ginger.books_ ginger.books_ komentáře u knih

☰ menu

Prokleté královny Prokleté královny Catherine Doyle

Prokleté královny navazují hned na první díl. Druhý díl mě bavil ještě o něco víc než ten první, hned od začátku se něco dělo a v průběhu knihy byl děj čím dál napínavější. Byl zde i lépe vidět rozdíl mezi Wren a Rose, Wren je spíše taková temperamentnější, odvážnější a výbušnější a naopak Rose je spíše klidnější a diplomačtější, ale přesto si obě skvěle rozuměly a držely při sobě. Co se týče dalších postav, tak Shen tu dostal více prostoru, za což jsem byla ráda, protože Shena naprosto zbožňuju. Dost se tu objevoval i Alarik, protože se Wren vydala do Gevry. Z Alarika jsem měla smíšené pocity. Občas se ukázala jeho lidská a citlivá stránka, ale taky se objevovala jeho stará známá krutá stránka. Konec byl opět hodně napínavý a v jedné části i dojemný a objevil se zde nový problém, který budou sestry řešit v třetím díle a já už se nemůžu dočkat, až u nás vyjde a jak to celé dopadne.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuju: Humbook blogeři

19.04.2024 5 z 5


Syn podsvětí Syn podsvětí Vladimíra Šebová

Tohle byla moje už druhá kniha se slovanskou mytologií a bylo to opět skvělé, tou první byla Legenda o Ladě. Knížka se hned od začátku hezky četla a opravdu mi sedl autorčin styl psaní. Zaujalo mě, do jaké doby byl příběh zasezený, odehrával se na rozdíl od Legendy o Ladě v dnešní době a ikdyž se to na první pohled nezdá, slovanská mytologie k této době dobře sedla. Celý příběh a svět byl hezky promyšlený a vše na sebe hezky navazovalo a sedělo. Všechny postavy jsem si hned oblíbila, ale nejvíce si mě získal černý kocourek October, sama mám černého kocoura, kterého naprosto miluju, takže si mě kniha díky tomu snadno získala. Taky jsme se zde setkali s mojí oblíbenou bytostí, která se objevila i v Legendě o Ladě a to je domovoj. Líbilo se mi jak našim hrdinům při krájení cibule poradil, že mají vypláznout jazyk, aby z cibule neslzeli. Autorka na konci knihy prozradila, že tento trik opravdu funguje, takže to musím taky někdy zkusit. Posledních pár stran jsem přečetla jedním dechem, protože to bylo neskutečně napínavé a úplný závěr knihy se mi velice líbil a jsem ráda, že to takhle skončilo.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuju: Humbook blogeři

23.10.2023 5 z 5


Recept na lásku Recept na lásku Jarrett Melendez

Na Recept na lásku jsem všude kolem slyšela jen dobré ohlasy, takže jsem měla opravdu vysoké očekávání a ta se splnila a dokonce to bylo lepší než jsem čekala. Prostě to bylo naprosto úžasný, roztomilý a nádherný. Komiks je krásně graficky zpracovaný a buduje zde krásný příběh, u kterého se prostě budete culit. Nejlepší na celém komiksu bylo prasátko Watson, které ochutnává všechny recepty, které Ben během vařící výzvy navaří (občas jsem si přála být na jeho místě, protože ty pokrmy vypadaly fakt lákavě). Příjemným bonusem byly Bonusové nateriály, které mimo jiné obsahují dva recepty na Benova jídla. Už se těším, až oba recepty vyzkouším, už teď se mi na to sbíhají sliny.
.
Knížku jsem dostala v rámci spolupráce od @humbook_blogeri

17.08.2023 5 z 5


Pouť k branám Orientu Pouť k branám Orientu Nicolette Havlová

Knihu jsem četla v rámci ambasadorství od Knih Dobrovský

Tohle byl můj první cestopis, který jsem kdy četla a bylo to vážně skvělé! Obdivuju Nicolette, že se rozhodla vydat pěšky až do Istanbulu, já bych to nezvládla. Díky knize jsem mohla poznat kulturu zemí, přes které Nicolette cestovala (Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Srbsko, Bulharsko a Turecko) a dozvědět se dost zajímavostí. Nejvíc mě právě zaujal Banát, což je oblast českých vesnic v Rumunsku. Nicolette se této oblasti během své cesty velmi věnovala a založila také sbírku ve spolupráci s Člověkem v tísni a jeho koordinátorem Ivo Dokoupilem. Díky tomu se Banát dostal na můj seznam míst, kam bych se chtěla v budoucnu podívat. Knížka je také plná nádherných fotek a obrázků, které krásně doplňují celý příběh.

P. S. Doufám, že Nicolette Anně opravdu donese svou knihu s věnováním, jak slíbila.

17.03.2023 5 z 5