Dennys Dennys komentáře u knih

☰ menu

Ženy, které běhaly s vlky Ženy, které běhaly s vlky Clarissa Pinkola Estés

Já nevím. Kniha mi přijde nesrozumitelná, často tam jsou divné slovní obraty a musím přemýšlet, co tím autor chce říct.
Není to dobrý překlad a udivuje mě, že je tu tolik spokojených čtenářek. Překlad je hrozný, věty jsou kolikrát tak divné, že se mi lámal jazyk i mozek. I staročeština je pro mě snazší než tenhle český překlad. Radši si seženu originál.
Za mě děs a hrůza. Divím se, že to někdo kupuje nebo si to půjčí.

16.02.2022 1 z 5


Malá škola čarodějnictví Malá škola čarodějnictví Zuzana Antares

Ano, souhlasím s tím, že kniha je zaměřena hlavně na ženy. Za což já jsem vděčná, protože v dnešním světě je stále populární psát většinu knih ryze mužským pohledem.
Kniha je vhodná i pro úplné začátečníky. Je hezky ucelená, kapitoly krátké ale obsahují vše důležité. Až dočtu tuto, pořídím si základy magie taky od Zuzky Antares. Pro mě je to člověk, který skutečně rozumí svému řemeslu.

16.02.2022 5 z 5


Hněv elfů Hněv elfů Wolfgang Hohlbein

Pro Boha živého... Proč? Proč je tam tolik překlepů. Já trpím jako kůň. Jsem na čtyřicáté stránce. Příběh mě baví, věty jsou někdy hrozně košaté. Občas nějaká ta omáčka navíc, ale když si člověk na ten styl zvykne, tak je to příjemné počtení. Jsem zvědavá jak Pia s Peraltem zatočí. Ale ty chyby v interpunkci, překlepy, uvozovky tam kde by být neměly a tam kde být mají nejsou? Fuuu... Hodně štěstí ostatním čtenářům. Snad nebudou tolik trpět jako já

07.09.2021


Dost dobře nenormální Dost dobře nenormální Denise Linke

Kniha mě utvrdila v tom, že jsem autistkou s ADHD. Spousta částí knihy mě rozbrečela jak moc velká pravda to je. Některé situace mě skutečně rozesmály... Jak jsem autorce rozuměla. Nepřijde mi fér, že ji NT lidi zde v hodnocení kritizují. Myslím si, že autorčina pravdivá výpověď bude hlavně směřovaná na další autisty. A ať se vám to líbí nebo ne, lidí s touto odlišností je hodně, tak proč nemůžeme o, pro nás, našich normálních věcech psát? Je tu XY pravdivych výpovědí ze života NT a je to taky subjektivně psané.
Štve mě že je knih na toto téma málo. A co hůř, většinou je vydávají NT, kteří autistům téměř nerozumí a vše staví na svých pouhých doménkách. Chtěla bych více knih psaných pohledem autisty...

05.06.2020 4 z 5


Kronika katů Mydlářů Kronika katů Mydlářů Karel Štorkán

Od začátku do konce jsem knihu hltala a stále hltám. Ta zamilovanost, kterou pociťoval k Dorotce ho přivedla do opravdu svízelné situace. Přitom to už od prvního okamžiku byla pěkná potvora.Na způsob psaní, pravdou je, jsem si musela chvilku zvykat. Jak na přímou řeč tak i na krkolomější vyjadřování. Časem jsem tomu stylu přivykla a vcelku jsem si ho začala i užívat. Nebylo tam žádných slov, kterým bych nerozuměla.Jen mě sem tam trochu mrzelo, že je kniha napsaná tak trochu s odstupem. Není v ní moc citovosti a empatie. Některé náznaky sem tam něčeho mi sem tam za čas i unikly. To, že se Janek zjevně vyspal či nevyspal s Dorotkou si nejsem jistá do teď, ale domnívám se že asi ano.
Knihu bych si ale přečetla i tak znovu.

22.08.2016 5 z 5


Ukradené dítě Ukradené dítě Keith Donohue

V životě jsem krásnější román nečetla!
Už je to sice pár let zpátky, ale na tuhle knihu si moc dobře pamatuji. Děj mě naprosto uchvátil a nemohla jsem od knihy odtrhnout oči ani na okamžik. Tolik mě fascinoval způsob psaní autora tak i prostředí v němž se děj odehrává. Co bych za to dala, kdyby se mi knížka do rukou znovu dostala. A nebo do knihovničky! Četla bych jí pořád dokola.

12.07.2016 5 z 5