ivana1410 ivana1410 komentáře u knih

☰ menu

Louskáček Louskáček Anna Milbourne

Knížka pro malé děti je opravdu povedená. Náš první Louskáček ze všech. Dcera ho miluje, nádherné obrázky, jednoduše převyprávěný příběh a také hezky zpracovaná okénka a schovky s průhledy

27.10.2020 5 z 5


Louskáček Louskáček Rita Balducci

Hezká drobná kniha uvnitř velkého obalu. Ten dcera bohužel potrhala protože není moc odolny a je zbytečně masivní, takže kniha vypadá ohromně ale uvnitř se skrývá hezká malá. Text zjednodušený ale obrázky povedené.

27.10.2020 5 z 5


Lucerna v temnotě Lucerna v temnotě Deborah Lawrenson

Kniha nebyla vůbec špatná, ale prvních sto stránek byl převážně popis krajiny a míst. Musela jsem se tím prokousat ale i když je kniha tlustá, rozložení stránek a textů není tak husté, takže se nechá číst celkem rychle.
Příběh celkem zajímavý, vypravují ho na přeskáčku dvě osoby. Místy hodně temný děj a jelikož jsem četla večer, tak i docela strašidelný...

15.05.2020 4 z 5


Léto plné neskutečných věcí Léto plné neskutečných věcí Rowan Coleman

Knížka mile překvapila. Čtvrtá kniha autorky, kterou jsem přečetla a konečně se děj oproti předchozím knihám, posunul i na jinou úroveň. Opravdu hezké (i sci-fi) počtení.

12.05.2020 5 z 5


Rodina ze dne na den Rodina ze dne na den Rowan Coleman

Příjemná oddechovka, nic moc složitého na přemýšlení.Je to moje třetí kniha autorky a i když si jsou hrdinky a hrdinové ve všech knihách celkem podobní (pokaždé tam hrdinka otěhotní a neví jestli je otec dítěte ten pravý+ se tam rozvíjí děj na trochu jiném pozadí příběhu. Mužský hrdina je vždy náramný krasvec)
Celkem hezky napsané. Kdo nezná další knihy autorky a neví, že se témata začínají opakovat, může být i nadšený.

12.05.2020 4 z 5


Králičí dědeček z Králíkova Králičí dědeček z Králíkova Walt Disney

Hledala jsem nějakou knihu, která by se hodila jako dárek na Velikonoce a jsem ráda, že jsem tuto objevila..
Prostě úžasná kniha... Řekla bych i jedna z nejkrásnějších z celé Zlaté sbírky pohádek. Krásné ilustrace, dojemný příběh o králíčkovi, kterému nestačilo malovat pouze na vajíčka o Velikonocích.
Tahle knížka by určitě neměla chybět v žádné dětské knihovně... Opravdu moc krásná. Konec trošku smutný (když dědeček odejde), že jsem skoro musela zamáčknout slzu, ale není to na škodu.

07.04.2020 5 z 5


Bohatství lásky Bohatství lásky Barbara Cartland

Knihu jsem koupila ve výprodeji za pár korun- nebyla nejhorší ale přišlo mi to až trochu moc naivní-a to mám knihy této autorky ráda... U hlavní hrdinky mi občas vadila místy nehezky popsaná vypočítavost ohledně bohatství ženicha (myslím, že na to že jsou hrdinové ve finanční tísni a hledají bohatého partnera nemuselo být poukazováno tak často neboť čtenář si to určitě zapamatuje hned v úvodu příběhu)...
Jinak samozřejmě doporučuji jako oddychovku.

20.03.2020 3 z 5


Sisi - 21 kapitol ze života rakouské císařovny Sisi - 21 kapitol ze života rakouské císařovny Alena Křivánková

Kniha je pěkně napsaná a dost mě překvapilo jaká Sisi vlastně byla... Úplně to změnilo můj pohled na ní-dřív jsem jí považovala za sympatickou ženu, ale po přečtení této knihy jsem dospěla k závěru, že to byla sebestředná osoba, kterou nezajímalo téměř nic jiného než ona sama a její vzhled. Měla i zvláštní přístup ke svým vlastním dětem (zejména u dcery Gisely a Rudolfa), téměř se jim nevěnovala, jen pokud měla zrovna náladu-jinak jí nevadilo cestovat a děti neviděla téměř 2 roky.... Po narození poslední dcery zase naprostý opak - téměř chorobná láska k ní.... Opravdu zvláštní císařovna a zvláštní osud.
Je k zamyšlení jestli taková byla ona sama díky své povaze nebo to vše byl následek jejího nespokojeného života....

21.02.2020 4 z 5


Sylvin osud Sylvin osud Erich Ebenstein

Příběh je sice celkem jednoduchý (dívka -sirotek) po smrti svých pěstounů překáží příbuzným, kteří zdědí všechen majetek. Tajně opuští svůj dosavadní život a nachází si práci jako opora v domácnosti u zbohatlické podivínky paní Heleportové, která se vyhýbá lidem (paní žije ve velké vile jen s několika sluhy, ve dne spí a v noci se snaží žít "normální" život ) a střeží bedlivě své tajemství. Sylva zde nachází nové přátele i lásku, a navíc se zde rozmotávají nitky zvláštního příběhu paní Heleportové, které mají velký dopad i na hlavní hrdinku. Napínavé čtení hned od začátku i když později se dalo předvídat jakým způsobem se bude děj dále posouvat.
Přesto se mi příběh líbil. Krásné a jednoduché čtení s kapnou romantiky a napětí na zimní večer.

18.02.2020 4 z 5