Faidras Faidras komentáře u knih

☰ menu

Psychopatův průvodce na cestě k úspěchu Psychopatův průvodce na cestě k úspěchu Andy McNab (p)

Principy, jak žít efektivněji, dokládané psychologickými fakty a experimenty a vlastními zkušenostmi z vyhrocených situací v armádě (ve stylu "když to funguje s pistolí u hlavy, tak v běžném životě bude taky"). Kniha je velmi čtivá, prokládaná (mnohdy anekdotickými) příklady ze života. Stejně jako jiné motivační knihy vás sama o sobě nespasí a některé z jejích obecných rad možná úplně nesednou vašemu individuu. Ale i když třeba zjistíte, že nechcete být psychopatem, není bez zajímavosti nahlédnout do psychopatické mysli a nechat se něčím inspirovat. Jen nutno podotknout, že tahle kniha se ve své podstatě (co do základních rad) neliší od jiných motivačních knih.

01.09.2018 3 z 5


Naše dítě: Než se narodí... Až se narodí Naše dítě: Než se narodí... Až se narodí Jaroslav Feyereisl

Obsažná kniha k tématu otěhotnění, těhotenství, porodu a péče o dítě. Vysvětluje i mnoho odborných pojmů a procesů v těle matky i dítěte. Z velké části může suplovat předporodní kurz.

30.08.2018 5 z 5


Fuck(t) drsná veganská kuchařka: 115 receptů Fuck(t) drsná veganská kuchařka: 115 receptů Matt Holloway

Asi nemám ráda ukecané kuchařky. Všechny ty vtipné prupovídky se po přečtení pár receptů omrzí a člověku se zasteskne po stručném návodu. Nerada trávím mnoho času vařením a už vůbec ne čtením o vaření. Ale ok, pro začínající kuchaře bude každá rada drahá (pro adolescentního vegana je tahle kniha skvělý dárek). Esteticky je kniha super, jen bych ocenila, kdyby byly fotky všech receptů. A k samotným jídlům: většina je inspirovaná mexickou kuchyní a hodně kořeněná, takže nesedne každému. Ovšem nutno ocenit, že autoři příliš nepoužívají všemožné náhražky masa a mléčných výrobků a že vaří vcelku zdravě.

07.08.2018 3 z 5