DominikaLibuše DominikaLibuše komentáře u knih

☰ menu

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Ačkoli má první dedukce, kdo bude vrah, byla správná, autor (resp. autorka) mě při vyprávění trochu zamotala hlavu a "sváděla na falešnou stopu", ale i díky tomu, možná hlavně díky tomu jsem knihu nerada odkládala a četla jsem, seč to jen bylo možné, abych se dozvěděla, jestli kýžený vrah je právě ten, kterého jsem odtušila na začátku, či někdo naprosto jiný. Ale i přesto mé hodnocení není stoprocentní, snad mohla být kniha trochu kratší, bez některých možná až příliš rozvětvených popisů; a podle mého názoru až moc používané sloveso odtušit, i když to je asi zavádějící, jelikož jsem nečetla originál a mohlo to být jen překladem.

21.10.2015 4 z 5


Tetka vrána Tetka vrána Pavel Vrána

Dostala jsem ji jako dárek - už si nepamatuji k čemu, ale měla jsem ji moc ráda a určitě čtěte svým dětem. :-)

10.07.2015 5 z 5


Kvak a Žbluňk se bojí rádi Kvak a Žbluňk se bojí rádi Arnold Lobel

Dva kamarádi, kteří se na sebe nedokáží dlouho zlobit a být bez sebe. Tuto knihu jsem dostala od mamky, když jsem byla škvrně, a rozhodně jí v budoucnu budu číst i svým dětem, jelikož je úžasná.

10.07.2015 5 z 5


Havran (14 básní) Havran (14 básní) Edgar Allan Poe

Tu báseň zbožňuji, mohla bych ji číst znovu a znovu, neustále dokola celé dny i noci. Je vní něco, co člověka neustále přitahuje. Můžete ji číst po milonté páté a přesto stále poprvé, pokaždé vás nadchne něčím jiným. Raději ji sice mám v originále, díky více zvučnému NEVERMORE, ale i u překladu dokáži hltat slovo po slově. Jásala jsem, když jsem zjistila, že je dílo zahrnuto v seznamu povinné četby a bylo mi trošičku líto, že jsem si ho nevytáhla, ale i tak mě neustále fascinuje. Prostě úžasná. :-)

10.07.2015 5 z 5


Nezlomný Nezlomný Laura Hillenbrand

Knihu jsem zhltla za 4 dny. Také díky tomu, že jsem ležela doma s nohou v dlaze. Musím se přiznat, že zpočátku jsem přečetla jednu stránku a odložila jsem ji, protože mi přišlo, že mě rozptyluje styl, jakým je psána a nemohu se na text soustředit, jak bych chtěla, ale poté, co jsem ji znovu vzala do rukou, nemohla jsem přestat. A i ve spíše veskrze jednoduchém psaní jsem našla vážně zalíbení, jakési své kouzlo ta kniha má a mohu vřele jen doporučit.

09.07.2015 5 z 5