eliska0715 eliska0715 komentáře u knih

☰ menu

Srdcovka Srdcovka Štěpánka Jislová

Komiksová autobiografická kniha o romantických (a vlastně všech ostatních) vztazích. Autorka mapuje své milostné vztahy od puberty do současnosti a dává nám 240 stránek k zamyšlení nad řadou dost těžkých témat. Devadesátkové děti potěší nostalgické drobnosti skryté v interiérech, od Pogů, LOTRA až po Pokémony, ve stránkách si najde něco svého každý nehledě na pohlaví nebo věk. Díky barevnosti a krásné stylizaci se komiks parádně čte, ilustrace vás v podstatě vodí za ručičku a vy víte kam koukat. Uznávám, že je to mnohem temnější čtení, než jsem očekávala. Dlouho se mi nestalo, abych měla při čtení komiksu husí kůži. Ale je to upřímné, odvážné a jde vidět, že komiks jako médium má mnohem větší potenciál než jaký mu přikládáme. Ke knize se určitě po čase vrátím. A ráda.

04.10.2023 5 z 5


O pití O pití Charles Bukowski

Překvapivý první setkání s Bukowskim a myslim, že i poslední. Sbírka prasečinek o mnohaletém setkávání s metlou lidstva. Řekněte mi... jak se sakra tenhle pán dožil 73? Starej prasák s lahváčem, kterej psal, jak žil.
Sbírky mám ráda. Jsou dny kdy neudržím pozornost u delšího textu, tak přišla vhod nenáročná báseň o tom jak Hank podváděl svojí druhou manželku, uklidil bar za panáky zadara, pobavil úryvek z jeho rozhovoru, jak šel do televize a pamatoval si velký prd, protože vychlastal lednici ve studiu... ale jako, po jeho knihách sáhnu už leda v případě, že bych se prochlastala někdy k tomu samýmu.

29.05.2023 2 z 5


Vodní meloun Vodní meloun Marek Otta

Čtivá jednohubka, přečtená za dva večery. Na to, že to psal tak mladý autor není to špatné, postavy a vztahy mezi nimi jsou dobře vykreslené a když je někdo Pražák, tak je to takový příjemně známý vidět názvy jednotlivých zastávek a popis jednotlivých čtvrtí. Příběh mi sice trochu připomínal náhodný díl detektivního seriálu o desáté večer na Nově, ale četlo se to snadno. Po dlouhé čtecí pauze jsem přeci jen potřebovala nenáročnou četbu. Takže vlastně spokojenost!

16.04.2023 3 z 5