Ebola Ebola komentáře u knih

☰ menu

Popravčí Popravčí Chris Carter

každý z nás má z něčeho opravdu strach a při pomyšlení na tu věc se nám dělá zle, no tak si představte, že vrah zná přesně to čeho se bojíte a pomocí vašeho strachu vás zbaví života. brrr až mrazí, haha právě tohle chcete při čtení zažít ne? nebojte tento autor umí psát dost podrobně a jaksi šťavnatě, že vám chloupky občas budou stát :-)

14.05.2023 4 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Dobře napsaný, čte se rychle a příběh ujde. Jenom doteď si nejsem jistý tím závěrem, nějak se mi nechce věřit že by to takhle dopadlo. Ale chápu, že je to první díl série a autor chtěl zachovat kontinuum ;)

13.03.2023 3 z 5


V ledovém sevření V ledovém sevření Jakub Mařík

Velice zdařilé pokračování, opět se UTSS Salamis nachází ve složité situaci, jejich loď je opět vyřazena z provozu a aby toho nebylo málo, jsou nuceni odvracet útoky jakýchsi krvelačných zvířat, které se nezastaví před ničím. Tato série mě chytla, už se těším na další díl.

14.11.2021 4 z 5


Jako v nebi, jenže jinak Jako v nebi, jenže jinak Aleš Palán

Příběhy lidí samotářů, kteří zůstali sami nebo zůstat sami se rozhodli. Některé jsem si přečetl se zájmem, jiné mě tolik neoslovili a konec kapitoly jsem už už vyhlížel. Rozhodně pozoruhodná sbírka, doplněná fantastickými fotkami :-)

11.07.2021 2 z 5


Ve stínu slunce Ve stínu slunce Jakub Mařík

Sci fi čtu opravdu jen zřídkakdy, zato ale vždy velmi kvalitní tituly, tentokrát to nebylo jinak ani u této knihy. S autorem a jeho tvorbou jsem se zatím nesetkal, naštěstí díky Databázi na mně zničehonic vyskočily hned dva díly a já si je ihned koupil. Udělal jsem dobře, protože se to čte náramně, okamžitě jsem se přidal do posádky UTSS Salamis a společně jsme čelili nájezdu Korzárů, zapojil jsem se do vyšetřování vraždy, to mě bavilo hodně moc. Jediné co postrádám je humor, sice sem tam něco bylo úsměvné, ale jen sporadicky, ale nuda to rozhodně nebyla. Tuto sérii si hodlám užít celou a doporučuju si to přečíst.

02.04.2021 4 z 5


Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

První knížku od autorů jsem četl asi tak před 2 lety a hned si mě získali, to jsem ani nevěděl, že Kepler je jen pseudonym :-)
Tentokrát jsem hledal vhodný dárek a narazil jsem na nový díl ze série, takže jasná volba a obdařená byla nadšená. Takže jsem si ji ihned jak to bylo možné půjčil a s chutí přečetl. A musím se přiznat, takto rychle přečtená kniha znamená jen jedno - nemohu se nabažit :-)
Už jsem si tady na bazaru přikoupil další 2 díly a až si přečtu to nové sci-fi z mé knihovny, dostane se možná na ně řada :-)

15.03.2021 4 z 5


Labyrint záhad Labyrint záhad Arnošt Vašíček

Tato kniha je průvodcem po našich památkách a různých míst se záhadnou minulostí, které jaksi dodnes nejsou objasněna. Autor píše velmi poutavě, mnohdy dává záhady do souvislostí, srovnání chcete-li, s nálezy podobného charakteru z míst po celém světě, což je pro mě jako čtenáře překvapení. Taktéž je poznat velké úsilí a pečlivost jaké vynaložil při tvorbě této knihy, navíc se dobře čte a taky vypadá, každou kapitolu doprovází fotografie, čtenář má pak konkrétní představu o daném místě. Autor má velmi bohatý slovník, kolikrát jsem si říkal, ahá co tohle je za slovo, to už jsem dlouho nikde neviděl :)
Pro mě osobně byla kapitola o hradu Sovinci nejvíc zajímavá, poněvadž pocházím kousek odsud, vůbec jsem netušil, že je hrad spjat s nějakou záhadou.

16.01.2021 4 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Tak jako u první knihy Šest Vran, jsem i u této musel přetrpět přibližně první půlku, neznámo proč, ale autor příběh vypráví v první polovině zdlouhavě až to hezké není. Naštěstí se to potom rozjede a nabere to rychlý spád. Nechybí akce, dobrodružství se sice odehrává již jen v Ketterdamu, ale to vůbec nevadí, hlavní dějová linka navazuje na předchozí díl. Stará parta opět pohromadě.

25.12.2020 2 z 5


Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

Hlavní hrdina je celkem obyčejný poliš, ale který má neobyčejně bystré uvažování a chytré řešení situací, které ostatní ani nevnímají. Navíc je to buldog, který navzdory všemožným překážkám jde stále kupředu. Ano cesta je to opravdu trnitá a nekompromisní, jak už to při vyšetřování vraždy bývá.
Kniha se velmi dobře čte, autor je dobrý vypravěč a ikdyž si myslíte že víte jak to dopadne, jistí si být nemůžete do poslední stránky a to je to hlavní.. Další díl si určitě přečtus chutí :)

29.07.2018 4 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

No.. tedy, vlastně jak začít? Docela dobré vyprávění o dobrodružství skupinky (ne) obyčejných lidí, jdouc pohlavě do nebezpečí, za vidinou ohromného bohatství... postavy jsou slušně charakterizovány, ale že bych k některé z nich přilnul, tak to bohužel ne.. Myslím, že příběh má hlavu i patu, ale úplně to ještě není ono. Autor si ponechal prostor pro další díl, ten si přečtu.

20.07.2018 2 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Knížku jsem četl už před časem, hned od začátku vás zaujme svou lehkostí psaní a svérázným humorem, příběh je natolik neuvěřitelný, že je nejspíš pravdivý :)

07.02.2018 5 z 5


Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Kniha o tom, že nic není ztraceno dokud to nevzdáte sami, schopnost naslouchat sám sobě a věřit že to dobře dopadne.. Kniha se čte velmi dobře, atmosféra je hustá, skoro hmatatelná. Konec je strhující - velké díky, jen tak dál :)

06.02.2018 4 z 5


Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Velice čtivé s důrazem na detaily, pečlivě vypracované charaktery postav a vystupňované napětí až do konce !

26.10.2015 4 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

No paráda, superlativy nestačí vyjádřit můj pocit z této knížky! Na tohle jsem čekal od chvíle kdy jsem přečetl Měsíční prach a to už je hodně dávno :D
Zkrátka a dobře moc jsem se u čtení bavil a to je to hlavní...takže doporučuju.

18.08.2015 5 z 5


Černočerná tma Černočerná tma Stephen King

Velice dobrá kniha, která se čte sama, bavilo mě si vše představovat..sžít se s příběhem není problém. Nejlepší na tom je, mít čtyři různé, ale stejně kvalitně napsané příběhy.

11.08.2015 4 z 5