Evely Evely komentáře u knih

☰ menu

Nováček Nováček Robert Muchamore

Nejlepší série, se kterou jsem vyrůstala a prožila své dětství. Některé díly mám přečtené několikrát a ráda se k nim vracím i teď v dospělosti, protože tam pokaždé najdu něco co jsem prve přehlédla. Samotný první díl pomalu a jasně vysvětluje chod celé série a hlavní postavu musíte milovat a nenávidět současně.

29.11.2020 5 z 5


Nevěrní Nevěrní Andreas Norman

Nemohu dát více hvězd. Krimi mám ráda, ale tohle mělo do krimi daleko. Spíše se pořád řešili pocity a složitosti života postav, rodinné problémy atd. Navíc to nejhorší mi přišlo hlavně přeskakování děje mezi časovými liniemi, takže se kniha dost špatně četla. V průběhu nudné, pro mě jasně směřující a pak rychlý očekávaný konec.

29.11.2020 1 z 5


Palác zrady Palác zrady Jason Matthews

Stejně jako Rudá volavka, pokračování nezklamalo. V celé knize se neustále něco děje, hrdinčina schopnost dává postavám ještě větší osobitost. Na rozdíl od první knihy už mi chvíli přišli hlavní hrdinové "nesmrtelní", ale nic co by mělo čtenáře odradit od poutavého děje. Rozhodně stojí za to.

29.11.2020 5 z 5


Rudá volavka Rudá volavka Jason Matthews

Po knize jsem hodně dlouho toužila, ještě dlouho před filmem. Skvěle napsaná, propracovaná do detailů, čtenář se ani chvíli nenudil a do konce nevěděl, jak dopadne. Schopnosti hlavní hrdinky pro mě dodávaly celému příběhu skvělý rámec pro vykreslení postav. Milionkrát lepší jak film, doporučuji přečíst.

29.11.2020 5 z 5


Ta druhá zapisovatelka Ta druhá zapisovatelka Suzanne Rindell

Kniha mě zaujala obalem a anotací, jelikož mám tuto dobu hodně ráda. Začátek knihy šel číst celkem snadno a nebylo vůbec jasné kam povede. Od slabší poloviny knihy však musím říct, že bylo pro mě čtení této knihy čím dál tím těžší. Osobně mi dlouhé popisné a často zbytečné a nic neříkající popisky autorky, ať už situací nebo osob či míst, začaly vadit a doslova jsem je přeskakovala, aniž by mi z knihy uniklo něco podstatného. Navíc postava se stejně tak stávala nesnesitelnou, pro mě už jen z důvodu neustálého obhajování svého chování. Dávám 3 hvězdy, protože jsem četla už i horší díla a možná bych dala i více, kdyby byl konec více propracovaný. Od poloviny bylo jasné kam konec směřuje, otázkou jen bylo proč a co se stane. Nakonec mi závěrečné vysvětlení přišlo useknuté a rafinované zakončení, které nakonec nechá čtenáře na pochybách, jak to vlastně bylo, dílo nezachránilo.

29.11.2020 2 z 5