Háčko Háčko komentáře u knih

☰ menu

Zkrocení zlé ženy Zkrocení zlé ženy William Shakespeare

Na čtení mi to přijde náročnější než třeba Hamlet. Člověku trvá chvíli, než se zorientuje v jednotlivých postavách a uvědomí si pořádně, kdo je kdo a co mu jde. Zkrocení zlé ženy se hodí pro chvíle absolutního klidu.

02.02.2020 3 z 5


Jiná Gabriela Koukalová Jiná Gabriela Koukalová Martin Moravec

Velice subjektivně napsaná kniha, která sice asi měla dojmout, jak Gabriele všichni ubližovali a byli na ni zlí, ale na mě to nějak nezapůsobilo. Ano, je pravda, že se k ní občas mohli chovat lépe, ale na druhou stranu, jak se chovala ona sama? Občas mi na mysli vyplynulo slovo fracek. Ale na druhou stranu, kniha nebyla napsaná špatně, celkem dobře se četla. A i přes můj osobní názor nutno přiznat, že Koukalová udělala pro český biatlon, potažmo český sport, hodně.

31.01.2020 3 z 5


Inkoustová smrt Inkoustová smrt Cornelia Funke

Skvělé zakončení příběhu, ale mírné zaražení, co se týče překladu. Proč najednou ve třetím díle se Neschůdný les jmenuje Bezcestny? Našla jsem několik chyb, kdy došlo k záměně postav - Roxana najednou byla matkou Meggie, Fengoglio cestoval jako vězeň na Jezerní hrad s Violantou. Narušilo to čtenářskou pohodu a najednou jsem se musela zamyslet, a příběh přestal hladce plynout. Škoda

31.01.2020 4 z 5


Inkoustová krev Inkoustová krev Cornelia Funke

Velice jsem se těšila na svět Prašprsta, na Černého prince a jeho medvěda a další. Ty části kolem nich se mi velice líbily.
Ale už opravdu nesnesu víc vychloubání starého Fenoglia, i ta Meggie mě lezla na nervy, i když chápu, že se chová jak třináctileté dítě, kterým je. Slečinka by se měla probrat, měla jsem chuť na ni křičet, hrozná holka.

29.01.2020 4 z 5


Inkoustové srdce Inkoustové srdce Cornelia Funke

Skvělý návrat do dětství. Inkoustové srdce mne uchvátilo již v dětských letech. Ach, jak já milovala vyprávění o umění Prašprsta, i tu na první pohled nepřátelskou tetu Elinor. A i s přibývajícími léty mám stále tuto knihu v oblibě.

26.01.2020


Labyrint pohybu Labyrint pohybu Pavel Kolář

Velice zajímavá a poučná kniha. Nutno podotknout, že se mi četla lépe než rozhovor s panem Honzákem.

24.01.2020 5 z 5


Všichni žijem' v blázinci Všichni žijem' v blázinci Radkin Honzák

Zajímavá kniha, příjemně se četla, akorát menší zklamání v ohledu, že jsem víc čekala hloubání o současném světě a problémech současné společnosti.

23.01.2020 3 z 5


Smrt krásných srnců Smrt krásných srnců Ota Pavel

Smutná kniha, dlouho mi už nebylo takhle smutno při čtení.

22.01.2020 5 z 5


Jak je důležité míti Filipa Jak je důležité míti Filipa Oscar Wilde

Oblíbená oddechová komedie, která se mi i po letech líbí.

15.01.2020 5 z 5


Buď silný, ať se stane cokoli Buď silný, ať se stane cokoli Marcus Brotherton

Neuvěřitelný pravdivý příběh plný odhodlání a snahy nikdy se nevzdávat. Ze začátku pro mě byl rozjezd pomalejší, potom mě kniha úplně pohltila.

15.01.2020 5 z 5


Směšné lásky Směšné lásky Milan Kundera

Pěkně napsané povídky, které se svižně čtou. Kniha prakticky hned přečtená. Možná pro mě smutné trochu v tom ohledu, že většinu mužů autor popisuje jako muže skoro pořád dychtící po erotickém zážitku nebo nějakém zážitku s tím spojeným.

09.01.2020


Všichni jsme utkáni z hvězd Všichni jsme utkáni z hvězd Rowan Coleman

Kniha byla dobrá, četla se lehce. Životní příběhy lidí, které jsou navzájem protkany. Pro mě hlavní myšlenka je, že vzdycky je naděje na lásku a nic není ztracené, když se o to bojuje.

06.01.2020 3 z 5


Kmotr Kmotr Mario Puzo

Jednoduše skvělá kniha.

06.01.2020


Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Arnošt Lustig

Za mne již vícekrát tuto knihu ne. Musela jsem ji číst ve škole jakožto povinnou četbu. Možná to byl jeden z faktorů, který utvářel můj názor na knihu. Nemám ráda, když mi někdo něco vnutí. Autorův styl mi nevadil, dalo se to číst, ale i přesto mě kniha nijak nenadchla a potvrdila, že tuto tématiku nerada čtu.

02.01.2020


Fotbalová mise - Tajný mezi chuligány Fotbalová mise - Tajný mezi chuligány James Bannon

O tuto tématiku mám velký zájem, i z důvodu, že se pohybuji ve fotbalovém prostředí, a kniha mě celkem potěšila. Autor upřímně zachycuje svůj vnitřní boj emocí, když přihlíží, jak se policisté chovají nepřiměřeně anebo je zhnusen jednáním některých z chuligánů.
Za mne dobrá kniha.

02.01.2020 4 z 5


Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Jonas Jonasson

Za mě slabší než stoletý stařík. Knihu jsem četla na dvakrát, poprvé jsem se do ní nemohla dostat. Autor se snažil vpasovat do knihy všechno a to původní kouzlo vyprchalo. Ovšem i přesto to nebyla špatná kniha a nelituji, že jsem ji četla.

02.01.2020