frabm78 frabm78 komentáře u knih

☰ menu

Mrtvá na pranýři Mrtvá na pranýři Milan Růžička

Hlavní postavy z „Jedna mrtvola navíc“ a „Odkaz mrtvého kostelníka“, Mikuláš Kameník s přítelkyní Lucií se odstěhují z Prahy do šumavského městečka Krásné Hory.
Setkávají se zde s intrikami a korupcí městských zastupitelů, končícími vraždami, téměř vše zdárně objasní.

01.05.2019


Odkaz mrtvého kostelníka Odkaz mrtvého kostelníka Milan Růžička

Navazuje časově, postavami a vztahy bezprostředně na „Jedna mrtvola navíc“ . Děj se odehrává v 90. letech dvacátého století a občas se vrací do roku 1968 a do středověku. Knihkupec Mikoláš Kameník ve spolupráci se svou přítelkyní Lucií pátrají v Praze po tajemství ukryté relikvie svaté Anežky České.

01.05.2019


Oxfordská tragédie Oxfordská tragédie John Cecil Masterman

Jedna z dnes již klasických detektivek zajímavá jak dějem, tak vylíčením životního stylu staré anglické university.
Oxfordská tragédie byla poprvé vydána v roce 1933. Vicepresident a stařešina učitelského sboru koleje sv. Tomáše - Francis Wheatley Winn vypráví příběh z universitního prostředí.
Prostředí oxfordské university se hodí k tomu, aby do něho byl vsazen detektivní příběh, při níž je třeba hledat pachatele v úzkém okruhu počestných a vážených lidí. Stavovská solidarita, tuhé tradice a zvyky, výstřednost v myšlení a chování, to vše ztěžuje nezasvěcenci pátrání. Učený detektiv-amatér, rakouský profesor Brendel dovede v těchto zvláštnostech nalézt klíč k rozřešení vraždy, při které byl obětí nesprávný člověk.

28.04.2019


Zemřeš podruhé Zemřeš podruhé Jaroslav Petr (p)

Obsah:
Převratný, ale nezveřejněný objev Stanka Hilara, vědeckého pracovníka ve výzkumném Ústavu pro zachování druhů se stane motivem jeho vraždy.
Vědecké možnosti jsou tak velké, že umožní zrekonstruovat člověka z tkáňových kultur a nahrát mu jeho paměťové stopy, které byly nasnímané před rokem.
Vytvořený nový Stanko Hilar se snaží za pomoci dvou profesionálních pomocníků vrátit zpět do své rodiny a zařadit do kolektivu vědeckých pracovníků.
Postupně objevuje již jednou prožitý život, odkrývá souvislosti vědeckých experimentů a nachází pachatele.

28.04.2019


Generál Laudon Generál Laudon Pavel Bělina

Přístupnou formou napsaný životopis s popisy a plánky jednotlivých bitev a celých tažení.

18.05.2016 3 z 5


Deník mrtvého vraha Deník mrtvého vraha Roman Cílek

Kniha různorodých povídek

13.12.2015 1 z 5


Azincourt Azincourt Bernard Cornwell

Zajimavě napsaná

26.02.2015 5 z 5