Exicor Exicor komentáře u knih

☰ menu

Prach snů Prach snů Steven Erikson (p)

Jak píší mnozí a ostatně i sám Erikson, závěr Malazské knihy padlých je tak rozsáhlý, že by se nevešel do jedné knihy a dělá tak z 9. dílu "pouhou" předehru zcela jistě epickému finále. Prachem snů jsem se prokousával opravdu dlouho, ostatně jako celou sérií, a těším se a zároveň bojím, že to vše v příští knize končí. Všechny síly se sbíhají a není jisté, zda na konci bude ještě existovat svět, jak ho většina zná. A na to jsem moc zvědavý.

08.09.2019 5 z 5


Lovci kostí Lovci kostí Steven Erikson (p)

Není moc co dodat, série si drží kvalitu, kniha je hodně čtivá, místy vtipná, což alespoň občas zažene mysl od strachu o osud oblíbené postavy. Také mám pocit, že tápu čím dál tím méně a jednotlivé dějové linky se začínají sbíhat. No, čas na další díl.

30.08.2017 5 z 5


Vzpomínky ledu Vzpomínky ledu Steven Erikson (p)

Kniha se nese ve stejném duchu, jako ty předchozí. Vyskytuje se v ní ještě více postav (a to jsem netušil, že je to je možné), děj má spád a komplikovanost děje je stále stejná. Někdy si uvědomit, že postava se kterou jsem se setkal na začátku knihy je ta samá jako na konci, je skoro nemožné a už teď můžu říci, že si celou Malazskou knihu budu muset přečíst minimálně ještě jednou. Ale stojí o za to. 5* a já jdu na další díl.

25.02.2016 5 z 5