ebarka ebarka komentáře u knih

☰ menu

Temná zahrada Temná zahrada Tana French

Moje oblíbená autorka, přesto musím napsat, že tahle kniha je pro mě velikým zklamáním.Překombinované, nelogické, těžko uvěřitelné.. , Přesto jsem knihu dočetla.

21.12.2019 2 z 5


Mezi krásou a ošklivostí Mezi krásou a ošklivostí Bryn Greenwood

Nádherná kniha

04.11.2018 5 z 5


Kruh Kruh Bernard Minier

Výborně napsaná kniha plná napětí a nečekaných zvratů. Milénium to sice není a v knize jsou místa, která jsou slabší, přesto hodnotím jako výrazně nadprůměrné detektivní dílo, které se večer před spaním špatně odkládá.

15.03.2016 5 z 5


Mrtvá šelma Mrtvá šelma Jiří W. Procházka

Ano, forma zvítězila nad obsahem, jak už zde někteří psali, ale to nepovažuji za negativní. Chvilku jsem si na styl a jazyk musela zvykat, ale jakmile jsem se naladila, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Už dlouho se mi nedostal do ruky takto inteligentní text plný humoru, nadsázky a jemné ironie.

Mezitextové a kulturní odkazy podthují celý styl. Napětí mezi krásnou kurátorkou a svérázným Robertem, který mi připomíná mého oblíbence Harryho Hola, vytváří atmosféru celého příběhu. Samotný detektivní příběh byl pro mě až druhořadý, což asi nebylo primárně záměrem autorů. Každopádně se těším na pokračování.

28.02.2016 5 z 5


Stehlík Stehlík Donna Tartt

Nádherná kniha, silný a hluboký příběh, krásná práce s jazykem (chválím překlad), vychutnávala jsem si každé slovo. Nápad s obrazem, který hraje klíčovou roli v příběhu, je dokonalý. Pro mě i těch 750 stran bylo málo. Moje jediná výtka se týká závěru, který mi ke knize nepasoval, jako by ho psal někdo jiný. Přesto pro mě jedna z nejlepších knih.

05.01.2016 5 z 5


Skočný příliv Skočný příliv Rolf Börjlind

Slyšela jsem na knihu jen samou chválu, těšila jsem se na ni, ale mě zklamala. Na můj vkus příběh překombinovaný, postavy ploché, zápletky nevěrohodné.

15.03.2014 3 z 5


Černá voda Černá voda Kerstin Ekman

Pro mě příjemné překvapení. Nejedná se o klasickou detektivku, ale kniha má úžasnou a silnou atmosféru a dokáže vás vtáhnout a pohltit.Severská příroda, lesy, jezera a všudypřítomná temnota jak v přírodní scenérii, tak v lidském nitru. Někdo dokáže se slovy dělat zázraky. Vynikající, ale záleží samozřejmě na vkusu. Kdo čeká detektivku plnou děje a zvratů, bude zklamaný.

09.03.2014 5 z 5