cooly cooly komentáře u knih

☰ menu

Sametový domov Sametový domov Vesna Evans - Tvrtković

Knížka mě rozložila na milion kousků. Jednou obrovsky a mnohokrát ve velkém. Mám dojem, že jedno přečtení nestačí, ale ráda bych se k ní opakovaně vracela.

Je ta spousta tápáni, velkých i malých životních hledání a nachazeni. Kniha o životě.

09.06.2022 5 z 5


Hon na mrtvého Hon na mrtvého Tim Weaver

Za mě to byla veliká slatanina. Pritazene za vlasy. Hodně jsem bojovala s doctenim. Závěr překvapivý (díky tomu o hvezdu navíc)

25.08.2020 1 z 5


Panda v nesnázích Panda v nesnázích Markéta Lukášková

Mít to víc stránek, nebudou mi stačit hvězdičky. Čím déle jsem příběh četla, tím silnější pro mě byl. V některých momentech jsem si až přála mít neomezený čas na čtení. Postavy mi budou chybět a některé věci ve mě hodně rezonují i po přečtení. Děkuju moc, víc takových knih.

10.06.2020 5 z 5


Deset let se ségrou Deset let se ségrou Nicole Ehrenbergerová

Já to trošku shodím dolu. Holky sleduju od roku 2011/2. Budu v tom jejich core diváckém klubu. Ale kniha mi nedala nic moc nového. Kromě asi 3 historek. A asi jsem taky trošku přestárlá (35) a ukotvená ve spokojeném životě, takže motivační podkres knihy už na mě nepůsobí.
Co mě ale na knize bavilo je to, že se dá krásně poznat, kterou kapitolu psal kdo. :-) Aniž by se člověk mrknul na spodek stránky.
Pro někoho, kdo se hledá a tápe, určitě super motivační.
Tohle je přesně kniha, kterou bych brala elektronicky. :-) Ale ráda jsem holky podpořila, jako ve všech projektech, které dělají.

04.06.2020 2 z 5


Vztahy a mýty Vztahy a mýty Jan Vojtko

Na knihu jsem měla vysoká očekávání nastavená především tím, kolik zajímavých lidí ji na instagramu vychvalovalo. Hlavně těch, kterým v knižních názorech důvěřuji. V mých očích kniha neobstála. Chápejte kompromisy, znejte sami sebe a své potřeby, komunikujte a vše je v pohodě, když to tak cítíte, roztažené na 190 stránkách.

02.06.2020 2 z 5


Vím, co mi chutná Vím, co mi chutná Tracey Murkett

Ucelený přehled, šel by zkrátit na polovinu. Časté opakování stejného. :)

21.05.2020 3 z 5


Bohemia Bohemia Jan Svěrák

Četlo se mi to neuvěřitelně lehce, i když téma na mě lehce vůbec nepůsobilo. Je tam veliký střet vnímání postkomunistického a západního světa. Hlavního hrdinu jsem si neoblíbila, ale humor v knize velmi. Střídají se filozofické pasáže s plytkými.
Kniha rozporů, kterou jsem si moc užila a ráda se nechala vytrhnout ze svého čtenářského stereotypu.

21.03.2020 4 z 5


3 kroky do tmy 3 kroky do tmy Ondřej Neff

Příběh mě chytil. Měl pro mě potenciál i mnohem delší knihy. Otíka, Martu i Vojtu bych ráda potkala někdy znovu. Supr projekt!

09.11.2019 5 z 5


Vánoce po francouzsku Vánoce po francouzsku Fiona Valpy

Čím déle jsem knihu četla, tím menší hodnocení dostala. V zásadě je to strašná slaďárna a ač přes velké téma, tak je to ploché a plytké.

01.10.2018 2 z 5


My tři a já My tři a já Jaroslav Samson Lenk

Vse, co jsem od Samsona cekala, jsem dostala. Za me perfektne straveny vecera a asi poprve v kariere jsem obtezovala pritele ctenim nekterych pasazi nahlas :-)

25.03.2015 5 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

Nejslabsi z cele serie a uz je to takove stereotypni cele...

22.06.2014 2 z 5