Roztomilé malé lhářky přehled

Roztomilé malé lhářky https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57888/roztomile-male-lhark-57888.JPG 4 621 621

Každý má co skrývat – zejména holky ze třetího ročníku střední školy – Spencer, Aria, Emily a Hanna. Spencer přebrala kluka vlastní sestře. Aria sní o učiteli angličtiny. Emily se zakoukala do té holky, co je na škole nová. A Hanna dělá hrozné věci, aby byla stále krásná. Jenže od doby, co zmizela jejich kamarádka Alison, skrývají všechny před světem jedno mnohem horší tajemství.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Pretty Little Liars , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Roztomilé malé lhářky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (119)

Nathally
08.11.2023 4 z 5

Na odpočinek byla knížka skvělá. Podařilo se mi ji přečíst během chvíle. Seriál jsem ještě neviděla, takže jsem zvědavá na ostatní díly.

evca7271
12.09.2023 5 z 5

Chci konečně to celé přečíst a tak po čase se vracím k prvnímu dílu. Sice nejsem,už tolik nadšená,jak prvním přečtení,ale pořád se mě to líbí.


Knihochod
27.01.2023 3 z 5

O existencii týchto kníh viem už dobrých pár rokov, avšak nikdy som sa neodhodlala prečítať si ich. Zato seriál som videla už niekoľkokrát celý a kľudne by som si ho pozrela znova. Keď však vyšla prvá kniha v novom šate, neodolala som.

Knižka nie je hrubá, jej čítanie vám zaberie maximálne zopár hodín. Kapitoly sú relatívne krátke, cením, že sa striedajú pohľady jednotlivých klamárok, a sú písané veľmi jednoduchým jazykom, takže by som sa nebála siahnuť po tomto príbehu aj v mladšom veku (povedzme tak 13+). Rozhodne sa knižné hlavné hrdinky správajú na svoj vek viac, než tie seriálové.

S čím som sa však nedokázala stotožniť sú určité skutočnosti, ktoré sa diametrálne odlišujú od seriálu a pôsobili na mňa akýmsi rušivým dojmom, nakoľko sa nie veľmi zhodovali s mojou predstavivosťou, takže odporúčam pri čítaní úplne vytesniť myšlienky na seriálové spracovanie.

Uznávam, nie je to žiaden literárny skvost, ktorý by ma posadil na zadok svojou geniálnosťou a určite je to niečo, z čoho by som bola viac odvarená v mladšom veku. Avšak nebolo to až také zlé a ani staršieho čitateľa to neurazí, no ani úplne nenadchne.

Ja som však rozhodnutá aj napriek tomu v knižnom spracovaní pokračovať, keďže chcem vedieť, či sa všetky dôležité zápletky a koniec budú v oboch spracovaniach zhodovať.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Pohřbené kosti, Musím tě zradit a další knižní novinky (38. týden)

18.09.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Roztomilé malé lhářky v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených993x
ve Čtenářské výzvě67x
v Doporučených50x
v Knihotéce258x
v Chystám se číst251x
v Chci si koupit68x
v dalších seznamech7x