invisible invisible komentáře u knih

☰ menu

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Za mě o moc lepší než stařík. Úžasná kniha! A že je příběh neuvěřitelný? Vždyť je to humorný román a né kronika :D Právě ty neuvěřitelné situace napasované na skutečnou světovou politiku dělají knihu tak geniální! Určitě se k ní ještě vrátím a jsem ráda, že jí mám ve své knihovně.

09.01.2019 5 z 5


Liščí děti Liščí děti Paul Tobin

Nechápu, jak někdo může napsat, že to má slabé grafické zpracování. Kniha byla super! Bouřkovou sezónu jsem nečetla, tak mi recyklovaný příběh nevadil. A možná proto, že příběh v podstatě napsal Sapkowski se mi dvojka líbila o dost víc než jednička :-)

09.01.2019 5 z 5


Má lady Jane Má lady Jane Cynthia Hand

No nevím, asi nelze dávat na doporučení Bestseller. Námět zajímavý, ale zpracování hrozné. Jak psané pro 10ti leté. A ty vsuvky vypravěček mě totálně vytáčely. A vtipné mi to taky nepřišlo. Mrzí mě, že jsem jí koupila :(

21.05.2018 2 z 5


Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

V povídkách jsem si zamilovala svět zaklínače. Sága v tom dokonale pokračuje :). Jsem zvědavá jak to bude s Ciri pokračovat.

08.05.2018 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Nesmrtelná klasika. Jedna z mých nej knížek. Poprvé jsem jí četla před 12 lety jako četbu do školy a od té doby jsem se k ní mnohokrát vrátila. Smutný příběh, který pobaví a pohladí na duši.

05.04.2018 5 z 5


Zvláštní smutek citronového koláče Zvláštní smutek citronového koláče Aimee Bender

Podle anotace jsem se na knížku strašně těšila. A začátek vypadal dobře, ale pak jsem přestala chápat a málem jsem nedočetla. Tak super nápad a autorka ho tak zabila :-(

04.04.2018 1 z 5


Krásná katastrofa Krásná katastrofa Jamie McGuire

Není to žádné literární mistrovské dílo, ale mě to jako oddechové čtení bavilo. Tu poslední zápletku s casinem bych, ale vynechala. To už bylo takové nastavování děje. Jinak jsem se u knížky bavila. Na dva dny u vody super jednoduché čtení :-)

04.04.2018 4 z 5


Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Je to sice řazeno pod dívčí román, tak už nejsem cílová skupina. Přesto jsem si sérii zamilovala. Pravda, občas se to trošku přehání s párováním postav a popisy mužské krásy stále dokola a chtěla bych vidět jak to vypadá u Sarah v ložnici :-D, ale i tak je kniha skvěle napsaná. I při takovém množství stran se stále neco děje, není to překombinované, děj se nevleče a pokaždé Vás překvapí nějaký nečekaný zvrat událostí. Aelin je úžasná. Nemůžu se dočkat dalšího dílu.

04.04.2018 5 z 5


Skvrna Skvrna Gillian Flynn

No podle mě to není mistrovská hororová povídka, jak říká anotace. Neni to ani horor. Ale na 20 minut do vany to byla fajn knížka.

04.04.2018 3 z 5


Úsměvy smutných mužů Úsměvy smutných mužů Josef Formánek

Nečekala jsem, že mě kniha tak zasáhne. I když nemám problém s alkoholem, našla jsem v ní spoustu témat k zamyšlení. Je to takové smutné a zároveň vtipné čtení. Rozhodně doporučuji :-)

04.04.2018 5 z 5


Kráva nebeská Kráva nebeská David Duchovny

Začátek byl zajímavý, nápad to byl slušný. Ale pak se to vleklo a místo úsměvu jsem měla zvláštní pocit. Jako když Vám někdo říká trapný vtip, který nechápete. Bajky mám ráda, ale tady jsem žádné životní moudro nenašla.

04.04.2018 2 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Anie94 úplně vystihla můj názor. Nechápu knihu. Harry se nechová jako Harry, celá logika s dítětem je na hlavu postavená a nepřijde mi to jako Harry Potter, ale jako nějaká fan-fikce. A to napsaná né zrovna literárně zdatným fanouškem. Škoda :-(

04.04.2018 2 z 5


Na hraně věčnosti Na hraně věčnosti Jessica Ann Redmerski

Nikdy jsem nic tak přeslazeně, nereálně, patetického nečetla. Byl to boj to dočíst. Asi nejsem cílová skupina.

04.04.2018