Psychopatův průvodce na cestě k úspěchu

Psychopatův průvodce na cestě k úspěchu https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258750/mid_psychopatuv-pruvodce-na-ceste-k-usp-XBZ-258750.jpg 4 41 11

Profesor Kevin Dutton se na Oxfordské univerzitě zabývá psychopaty už léta. S příslušníkem speciálních jednotek SAS Andy McNabem, britským novodobým hrdinou, se setkal právě při jednom svém výzkumném projektu. Fakt, že psychologické testy McNaba jednoznačně zařadily mezi psychopaty, ho nepřekvapil – zarazilo ho však, že Andy McNab je psychopatem hodným. Na rozdíl od zlých psychopatů totiž využívá charakteristické psychopatické povahové rysy, jako jsou bezohlednost či odvaha, k tomu, aby v nejrůznějších situacích dostal jak ze sebe, tak z ostatních to nejlepší. Spojení McNabových divokých a neuvěřitelných zkušeností a Duttonových znalostí vyústilo v poznatek, že hodný psychopat přemýšlí jinak než většina z nás, a že kdybychom i my dokázali prohloubit a lépe využívat vlastnosti jako šarm, chladnokrevnost, sebevědomí nebo odvahu, byli bychom v pracovním i osobním životě bezpochyby mnohem úspěšnější. V této knize se zajímavou a zábavnou formou naučíte, jak toho dosáhnout.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Emitos (Nakladatelství Tomáše Janečka)
Originální název:

The Good Psychopath's Guide to Success , 2014


více info...

maja8148
maja8148
08.05.2022 5 z 5

Od nedávna máme v práci strašně pěknou "povinnost". Vybereme si knihu, oni nám ji koupí, my si ji přečteme a pak ji doneseme zpět do práce, aby si ji mohli přečíst kolegové. No a já si jako první vybrala právě tuto, protože kombinuje psychologii a osobní rozvoj. A musím říci, že jsem neskutečně spokojená. Kniha je lehko uchopitelná a přesto se dozvíte spoustu informací o psychopatech, jak je poznáme a jak uvažují. A taky o tom, jak si něco od nich převzít a začít používat v běžném životě. Některé věci jsem už během knihy začala používat :D.

lukas9656
lukas9656
20.10.2021 5 z 5

Klenot. Inspiruje k zamyšlení nad stereotypy našeho chování, nad moralizování, nad tím, co je špatné a dobré a nad tím, že každý z nás na sobě může pracovat. Jeden z nejpronikavějších vhledů do psychiky psychopata a toho, že si od takových lidí můžeme odnést spoustu podnětů pro lepší žití.


ismael
ismael
24.05.2021 5 z 5

Kniha mě dost zásadně ovlivnila v tom, abych nebyl tak úzkostlivě morální, ale občas trochu experimentoval s tím, co je dobře, co je špatně a co člověku udělá radost : )

hu_87
hu_87
15.05.2021 3 z 5

Název knihy tak nějak odpovídá, obsah víceméně taky, i když ten počet stránek a pravidelné opakování těch samých myšlenek je místy trochu nudný. Jako knížku hodnotím průměrně, autor se často opakuje (asi aby měl vyplnit počet stránek). Začátek každopádně super.
Kdyby se kniha zpracovala v tom smyslu, že když už by nebyla možnost nějak smysluplně využít nějakých těch 300 stránek, ten zbývající prostor by se vyplnil ještě vícero zmiňovanými výzkumy související s psychopaty, kterých podle mě mohlo být klidně více - bylo by to víc než skvělý.
Ten způsob, jakým je kniha zpracována, je obecně celkem shodný se způsobem zpracování ve knížce "Moudrost psychopatů", avšak s mnohem více rozhovory - v našem případě s hodným psychopatem Andym, se kterým si notnou část knížky autor povídá o tom, jak takový psychopat smýšlí. Psychopati jsou moudří, moudřejší než většina tzv. normálních lidí. V této knížce je to solidně podané, i když s pravidelným opakováním těch samých nebo podobných myšlenek. Jestli jste příliš emocionální lidé, tady zjistíte, že se vám to nemusí zas tak vyplácet. A knihou jsou protkány některé krátké testy (jako jestli máte tendence k zachování chladné hlavy a tak).

Faidras
Faidras
01.09.2018 3 z 5

Principy, jak žít efektivněji, dokládané psychologickými fakty a experimenty a vlastními zkušenostmi z vyhrocených situací v armádě (ve stylu "když to funguje s pistolí u hlavy, tak v běžném životě bude taky"). Kniha je velmi čtivá, prokládaná (mnohdy anekdotickými) příklady ze života. Stejně jako jiné motivační knihy vás sama o sobě nespasí a některé z jejích obecných rad možná úplně nesednou vašemu individuu. Ale i když třeba zjistíte, že nechcete být psychopatem, není bez zajímavosti nahlédnout do psychopatické mysli a nechat se něčím inspirovat. Jen nutno podotknout, že tahle kniha se ve své podstatě (co do základních rad) neliší od jiných motivačních knih.

Jeronym
Jeronym
06.07.2018 5 z 5

Nadneseně: vypraví o tom, jak se novodobý hrdina Andy láduje žrádlem, přičemž mu Kevin vypráví různé zajímavosti z oblasti psychologie. Andy přidává příběhy z armády a své psychopatické názory. Za mě doposud top z těch "realizačních".
Psychopatie není "0" nebo "1", ale jaksi leze po stupnici, takže kniha obsahuje spoustu užitečných rad do života.
Za mě na špici z těch doposud přečtených "realizačních" knih. Pobaví, zaujme, namotivuje, posune limity.Tak snad pomůže jen těm "hodným psychopatům"...

mike_morphine
mike_morphine
27.12.2017 5 z 5

Po hrozně dlouhé době motivační kniha, která nejen vzdělává, ale její čtení i opravdu baví. Dovolím si říct, že jedna z nejlepších knih o úspěchu, co jsem četl.

francouz
francouz
23.04.2017 5 z 5

Velmi čtivá a nádherně zpracovaná kniha. Musím říci, že se čte opravdu sama. Již první test, kdy Andy projde, je opravdu velmi drsně popsaný. Ano And je psychopat, super, ale co s tím.
Jsou zde opět popsány věci, které velmi často znemanají tu tenkou čáru mezi vítězstvím a porážkou. My se totiž velmi často soustředíme na samotné vítězství, že zapomeneme to čeho jsme vlastně chtěli dosáhnout.
Je zde opravdu spousta poučných informací, které si myslíme, že děláme, ale opak je většinou pravdou. Když si začneme více věřit a budeme k sobě daleko tvrší, pak možná budeme mít větší šanci zvítězit a budeme mít daleko lepší pocit z toho co děláme.

i_vanička
i_vanička
05.10.2016 5 z 5

Svižně a přitežlivě popsaný způsob, jak se čelem postavit k životu a být v souladu se světem. Máme na výběr :) !

nokid
nokid
12.09.2016 5 z 5

Po přečtení si mohu jen povzdechnout: "Škoda, že taky nejsem psychopatem! Mají všechno v životě snazší."
Ale, kdoví? Třeba by se to dalo skutečně použít jako učebnice a postupně se psychopatem stát...?

OldaB
OldaB
12.06.2016 5 z 5

Pár cenných rad, které mohou zlepšit život, především vnímání sebe sama. Nebo o tom alespoň můžete přemýšlet a bavit se nejrůznějšími výstižnými příklady ze života. Velice čtivé.