Jeb Jeb komentáře u knih

☰ menu

Pád Pád Lauren Kate

Na tuhle knihu jsem byla velmi zvědavá, ale bohužel to bylo jedno velké zklamání. Naprostou většinu času se nedělo vůbec nic, nikdo z hlavních hrdinů mě nijak nezaujal a ani mi nepřirostl k srdci. Především hlavní hrdinka mi celou dobu pila krev. Strašně často se chovala naprosto nelogicky a měla jsem několikrát chuť ji profackovat. Přesto všechno ale cítím potřebu se pustit do dalšího dílu. Hluboko v srdci doufám, že by mohl být lepší, ale moc naděje tomu nedávám.

25.05.2021 2 z 5


Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Kniha vůbec nebyla špatná, měla jsem ji hotovou za den a celkem mě i bavila. Bohužel mi to celé zkazilo to, jak byla všude šíleně vychvalovaná. Měla jsem zkrátka moc velká očekávání a to byl hlavní kámen úrazu.

12.05.2021 3 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Tímto komentářem si asi proti sobě poštvu celou čtenářskou komunitu. Přečetla jsem první trilogii a musím říct, že jsem hodně zklamaná. I když je série cílená přesně na můj věk, tak mě ani trochu neoslovila. Mám pocit, že kniha nemá skoro žádný děj kromě romantické linky a to mě prostě nebere. Neberte mě zle, já vždycky ráda uvítám romantiku v knize, ale tady mě to prostě ani trochu nenadchlo. Na druhou stranu je tady ten fakt, že jsem neskončila první knihou, ale dočetla jsem to až do půlky 4. dílu. Já bych řekla, že je to tou odlehčeností, se kterou se kniha četla. Právě díky tomu, že Selekce je opravdu oddechová záležitost, z části chápu ten hype kolem ní, ale můj šálek kávy to rozhodně není.

12.05.2021 2 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Tato celá série pro mě byla takový vstup do YA četby, tudíž je jasné, že ji už navždy budu mít uloženou hluboko v srdíčku. Skleněný trůn je opravdu má láska a já jí musím dát za sebe 5*. Musím ale zmínit, že když se na tuhle sérii koukám takhle zpětně, tak už to nevidím tak růžově. Chápu lidi, co Skleněný trůn opravdu nesnáší. Celý příběh je celkem jednoduchý a pro starší čtenáře pravděpodobně ne tak zajímavý a postavy se jeví jako naprosto dokonalé, ale na druhou stranu nemůžu autorce upřít to, že píše opravdu moc čtivě a dokáže krásně vtáhnout do děje.
Za mě bych celou sérii určitě vřele doporučila všem YA čtenářům, ale určitě nemůžu zaručit, že se bude líbit. Myslím, že pokud jste četli i jiné knihy od Maasové a sklidily u vás úspěch, tak Skleněný trůn by neměl snad zklamat.

11.05.2021 5 z 5


Temné a osamělé prokletí Temné a osamělé prokletí Brigid Kemmerer

Když jsem knihu četla, připadala mi opravdu docela dobrá a celkem mě pohltila. Bohužel ale musím říct, že po opadnutí toho prvotního nadšení z knížky jsem si uvědomila, že na ní nebylo nic moc, čím bych si ji měla nějak víc zapamatovat. Určitě si stojím za tím, že je to jeden z těch lepších retellingů, co jsem četla, ale asi nepochopím, proč byl kolem téhle knihy takový hype...

26.03.2021 3 z 5


Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Musím se přiznat, že jsem se knihy trošku obávala a zpočátku jsem se do ní musela docela nutit. Jakmile jsem se ale prokousala poněkud chaotickým začátkem, tak jsem si ji zamilovala! Zbožňuju ten svět, postavy i celou zápletku. Mám za sebou i další dva díly a musím říct, že mé nadšení nijak neopadává. S klidným srdcem můžu Kostičas vřele doporučit!

25.03.2021 5 z 5