dva týdny (možná i víc dokonce) odložila, protože mě začala od renesance mírně nudit, ale jak jsem se k ní teda konečně odhodlala vrátit, ta radost jí číst se u mě znovu obnovila, i když musím uznat, že už ne tolik a upřímně jsem si jí už docela přála dočíst. Ale tak zhodnotila bych jí jako velmi povedenou, s neuvěřitelně poutavým originálním příběhem a filosofickou látkou podanou velmi čtivě, zábavně a polopaticky, že to i 13letá jako já nemá větší problém vstřebat a pochopit. Jedná se taktéž o knížku, u které se musí více zamýšlet, což není možná pro každého a jsem si jistá, že by spoustu mým vrstevníků nebavila, ale pro mě je to naštěstí i celkem potěšení, takže tady žádný problém nebyl... :)) Chtěla bych se k ní i třeba někdy vrátit, zejména když budu potřebovat filosofický výklad, neboť ten je tu, jak už jsem zmiňovala, víc než brilantní.

02.07.2013 4 z 5


Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

První díl byl neuvěřitelný, napínavý a krásný...ale v druhém se to ještě znásobuje. Dělal mi problém se od něho odtrhnout, na pomalu každé stránce byl nějaký zvrat...
Charakter splátců Hladových her je podle mě taky mnohem lépe vyjádřen a popsán než v předešlém dílu, ale to je i tak trochu jasné. Na povrch vystupující vzpoura proti Kapitolu dává knize tu správnou šťávu. Některé momenty byly trochu extrém, ale to jsem ostatně čekala, alespoň podle některých recenzí, jaké jsem četla...a snést se to docela dalo.
Celkově vzato bych to hodnotila jako úžasnou, poutavou knihu, která si až na pár maličkostí ode mě zaslouží plný počet hvězd a už se nesmírně těším na četbu závěrečného dílu :))

02.07.2013 5 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Poslední díl úžasné série Hunger Games splnil všechny moje očekávání.
Možná, i přesto, že jsem to četla na moje poměry dost dlouho, to bylo celé nějaké rychlé, ale tak to mi zase nějak vyloženě nevadí.
Proměna Peety je celkem chtěná zápletka, která dokáže čtenáře naplno "připoutat" ke knize, neboť koho by nezajímalo, jak to s ním nakonec dopadne, že jo. I když celkem souhlasím s pár názory níže, že to pak mohlo být celé trošku propracovanější...
Kniha ukázala, že dobro nemusí být vždy tak jednoznačné, jak se na první pohled zdá. V tomto případě to byla prezidentka Coinová s jejími zdánlivě nešpatnými záměry. Ale konec ukázal, že vše je úplně jinak...i když., mně na ní něco nesedělo už od samého začátku, což byl nejspíš úmysl autorky.
Celkově vzato bych to hodnotila jako velice krásnou znamenitou knihu, i přes fakt, že mě možná předchozí díly okouzlily o malinko víc. Každopádně nemůžu i přesto činit jinak, než jí dát plný počet hvězdiček.

02.07.2013 5 z 5


Marley a já aneb Život s nejhorším psem na světě Marley a já aneb Život s nejhorším psem na světě John Grogan

Jak knihu, tak i film bych hodnotila velice kladně. U obou jsem brečela, ale u filmu jsem měla emoce možná větší, neb jsem ho viděla dřív než knihu
Autor má mimořádný vypravěčský talent, který musí snad každého zaujmout a navíc dokáže čtenáře vtáhnout do děje a vše popsat vtipným, zábavným způsobem. Řekla bych, že i jeho slovní zásoba by se dala hodnotit jako obrovská a velice pestrá...ale to je taky dáno skvělým překladem.
Autorovy názory o životě se mi velice zamlouvaly stejně jako Marley, jehož povaha, jakkoli je nedokonalá a drzá si musí získat snad každého. Psi a zvířata celkově jsou prostě úžasná, nádherná stvoření bez kterých by svět nebyl ono...
Celkově se jedná o nádhernou, poutavou knihu ze života, kterou určitě všem doporučuju.

02.07.2013 5 z 5