JanineZel JanineZel komentáře u knih

☰ menu

Tisící patro Tisící patro Katharine McGee

Ze začátku jsem měla smíšené pocity snad ze všech postav. Některé mi sedli více, některé méně a některé vůbec. V průběhu knihy byly kapitoly, které mě opravdu bavily číst a které naopak vůbec. Na postavy se mi během čtení dosti měnil názor a skoro u všech k horšímu, až na jednu výjimku (u té jsem měla na začátku negativní názor, který se však stal na konci opakem). Velmi se mi líbilo, že knížka vlastně začíná koncem, ale celou dobu svým způsobem nevíte jak to skončí (prapodivný opis, ale jinak to říct moc neumím).
Nakonec jsem knížce dala hvězdy tři, ale bohužel si další díl asi nepřečtu. Některé věci v ní nedávali smysl, i přes to, že se to odehrává v budoucnosti. Myslím, že by tato kniha mohla být s drobnými úpravami příběhu jen jednorázovou knihou.

18.10.2017 3 z 5


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Nevím přesně, co k tomu říct. První polovina knihy mě příliš nezaujala, což bude pravděpodobně tím, že se tam snad skoro nic nedělo a děj se linul spíš k romantické zápletce. Chvílemi jsem byla doslova iritována tím, že nevím, kdo je kdo. To mě ale na druhou stranu nutilo knihu dočíst (protože jsem to prostě potřebovala vědět).
Druhá polovina knihy už byla o dost zajímavější. Konečně jsme se začali někam dostávat. Bohužel některé pasáže mě příliš nebavili a začala jsem přeskakovat skoro celé odstavce.
Příběh mi však celkově přijde milý a příjemný. Na oddych ideální. Styl, jakým je kniha napsaná, mi však moc nesedl. Knihu bych mezi fantasy snad ani nezařadila. Uvažovala jsem nad třemi hvězdičkami, ale kvůli asi posledním 50 stránkám, které mě nadchly, jsem se rozhodla dát čtyři a další díl si hodlám přečíst.

18.10.2017 4 z 5


Osudný polibek Osudný polibek Maggie Stiefvater

Nebýt mé kamarádky, která mi tuhle knížku skoro až přímo vnutila, tak bych si ji nepřečetla. Nejen proto, že jsem o ní neslyšela, ale už jen podle českého překladu názvu knihy a anotace. Přišlo mi to velmi nezajímavé a měla jsem už předem dojem, že tam bude jeden z těch klasických milostných trojúhelníků a "srdcervoucí" rozhodování a nad tím vším nějaký hrozivý osud o nešťastné lásce. Ale jakýpak to velký omyl to pro mě byl. Sice jsem knihu občas proklínala za pomalé tempo, ale teď, když už mi zbývá jediná kniha do přečtení série, mi to vyhovuje. Postavy mi opravdu velmi přirostli k srdci a díky onu pomalému tempu, jsem s nimi déle (a vůbec mi to nevadí). Celkový děj je pro mě famózní a tolik nečekaných situací... Jsem opravdu vděčná své kamarádce, která mě do toho vtáhla. Poslední knihu chci rychle přečíst, ale vlastně ani nechci. Za mě je tohle jedna z nejlepších sérií, co jsem kdy četla.

30.10.2016 5 z 5


Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Benjamin Alire Sáenz

Knížka byla opravdu úžasná. (Až na pár častí, ale těch bylo velmi málo.) Díky ní jsem si zamilovala hned několik věcí. Žádná z postav mi nevadila a velmi se mi líbil způsob jejich komunikace. Ke knize se v budoucnu ráda vrátím znovu :-)

03.01.2016 5 z 5


Mechanický anděl Mechanický anděl Cassandra Clare (p)

Můj celkový dojem je jen jedna věta: „Ó můj Bože!“
Z knížky jsem opravdu nadšená a už se velmi těším na pokračování.
Na rozdíl od Nástrojí smrti, mě Mechanický Anděl vtáhl do děje už na začátku a mnohem více jsem se do čtení ponořila. Já ji určitě doporučuji přečíst, i když jste třeba Nástroje smrti nečetli. :-)

13.11.2015 5 z 5