Hugoline Hugoline komentáře u knih

☰ menu

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Oddechové, romantické čtení se sympatickou hlavní hrdinkou. Kniha mě nalákala na cestu do Dánska.

21.03.2022 4 z 5


Krkavčí matka? Krkavčí matka? Veronika Hájek Hurdová

Určitě jsem si něco jsem z knihy odnesla. Rozhodně neříkám, že v knize se vším souhlasím, ale dala mi podněty k zamyšlení a to za přečtení stálo. Kniha je obsahově slabší, spíše jednohubka na večer.

03.03.2022 3 z 5


Do tmy Do tmy Anna Bolavá (p)

Tíživé a melancholické. Hlavní hrdinka Anna vede předem prohraný boj s bylinami. Čtenář s ní prožívá pád do útrob její mysli.

03.03.2022 4 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Jak již zmiňují v komentářích jiní, příběhu je místy těžké uvěřit, že se opravdu stal.

02.03.2022 3 z 5


Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Třetí díl byl napínavější a zápletka zábavnější než u předchozích dvou dílů. Těším se na pokračování.

02.03.2022 4 z 5


Všechno nejlepší, Anno Všechno nejlepší, Anno Petra Jirglová

Ideální kniha na letní dovolenou. Zasmějete se, odpočinete si.

12.02.2022 4 z 5


Srdce Evropy Srdce Evropy Pavla Horáková

Kniha má kladné a záporné stránky. Z mého pohledu pozitivně vynikaly paměti Kateřiny, byly plné emocí a ukazovaly obraz tehdejšího nelehkého života na venkově. Kniha je rozhodně plná zajímavostí týkajících se historických událostí, pamětihodností a osobností, ale místy se z románu stával telefonní seznam. Slabší částí knihy pro mě bylo vyprávění ze současnosti, vztahové problémy hrdinky postrádaly právě "ty" emoce.

12.02.2022 3 z 5


Mám tě ráda, nemám tě ráda Mám tě ráda, nemám tě ráda Jo Watson

Přečteno kvůli čtenářské výzvě. Velká oddechovka, u které jsem se smála nahlas. Vzhled knihy už evokuje, že nemůžeme čekat velkou hloubku.

12.02.2022 3 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Začátek byl pozvolný, ale pak jsem se do knihy začetla. Děj byl napínavý, vrah nebyl na první pohled jasný. Zajímavou a sympatickou postavou byla asistentka Robin. Bylo to oddychové čtení, ráda si přečtu pokračování.

12.02.2022 3 z 5


Winterbergova poslední cesta Winterbergova poslední cesta Jaroslav Rudiš

Není to rozhodně lehké čtení a rozhodně ne pro každého. Historie střední Evropy podaná očima stoletého staříka. Hlavní linka nese příběh muže Wenzla Winterberga, o kterého se stará Jan Kraus, převozník na druhý břeh. Podniknou spolu cestu vlakem do Sarajeva skrz stoletou historii.

"Lidská hloupost se nedá překolejit, tak snadno jako Alpy."

05.02.2022 4 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Já jsem se bohužel ujistila, že Hartl není pro mě. První knížka, kterou jsem četla byla "Nejlepší víkend", nebyla jsem nadšená. Okolí mi doporučovalo zkusit "Erotikon", ale i tato kniha mi přišla ve velmi podobném duchu. Četla se hezky, ale děj mi přišel už moc překombinovaný.

28.01.2022 2 z 5


Pojízdný krámek snů Pojízdný krámek snů Jenny Colgan

Hledala jsem něco odpočinkového po "náročné" knížce. Tato knížka splnila očekávání. Je to milé čtení, které pohladí po duši, naláká na cestu do Skotska a ještě vám připomene oblíbené knížky a autory z dětství.

24.01.2022 4 z 5


Vyprávění babičky Vendulky Vyprávění babičky Vendulky Vendula Látalová

Milé vyprávění holčičky, která zažívá šťastné dětství. Léto tráví s rodiči u babičky, kde je obklopena širokou rodinou. Knížka nepřináší dobrodružné zážitky, ale ukazuje nám, jak vypadalo dětství našich babiček/prababiček.

17.01.2022 4 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Kniha se četla jedním dechem od první stránky. Osudy hlavních postav člověka zasáhnou, zároveň obohatí, protože jsou zasazeny do "neznámých" historických událostí.

09.01.2022 5 z 5


Máslem dolů Máslem dolů Petr Šabach

Začátek se trochu vleče, hlavní postava pomalu představuje svět kolem sebe. Následuje však vtipné vyprávění, které má již děj a já jsem se několikrát začala smát nahlas. Je to milá knížka, která stojí za přečtení.

17.11.2021 3 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Byla to moje první kniha od autora. Jak píší ostatní níže, je to velká oddychovka. Nemohu říct, že mě kniha nebavila, četla se dobře, ale ve čtenáři nezanechá hluboký dojem.

06.11.2021 2 z 5


Osvětimská ukolébavka Osvětimská ukolébavka Mario Escobar

Je to silný příběh o mateřské lásce, ženě, která se snažila zmírnit utrpení dětí v Osvětimi. Já jsem si četbu knihy musela dávkovat, protože jako čerstvé mámě se četla těžce. Kniha dává do pozadí Mengeleho zvěrstva a věnuje činům Helen Hannemannové a popisuje vyhlazování cikánů.

17.10.2021 3 z 5


Jako hvězdy v temné noci Jako hvězdy v temné noci Jojo Moyes

Příběh byl pro mě překvapením, od Jojo Moyesové bych ho nečekala. Kniha o neobyčejném přátelství šesti žen. Popisuje náročný život v horách, rasismus a nerovnoprávnost žen ztěžuje bytí hlavních hrdinek a nutí nás přemýšlet. Je to knížka, která pohladí po duši.

07.10.2021 4 z 5


Dominika na cestě Jižní Amerikou Dominika na cestě Jižní Amerikou Dominika Gawliczková

Před Dominikou smekám, ujet sama hornatý a často nebezpečný kus světa na malé motorce, klobouk dolů. Byla jsem na přednášce o její cestě napříč Jižní Amerikou a její vyprávění mě bavilo a chtě nechtě srovnávám s knihou. Nemohu říct, že by mě kniha nebavila, ale už v ní na mě bylo moc popisů vnitřního rozpoložení Dominiky a málo zajímavostí z daných koutů světa. Jednu hvězdičku přidávám za krásné fotografie.

07.10.2021 3 z 5


Gruffalo Gruffalo Julia Donaldson

Syn dostal od kamarádky žijící v Anglii plyšáka Gruffala, do té doby jsem tuto postavu neznala. Když jsem v knihkupectví narazila na tuto knížku, byla jsem ráda, že se dozvíme příběh vězící za touto pohádkovou bytostí. Příběh je milý, bystrý a vtipný.

08.09.2021 4 z 5