Jenutka Jenutka komentáře u knih

☰ menu

Budoucnost Budoucnost Dmitry Glukhovsky

Vyloženě špatná kniha to není, ale hrozně natáhnutá. Zároveň na mě působila, že obsah není konzistentní, začátek se stylem lišil od konce (můj osobní pocit). Myšlenka knihy je dobrá. Vzhledem k tomu, že nejsem věřící, mě lehce otravovaly pasáže s biblickými motivy, ale žádná vymejvárna, spíše jsem to chápal tak, že se snaží autor ukázat, že naboženství se přeneslo ve své původní podobě i do "Budoucnosti".

08.10.2016 3 z 5


Vstupte bez klepání Vstupte bez klepání Zuzana Hubeňáková

Nenašel jsem jediný důvod proč se tato věc vydala knižně...

09.08.2016 1 z 5


Born to Run - Zrozeni k běhu Born to Run - Zrozeni k běhu Christopher McDougall

Velice motivační kniha.

09.03.2016 5 z 5


Jóga Jóga André Van Lysebeth

Kniha, kterou by si měl přečíst každý kdo chce začít s jógou.

29.12.2015 5 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Musím se přiznat, že mě kniha zase tolik neuchvátila. Možná to bude i tím, že jsem jí četl každý den po jednotlivých kapitolách, tudíž jsem nemohl dobře nasát celkovou atmosféru. Konec mi přišel příliš příkrý. Holt jsem od knihy očekával podle hodnocení a komentářů v podstatě zázraky, což většinou nedělá dobrotu :)

10.12.2015 3 z 5


Tři muži ve člunu (o psu nemluvě) Tři muži ve člunu (o psu nemluvě) Jerome Klapka Jerome

Příjemná oddychovka o "ničem" :)

23.07.2014 4 z 5


Obrazy z dějin národa českého Obrazy z dějin národa českého Vladislav Vančura

Prozatím končím na straně 445 a budu pokračovat zase někdy příště. Kniha je to velice zajímavá, nicméně se nedá (alespoň z mého pohledu) přečíst na jeden zátah. Doporučuji si tuto knihu umístit na viditelné místo v knihovně a v případě chuti si přečíst kapitolu.

23.07.2014 4 z 5


Krakatit Krakatit Karel Čapek

Velice zajímavý literární počin, který je vzhledem k roku vydání stále aktuální a časově nezávislý. Nevím jestli se mi to pouze nezdálo, ale hlavní hrdina Prokop mi svou rolí velmi připomínal Juliana Sorela z románu Červený a černý od Stendhala. Domnívám se, že je zde jakási paralela, kdy oba tito hrdinové byli vrženi okolnostmi ze společenské spodiny do společenské smetánky, kde na úkor jejich původu získávají všeobecný obdiv a srdce neojobdivovanějších žen. Ono je ve finále vcelku i rozuzlení podobné. Co myslíte?

11.04.2012 4 z 5