JK_Player JK_Player komentáře u knih

☰ menu

Příslib krve Příslib krve Brian McClellan

Naprosto perfektní trilogie. Kam se hrabe Stín krkavce - tady by se mohl Anthony Ryan učit, jak zakončovat děj trilogií :-). Perfektní příběh s perfektními postavami, které si nejde nezamilovat. S prachmistrovskou magií a šnupáním černého prachu to byl hodně dobrý nápad :-) magie celkově je dobře vymyšlená a rozdělená. Líbí se mi, že myšlenky a úmysly postav se řeší v dialozích a ne že postavy jen nad nečím přemýšlí, o to lepší je pak prožitek. Kdyby snad měl někdo pocit, že všemu úplně do detailu nerozumí, tak má štestí, protože je vytvořen "wiki" web s prachmistrovskou tématikou, kde je vše dobře popsáno - postavy, národy, magie, a spoustu dalšího (http://powdermage.wikia.com/wiki/Powder_Mage_Wiki). Knihy mají navíc kvalitativně vzestupnou tendenci, každá další kniha je ještě lepší než ta předchozí. Formátování knihy je taky perfektní, jen by to chtělo pevnou vazbu. Další srdcovka, na kterou jen tak nezapomenu. Už aby vyšla další kniha z nové prachmistrovské trilogie - Sins of Empire.

03.12.2017 5 z 5


Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Kniha je psaná v netradičním přítomném čase místo minulém .. to mi absolutně nesedlo :-) Knihu odkládám po 100 stranách

15.09.2017 2 z 5


Plíseň Plíseň Siri Pettersen

Knihu jsem začínal číst s né moc velkým očekáváním. Věděl jsem, že se děj bude odehrávat v našem světě a to mě docela štvalo. Do fantasy přece náš "novodobý" svět nepatří.

Musím ale říct, že mě kniha docela strhla. Autorka čtenáře krmí jednou záhadou za druhou, hlavně co se týče mrtvorozených, původu Hirky, Vidoucího, a historie Ymslandy - ukáže se, že nic není, jak se zdá, a jak tvrdí legendy. Atmosféra tím docela potemní. Najde se tu i pár zvratů. Je vidět, že má vše autorka promyšlené, a dílky skládačky do sebe logicky zapadají. Líbí se mi, že autorka čas od času připomíná celkový děj a úmysly jednotlivých postav, tedy proč se chovají, tak jak se chovají.

Za mě o dost lepší než první díl. Dost se těším na třetí díl a jsem zvědavý, jakou stranu si Hirka ve finále vybere.

05.08.2017 5 z 5


Ódinovo dítě Ódinovo dítě Siri Pettersen

Na začátku docela zmatek, autorka nevysvětluje, asi počítá s tím, že vše vyplyne z kontextu (což se mýlí) .. viz. "přimknutí" .. 70% knihy si říkáte: co to vlastně je to přimknutí? .. Před začátkem čtení knihy se hodí si něco přečíst o postavách na oficiálních stránkách nakladatelství.

Přišlo mi to málo tajemné, furt se mluví o slepých, ale autorka pořádně nevysvětlila co to slepí vlastně jsou, tak čtenář neví jestli z nich má mít strach nebo co vlastně. Chyběla mi v knize nějaká větší záhada, nějaké větší tajemno, které bych chtěl rozluštit, či se ho bát, nějaká síla, která může zničit svět a je potřeba proti ní bojovat.

Příběh je relativně pěkný a propracovaný, respektive nápad není špatný, ale autorka čtenáře neumí pořádně vtáhnout do děje, už jen tím, že čtenář musí vše pochopit sám a autorka mu v tom nijak zvlášť nepomůže. Knížka není zbytečně natahovaná, furt se něco děje co má vliv na příběh.

07.07.2017 4 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Jsem naprosto uchvácen. Trošku jsem měl strach, když jsem si zjišťoval informace o knize, že příběh je popisován z pohledu jedné osoby (Vélin), ale nakonec mi to VŮBEC nevadilo. Čte se to dobře, spisovatel píše věcně, žádné žvásty navíc - jen aby uměle navyšoval počet slov a stránek. Co se týče světa, tak ten je obrovský (ne však tak, aby ho čtenář nebyl schopen pojmout) a do hloubky propracovaný (čtenář je také postupně seznámen s historií a utvářením světa do "dnešní" podoby). Postavy jsou perfektně vykresleny (spousty různorodých povah a charakterů), s hlavním hrdinou si čtenář rychle vybuduje silný vztah. Atmosféra je temná a pochmurná, je z ní cítit "strach" z něčeho temného co na pozadí roste a získává na síle. Souboje, oproti třeba Sapkowského Zaklínači, nejsou vůbec nudné a rozvleklé na několik stránek.

14.02.2017 5 z 5