Denní_čtení Denní_čtení komentáře u knih

☰ menu

Autismus & Chardonnay Autismus & Chardonnay Martin Selner

Každý člověk je originál. Každý člověk je jiný. Každý člověk postihnutý autismem je svůj, ale přesto úplně stejný. A těchto 120 stran proto stojí za povšimnutí. Autor vás nechá nakouknout pod pokličku jeho nelehkého poslání formou úsměvnou a zároveň dojemnou. Smekám.

05.02.2021 5 z 5


Ostrov žije Ostrov žije Veronika Opatřilová

Autorka procestovala celý ostrov Isle of Wight pěšky, než napsala tuhle krásně zpracovanou knihu. Musím přiznat, že mě nalákala si sbalit kufr a jet se tam podívat - pro milovníky přírody doslova ráj! Zpět ale k samotné knize - obsahuje mnoho mnoho detailů, včetně postav pojmenovaných dle jednotlivých živlů a skutečností. Za mě je tohle obrovské plus, všechno do sebe zapadá a nabírá na hlubším smyslu. Děj od začátku tak nějak příjemně plyne, dokud nenastane určitý zlom a příroda si nezačne brát to, co jí patří. Pak už příběh vygraduje do obrovských rozměrů. Knihu bych doporučila lidem, kteří se hledají, kteří věří, že je něco mezi nebem a zemí, a taky badatelům, kteří tápou v čistém bytí.

13.01.2021 5 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Skandinávii miluju, proto byla knížka jasnou volbou! No a ta obálka!! Děj byl předvídatelný, vůbec mi to ale nevadilo. Na podzimní pohodové čtení úplně ideální knížka, která se dá přečíst během několika málo hodin. Už se těším na další autorčiny knížky, určitě to bude stejně příjemné čtení.

12.11.2020 5 z 5


De(bil)níček De(bil)níček Veronika Lechnerová

Zbožňuju podcasty Čas kávičky, blog, její humor, názory, fuckups, pády i vzlety, a stejně tak zbožňuju tuhle knížku! Upřímně jsem se bavila. Za každým ex-vztahem je prostě něco abnormálního :D a jestli tomu tak podle vás není, tak jste asi to jedno procento ze sta, blahopřeju.

11.10.2020 5 z 5


Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Dominik Landsman

Společné soužití muže a ženy - ráj a nebo peklo? Záleží na úhlu pohledu. A taky na pohlaví. Zřejmě. Dominik Landsman a Zuzana Hubeňáková dali běžným situacím korunu. Ukazují na věci tak, jaké ve skutečnosti jsou. Chlapům je prostě třeba říct všechno narovinu a bez zbytečných keců okolo, a ženský stejně neustále čekají na zázrak, že se to změní, a hrajou slovní hry. Znáte to? Pak čtení rozhodně nebudete litovat.

11.10.2020 5 z 5


Mléko a med Mléko a med Rupi Kaur

Četla jsem v angličtině, nicméně pro porovnání a lepší porozumění se chystám číst i v našem jazyce. Autorka se mi trefila do vkusu jak stylizací textu, tak i mnohými myšlenkami. Bavilo mě číst stránku po stránce a bloumat, 'co tím chce básník říci'. Jsem zastánce toho, že obyčejné věci udělají neobyčejný zážitek. A zážitek ze čtení se dostavil též. Jednoduché ilustrace, černo-bílá vizuální stránka. Těším se, až se dostanu ke druhé (již vydané) autorčině knize.

28.03.2020 4 z 5


Ty víš, že to chceš Ty víš, že to chceš Kristen Roupenian

Ke knize jsem se dostala náhodou v zahraničí, když ještě v ČR chodila po houbách. Nebudu lhát, zaujal mě na první pohled název, který tak povrchně koukal z knihkupectví. Samozřejmě, že vím, že to chci! Prokousáváním stránek jsem ale přišla na to, že to nebylo to, co jsem chtěla, jak kniha slibovala. Povídky jsou přehnané, podivné, plné šokujících situací, divnolidí,... Za mě určitě ne. Nebylo to ono. Jednu hvězdu dávám za některá morální východiska.

28.03.2020 1 z 5