Iva2020 Iva2020 komentáře u knih

☰ menu

Boží potměšilost Boží potměšilost Zdeněk Řehák

Dobrý námět, ale styl psaní mi bohužel nesedl... rozvleklé, několikrát dlouhé vyprávění nedůležitých historek. Čekala jsem to svižnější. Až na konci to začalo utíkat. Škoda, protože hl. postavy mi sedly a i jejich příběh.

06.03.2024 2 z 5


Prázdniny za trest Prázdniny za trest Petra Langová

I když nejsem úplně cílová skupina …s velkou chuti jsem si přečetla a nezklamala= moc pěkná oddechovka na léto…stylem mi hodně připomíná Lanczovou, kterou mám z dob dospívání přečtenou celou.

16.08.2022 3 z 5


Moje báječná žena Moje báječná žena Samantha Downing

Takový pozvolný děj... pořád jsem čekala, kdy se to pořádně rozjede - pro mě až konečná čtvrtina knihy měla ten správný spád a napětí...konec doslova letěl.

17.08.2021 3 z 5


Osmý život (pro Brilku) Osmý život (pro Brilku) Nino Haratischwili

Bylo to dlouhé, neuvěřitelné... Tolik příběhů v jedné knize, často hodně drsné...wow. Přesto se to četlo samo. Jen tedy po přečtení mi napadlo: Co to sakra bylo za rodinu???
Výtka za mě - často jsem netušila věk postav. Vzhledem k množství hrdinů jsem si roky narození nezapamatovala a vracet se stále zpátky nemožné...možná by pomohl rodokmen rodu.

PS: také jsem se nechala před prectenim trochu zmást a myslela, že to bude hodně o čokoládovně...historie, rodina, různí majitelé atd. ....takže, kdo teď napíše román o čokoládovně?????

03.01.2021 4 z 5


Ženy bez slitování Ženy bez slitování Camilla Läckberg

První kniha od této autorky. Vůbec mi nevadila stručnost- právě naopak po knížkách, které čte člověk více dní, příjemná změna. Taková jednohubka a četlo se to samo.

07.09.2020 4 z 5


Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Po přečtených komentářích a celkem nízkém hodnocení, jsem ke knize přistupovala dost skepticky, že to možná nebude nic moc. Překvapení... přečteno skoro na jeden zátah, protože mi zajímalo, co se to tam stalo a kam ta Vladěna utíká a proč. Styl který mi sedl, věděla jsem o čem čtu, ze života .... a občas mám pocit, že mi to podobně víří v hlavě, takže až bude nejhůř, beru auto a jedu.

22.06.2020 5 z 5


Lustr pro papeže Lustr pro papeže Jan Tománek

Wow....slyšela jsem náznaky, útrapy - ve filmech, v knihách, ale takové surové vyprávění z této doby s tím jsem se setkala poprvé... zoufalství až člověka mrazí. Kniha mi naprosto dostala. Přečteno za večer. Říkám si, zda ještě pak člověk mohl začít žít normální život, pokud prošel takovým peklem...

24.02.2020 5 z 5


Dívka, která musí zemřít Dívka, která musí zemřít David Lagercrantz

Poslední díl nezklamal úplně... ALE.... jak už někdo zmínil až příliš mnoho postav, takže to občas působilo zmateně. Poslední souboj dvou sester také nic moc. První 3 díly Milénia si přečtu ráda někdy znovu, ale tento už ne.

20.02.2020 3 z 5


Udělala jsem chybu Udělala jsem chybu Paula Daly

Zajímavá zápletka, celou dobu napětí jak to dopadne. Nakonec mi trochu zklamal až moc velký happy end... ne, že bych hlavní hrdince nepřála - spravedlnost se ukázala, s rodinou to dopadlo...ale ten poslední email mohl být jen náznakem/příslibem a zanechalo by to ve mně mnohem přirozenější dojem.

10.02.2020 4 z 5


Šílená Češka v Dubaji Šílená Češka v Dubaji Blanka Solařová-Calibaba

Vtipné....někdy trochu moc, ale když se to bere s nadhledem, tak oddechovka. Nejvíce mi pobavily zprávy od rodičů.Nicméně, kdo nečetl její první knihu (já), tak polovinu knihy neví, co je s její dcerou...což mi dost vrtalo hlavou. Až někde za půlkou se objevi vysvětlení. Pokud bude čas příležitost přečtu si její Sousedku ze Skalistych hor...

02.02.2020 3 z 5


Matčino vyznání Matčino vyznání Kelly Rimmer

Rozuzlení příběhu je až na konci, takže vás nutí číst dál a dál...chcete samozřejmě vědět, co se vlastně stalo? Smutné a těžké téma. Příběh nechá na čtenáři, aby si sám přebral, kdo jakou část viny nese na té Tragédii...Nicméně mám trochu pocit jako bych podobný typ "popření reality" (nechci prozrazovat pro budoucí čtenáře) už někde četla.

24.01.2020 4 z 5


Velká samota Velká samota Kristin Hannah

Obdivuhodně vykreslená drsná příroda a život na Aljašce... až člověk zatouží Aljašku navštívit. K tomu zajímavé postavy a poutavý příběh, který přitáhl a nepustil dokud nebylo dočteno.

21.01.2020 5 z 5