Indigo857 Indigo857 komentáře u knih

☰ menu

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Příběh se mi velmi líbil, nejvíce popisy všedního života sklenařů a historie jak sklenařů, tak lidí z nížin. Velmi čtivá byla akční scéna z jeskyně, kde se schovávala pětadvacítka s vojáky a karavanou před bouří. Příběh ukazuje, jak v lidech nejčastěji vyvolává strach něco, co neznají, nebo čemu nerozumí a jak tento strach může časem přerůst i v nenávist.

12.07.2023 4 z 5


Citlivá průvodkyně Citlivá průvodkyně Natalia de Barbaro

Kniha nabízí spoustu podnětů k přemýšlení nad vlastním životem a přehodnocení toho, jak ho člověk tráví ze zvyku a kvůli očekávání druhých namísto toho, jak by skutečně chtěl žít, ať už se to týká maličkostí, nebo zásadnějších věcí.

02.07.2023 4 z 5


Tma pod srdcem Tma pod srdcem Lucie Ortega (Navrátilová)

Tato kniha je zkrátka skvost po všech stránkách. Od obálky a ilustrací na začátku každé kapitoly až po prostředí, postavy a příběh samotný. Tma pod srdcem mě nejen zaujala a bavila jako čtenářku, zároveň mi pomohla i o něco lépe porozumět sama sobě a mít se sebou a svými problémy větší soucit díky hlavní hrdince Leně. Moc autorce za napsání postavy jakou Lena je děkuji, díky Leně mám pocit, že se svými myšlenkami nejsem sama a je nás takových jako Lena víc. Zároveň musím napsat, jak nadšená jsem z autorčina vybudování Temného Navu, Bujanu a dalších míst v knize - vše působí tak reálně, že při čtení jsem měla častokrát pocit, že na Lenině cestě putuji spolu s ní. Nečekané zvraty v příběhu a vývoj jednotlivých postav jsou už jen třešničkou na dortu tak skvělého příběhu, který je výjimečný nejen po literární, ale i lidské stránce. Teď je samozřejmě brzo vybírat za celý čtenářský rok 2022 nejlepší knihu, kterou jsem přečetla, ale chci jen napsat, že Tma pod srdcem byla z těch přečtených za letošek zatím nejlepší, a to ty přečtené před ní byly výborné, a myslím, že nastavila laťku tak vysoko, že ji do konce roku již nejspíš jiná kniha nepřekoná. Rozhodně doporučuji přečíst - nejen lidem zajímajícím se o slovanskou mytologii, fantasy či o duševní zdraví. Myslím, že ve Tmě pod srdcem si každý najde to své.

24.07.2022 5 z 5


Až přejde zima Až přejde zima Kiran Millwood Hargrave

Příjemná a zároveň i dobrodružná četba pro zimní dny, skvělé je zasazení příběhu do severského prostředí, rozuzlení příběhu bylo nečekané a knihu doporučuji vzhledem k jejími stránkovému rozsahu jako čtenářskou „jednohubku" třeba při jízdě vlakem.

09.01.2022


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

S tímto dílem se příběh i život hlavní hrdinky začali ubírat jiným směrem než v předchozích dílech, ovšem to neubralo knize na stupňování napětí. Ovšem první dva díly mě více chytli za srdci a vdechli mému čtenářskému duchu větší špetku originálního, zajímavého příběhu.

02.01.2020 3 z 5


Krutý princ Krutý princ Holly Black

Příběh, jenž mě pohltil svým zasazením do magické země nesmrtelných bytostí a světa dvorských intrik a dostal svým překvapivým závěrem.

02.01.2020 5 z 5


Z kouře a kamene Z kouře a kamene Alžběta Bílková

Příběh se zajímavě vystavěnou zápletkou z pohledů více postav a originálním prostředím, který okouzlí a vybízí čtenáře k neukojitelné touze po pokračování. Opravdu povedený debut začínající autorky!

02.01.2020 4 z 5