Rodina ze dne na den

Rodina ze dne na den https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302700/bmid_rodina-ze-dne-na-den-Br3-302700.jpg 3 69 27

Sophie Mills série

< 2. díl

Někdy zažíváme tolik štěstí, že se tomu zdráháme uvěřit. Před šesti měsíci se Sophie Millsová vzdala všech vymožeností velkoměsta a odstěhovala se z Londýna na venkov. Neměla jinou volbu: do jejího života nečekaně vpadly děti její zemřelé kamarádky, o které se musela postarat. Začátky byly těžké, ale dnes už Sophie ví, že obě holčičky miluje. A zároveň v ní sílí pocit, že miluje také jejich otce, i když ho vlastně moc nezná... Značkové lodičky skončily ve skříni – ostatně kam by je tady v Cornwallu nosila? Dříve bývaly téměř součástí její osobnosti, ale teď se staly nepotřebným krámem, který dala dětem na hraní. Sophie nad tou proměnou žasne: najednou nepotřebuje nic z toho, co pro ni bývalo nezbytné, a je prostě šťastná. Ano, občas se vyděsí obrovské odpovědnosti, kterou přijala, ale po většinu času je z ní spokojená máma. Sophie váhá jedině nad tím, jestli má do svého života přijmout i Louise. K tomu, aby se stala matkou ze dne na den, ji donutily okolnosti. Ale založit ze dne na den rodinu, to už je otázka volby. A Sophie váhá: miloval by ji Louis i za jiných okolností? Nevidí v ní jen jakousi náplast za zemřelou ženu? A dokáže ona sama žít s vědomím, že její případné partnerské štěstí stojí na smrti kamarádky? Spousta otázek, na které Sophie hledá odpovědi... Bude je umět nalézt?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Accidental Family , 2009


více info...

Přidat komentář

Shardlake
22.02.2021 4 z 5

Za mne bylo velmi čtivé i toto pokračování a kniha se mi velmi dobře četla. Doporučuji.

ivana1410
12.05.2020 4 z 5

Příjemná oddechovka, nic moc složitého na přemýšlení.Je to moje třetí kniha autorky a i když si jsou hrdinky a hrdinové ve všech knihách celkem podobní (pokaždé tam hrdinka otěhotní a neví jestli je otec dítěte ten pravý+ se tam rozvíjí děj na trochu jiném pozadí příběhu. Mužský hrdina je vždy náramný krasvec)
Celkem hezky napsané. Kdo nezná další knihy autorky a neví, že se témata začínají opakovat, může být i nadšený.


Jirinamac
14.07.2019 3 z 5

Dějově knížka není špatná, ale je to dost zdlouhavě psané. Stačilo by o polovinu méně stránek a byla by fajn. První díl se mi líbil o dost víc

Ctenar1202
07.07.2019 2 z 5

Nebyla to spatna kniha, ale dej byl lehce predvidatelny. Nejvic mi lezly na nervy dve male holcicky, ktere byly desne uvedomele, rozumne a az moc prechytrale, ale v restauraci se chovaly jak stadecko prasatek....

Jako oddychovka dobre, ale kniha ve me nezanechala nic hlubsiho.

kercah
22.04.2019 3 z 5

Kniha se velice dobře čte a svým příběhem se stává nenásilnou, jednoduchou oddechovkou.

TaLu
20.03.2019 4 z 5

Trochu nechápu nízké hodnocení této knihy. Podle mě je kvalitně sepsaná, řádky ubíhají dobře, a to, že jde o knihu romantickou, nikdo netají. Líbilo se mi, jak autorka zpracovává různé myšlenky a chování lidí, kteří se dostávají do zvláštních situací. V úvodu formou pohádky naprosto nenásilně a zajímavě shrne autorka děj z předešlého dílu. Ten jsem četla již před časem a tak mi ani nevadilo, že se občas něco vysvětluje. Psychologicky laděný příběh ukazuje, že touha po vlastním štěstí je sice důležitá, ale když už se člověk nerozhoduje jen sám za sebe, ale i za rodinu, může být vše mnohem složitější. Ale často také bohatší a krásnější. Já knihu klidně doporučím, v tomto žánru jsem četla určitě horší knihy. Autorčin styl psaní mám ráda.

Devil-Ivet
20.12.2018 4 z 5

Hned po jedničce jsem musela otevřít Rodinu, jen abych věděla, jak to skončí. Tedy, to ví snad každý, kdo četl Matku, ale jak k onomu konci dojdou? Kniha má několik zvratů a několikrát jsem Sophii nechápala. Je to ještě více romantické a sladké. Přesto se mi to líbilo a docela si to dokážu představit jako zfilmované.

Miška.Miška
03.11.2018 2 z 5

Zbytečně moc stránek a velmi předvídatelný děj.

knih.sasa
22.10.2018 3 z 5

Půjčila jsem si knihu kvůli tématu, trochu zklamání ze zpracování, plytké, pluje na povrchu a předvídatené. Zřejmě jsem měla sáhnout napřed po prvním dílu. Jako oddechovka dobrá, mohla být i kratší.

kneslova
02.09.2018 4 z 5

Nenáročná, čtivá kniha, chvílemi jsem se i smála nahlas

klodnerovic
15.01.2018

Chvílemi těžká opakovačka, ale ... jinak jsem měla pravdu. Druhé setkání se Sophii Millsovou bylo o moc lepší než to první! Teda alespoň pro mě. Vždycky se totiž radši potkám s emocionálně nestálým jedincem než s karikaturou (lidské bytosti), co si myslí, že k životu nepotřebuje víc než úspěch v práci. To, že bylo tak trochu (víc) přeslazené, mi v nejmenším nevadilo. A nepřekvapilo mě to. Četla jsem jedničku a mám mozek :D.

katu9365
26.10.2017

První díl byl super a u toho to mělo skončit. To je tak přeslazená kniha až se mi z toho málem zkazili zuby. Ze začátku mi přišlo, že čtu na každé stránce to stejné... no nic ani jsem to nedočetla.

LiKa00
26.05.2017 3 z 5

Četla jsem první díl, který byl super, pořád se tam něco dělo, ale tento druhý díl jsem u šesté kapitoly odložila . Kniha mě nebaví, myslím, že by bohatě stačil ten první díl.

lenkaabooks
12.05.2017 3 z 5

První díl mne nijak nenadchl, tak jsem si dala pauzu, než se pustím do dalšího. No. Je to tak o půl hvězdičky lepší. Děj je strašně rozvleklý, konec opět předvídatelný. Dospělí se chovají nevypočitatelně a sobecky a děti trpí. Opustí je zase tatínek ? Zůstane s nimi teta Sophie vždycky, napořád, ať se děje cokoli ?

hanka0308
30.04.2017 2 z 5

První třetinou jsem se doslova prokousávala, poté se děj rozhýbal. Možná to způsobil i fakt, že první díl jsem nečetla. Tento romantický zaměřený příběh mě příliš neoslovil, ale jako oddechovka celkem dobrý. Dala bych i tři hvězdy, nebýt toho, že během čtení mi velmi vadily časté překlepy a gramatické chyby.

Anyz01
21.04.2017 odpad!

Za mě teda palec dolů, půjčila mi ji kamarádka, tak jsem se do ní pustila, ale dlouho už jsme nečetla takovou nudnou slaďárnu

alnahu
31.03.2017 2 z 5

Na tuto knihu jsem se hodně těšila, ale doslova jsem se jí prokousávala.

Pavouček2
27.03.2017 2 z 5

Toto pokračování bylo takové nemastné neslané, to věčné připomínání toho co bylo a jak se cítila už jsem musela přeskakovat, dočteno, jen abych věděla jak to dopadne, i když to bylo jasný.

Anyz01
30.01.2017 odpad!

Právě čtu a nějak se tím nemůžu prokousat, zdá se mi to bez děje.

Jane007
08.01.2017 5 z 5

Skvělá knížka. Na začátku se to trochu vleklo, ale pak se to rozjelo a pak jsem knížku nemohla odložit. Víceméně rozebírá partnerské vztahy, mimomanželské děti, svatba,... I když byla knížka chvilkami až moc romantická, mně osobně to vůbec nevadilo. Doporučuji

Kniha Rodina ze dne na den je v

Přečtených101x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených6x
Knihotéce82x
Chystám se číst43x
Chci si koupit9x