Freedee Freedee komentáře u knih

☰ menu

Corleone Corleone Mario Puzo

Třeba to není Kmotr, ale je to velmi dobrá kniha. Kdo má rád tématiku gangsterek, mafie a Kmotra, můžu jen doporučit.

13.11.2016 4 z 5


Kmotr Kmotr Mario Puzo

Kniha velmi dobrá. Dobře se četla, vtahovala mě a bujná fantazie mě odnášela do mafiánské rodiny :-) Když jsem četl komentáře tady, tak jsem možná čekal i něco víc-ale třeba jsem ještě do Kmotra "nedozrál". Po přečtení jsem se podíval na film. Řekl bych, že kdo nečetl knihu, tak film na první shlédnutí nepochopí.

02.07.2015 4 z 5


Deník legionáře Deník legionáře Jindřich Bejl

Dobrá kniha psaná formou deníku. Chvílemi mě trošku nudila, ale je to nejspíš tím, že je psána přímo v dění událostí a ne až jako vzpomínky po válce. Kdo se zajímá o první světovou válku, mohu doporučit.

15.12.2014 4 z 5


Escape to England - Útěk do Anglie Escape to England - Útěk do Anglie Karel A. Macháček

Dobrá kniha o útěku do Anglie. Pohled na válku zase z jiného pohledu.

20.09.2014 4 z 5


Četnické příhody Četnické příhody Michal Dlouhý

Mě se tato kniha líbila. Příběhy nejsou dlouhé, je to zábavné čtení podle skutečných událostí.

20.09.2014 4 z 5


Treblinka, slovo jak z dětské říkanky Treblinka, slovo jak z dětské říkanky Richard Glazar

Tuhle knihu by měl číst každý, aby věděl, že něco takového jako Treblinka a podobná zařízení opravdu existovalo a nemohl tvrdit opak. Smekám před panem Glazarem a před všemi, kteří si takovým peklem prošli.

18.09.2014 4 z 5


Zápisky odstřelovače Zápisky odstřelovače Vasilij Grigorjevič Zajcev

Kniha podobná knize "Na mušce lovce", ale víc jsem se dokázal dostat do děje a sžít s postavou.

18.09.2014 4 z 5


Na mušce lovce Na mušce lovce Albrecht Wacker

V knize jsem našel to, co jsem očekával. Syrový život frontového vojáka a hrůzné svědectví války.

18.09.2014 4 z 5


Král Krysa Král Krysa James Clavell

Perfektní a velmi zajímavá kniha. Dostával jsem se do děje a hodně si představoval dění a život v táboře. Řekl bych, že to bylo spíše takové klidné čtení. Nemyslím obsahem, v táboře musel být hrozný život, ale stylem psaní. Je zde dobře vidět, jak v uzavřené skupině lidí vzniká něco jako "vlastní stát".

18.09.2014 5 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Paul Remark

Velmi zajímavé a naučné dílo. 1.světová válka byla hrozná a často se na ni zapomíná a je opomíjena. V knize je dobře vidět, jak se z mladých bažantů stávají mladí mazáci a jak válka otupuje jejich lidské cítění.

18.09.2014 4 z 5


Poslední batalion Poslední batalion František Niedl

Tuto knížku jsem si koupil jen tak. Autora jsem neznal a tak jsem nevěděl, co od ní můžu očekávat. Kniha mě ale velmi mile překvapila. Viktor Koutecký je frajer každým coulem, umí si se vším poradit. Perfektně se to čte, nutí to číst dál a dál. Jen ten konec mě nemile překvapil :-(

18.09.2014 5 z 5


Další případy Sherlocka Holmese Další případy Sherlocka Holmese Arthur Conan Doyle

Pokračování knihy "Případy Sherlocka Holmese" Opět není do dodat, můžu jen opakovat. Úžasný Sherlock Holmes. Pan Doyle musel mít úžasnou představivost a důvtip, aby vytvořil takové zápletky a rozuzlení. Obdivuji tuto knihu i jejího tvůrce. Měl by si ji přečíst každý.

18.09.2014 5 z 5


Případy Sherlocka Holmese Případy Sherlocka Holmese Arthur Conan Doyle

U této knihy není do dodat. Úžasný Sherlock Holmes. Pan Doyle musel mít úžasnou představivost a důvtip, aby vytvořil takové zápletky a rozuzlení. Obdivuji tuto knihu i jejího tvůrce. Měl by si ji přečíst každý.

18.09.2014 5 z 5


Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Co dodat. Brown, profesor Langdon, napětí, mystika. Dobré čtení, které baví.

18.09.2014 4 z 5


Hlava XXII Hlava XXII Joseph Heller

Nevím jak to říct. Je to světová klasika, přečetl jsem ji celou, ale nějak jsem se v tom plácal. Podle mě je to potřeba číst v klidu, pomalu a hodně přemýšlet. Po přečtení jsem se chtěl podívat na filmovou verzi, ale tu jsem vypnul po deseti minutách.

18.09.2014 2 z 5


Stín kapradiny Stín kapradiny Josef Čapek

Zvláštní kniha. Hůře se četla, ale docela jsem se dokázal vžít do postav. Bylo zajímavé pozorovat, jak se postupem času mění jejich nálada a myšlení. Kdo má rád přírodu a příběhy o pytlácích, své si jistě najde.

18.09.2014 3 z 5


Stepní vlk Stepní vlk Hermann Hesse

Knihu jsem měl jako povinnou četbu na škole. Nevím čím, ale kniha mě úplně dostala. Vtahovala mě do děje, nutila mě přemýšlet a číst ji dál. Dlouho po přečtení jsem ji měl v hlavě. Jedna z nejlepších knih, co jsem četl.

17.09.2014 5 z 5


Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Neříkám, že je to špičkové světové dílo, ale je to dobrá kniha, která mě bavila. Spousta skutečných věcí a událostí. Člověk se něco přiučí a má o čem přemýšlet. Dobře se čte, má to spád.

17.09.2014 4 z 5


Žalář nejtemnější Žalář nejtemnější Ivan Olbracht (p)

Po této knize jsem sáhl náhodně, když jsem potřeboval něco na čtení do vlaku. K mému překvapení jsem se začetl a kniha sama mě hnala dál a dál. Tuto knihu by si měl přečíst každý. Když ji uvidíte v nějaké staré knihovně, sáhněte po ní, nezabere moc času a stojí za to.

17.09.2014 4 z 5


Nazí a mrtví Nazí a mrtví Norman Mailer

Tuto knihu jsem četl na škole. Moc se mi do ní nechtělo, ale přečetl jsem ji celou. Nebylo to sice úplně ono, možná to bylo tím, že mi bylo 16 let, ale jsem rád, že jsem ji přečetl. Není to oddechové čtení a není to jen o střílení. Je to spíš taková válka člověka se sebou samým. Podruhé bych po ní asi nesáhl.

17.09.2014 3 z 5