cunicekb cunicekb komentáře u knih

☰ menu

Tekutý písek Tekutý písek Malin Persson Giolito

Divní lidé, divné a pohnuté osudy, krutá realita a hledání pravdy. A kolikrát jsem se i zasmála výrokům hlavní aktérky, ač kniha k smíchu není - prostě černý humor reality, tak, jak je mi blízký! Musím ale říct, že podle povahy hlavní postavy mi bylo jasné, kdo je zde vinen. Možná jsem se s Majou ztotožnila až moc, ale nebyla jsem ani na chvíli schopná uvěřit, že by byla krutou vražedkyní. To je asi jediná výtka - v knize se mohlo objevit více rozpolcenosti ve smýšlení hlavní postavy, bylo by pak těžší rozpoznat, s kým máme tu čest.

17.10.2017 5 z 5


Chatrč Chatrč Wm. Paul Young (p)

Velmi zajímavý příběh, který jsem přečetla jedním dechem. Pro ateisty možná těžký oříšek, pro hledající fascinující, pro věřící úžasné dílo Boží!

17.10.2017 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Nevydržela jsem číst ani do poloviny knihy a stále přemýšlím, co je na knize bestsellerového?! I prvotina může být fenomenální, ale tohle bylo nudné, laciné, docela bych řekla, že je to takový menstruační cyklus - obtěžující, opakující se, bez nápadu, kdy si ženská řekne, že smysl to má, ale v inkriminované fázi o onom smyslu pochybuje. Propracované postavy? Kde? Děj v několika liniích? Dobře, snaha byla. Snažila jsem se, ale celou dobu jsem trpěla, asi jako Rachel s kocovinou ve vlaku...

17.10.2017 odpad!


Dívka, která se dotkla nebe Dívka, která se dotkla nebe Luca Di Fulvio

Četba krásná, ale bod dolů za konec. Já vím, je to román, ale když si vybavím onu dobu a židovský pogrom, myslím, že ani Mercuriova láska by nezabránila upálení čarodějnice!

17.10.2017 4 z 5