Clarrisa Clarrisa komentáře u knih

☰ menu

Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Skvělé doplňující povídky k sérii skleněný trůn. Vše jsem s hlavní hrdinkou prožívala! A brečela jsem jako želva, protože tohle bylo prostě

26.05.2018 5 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Kniha byla, jak je už u autorky zvykem, plná akce a napětí. Ze začáku se naše hlavní hrdinka ocitá jako zlomená troska u vílí královny, u níž se snaží hledat odpovědi na své otázky. No a královna není úplně štědrá, proto přiděluje Caleaně (aka. Aelin, aka. Adarlandskému zabijákovi, aka. Králově bojovnici, aka. Ohnivému srdci, dědičce Terrasenu- kolik ona tě přezdívek proboha má?!) chladného cvičitele Jeřába.

Kniha se mi moc líbila, jen části s Manon mi nepřišly nijak zvlášť zajímavé..

A abych nezapomněla, hrozně mě iritoval český překlad Rowana! Bohové, to nemohli nechat jeho klasické jméno- Rowan Whitethorn, museli ho změnit na JEŘÁB BĚLOTRN! (Za to samozřejmě autorka nemůže, ale nejraději bych na ty překladatele poslala krále Adarlanu, spolu s celou jeho armádou z jiného světa!)

25.05.2018 5 z 5


Víš, že tě potřebuju? Víš, že tě potřebuju? Estelle Maskame

Tato "světoznámá série DIMILY" mi přijde hodně oddechová a naivní. Člověk by čekal, že se Eden už po roce nebude chovat jako puberťačka.. ale omyl č.1, žárlí na kdejakou holku, která se ochomítne kolem Tylera, přitom je to ONA, kdo tu má přítele. Alespoň u Tylera pozorujeme za ten rok nějaký posun.
Tím navážeme na omyl č.2, ten divný vyumělkovaný závěr, ze kterého si nejspíš máme vyvodit, že Tylera něco rozrušilo, že to nebude jen tím vším okolo.(nebo to prostě mělo být myšlené tak, jak to bylo, a to bych teda silně nepřekousla)

Celkově mě série nijak zvlášť nenadchla, a hlavně nechápu celou tu propagaci s DIMILY, když je to naprosto průměrná série. Dobře,odměkčilo mě detailní popsání NY, proto ty 3*.

08.05.2018 3 z 5


Dash & Lily: Kniha přání Dash & Lily: Kniha přání Rachel Cohn

Tento čtivý, vtipný příběh mě ihned pohltil a přečtený jsem ho měla během jednoho dne. Dash a Lily byli velmi sympatické, tak správně praštěné postavy s opravdu vtipnými dialogy a osobitým pohledem na svět. Vtipné pasáže jsem si přečetla nejméně pětkrát a stále se nad nimi usmívám.

Nejvíce se mi však líbilo, že ani jeden z hlavních postav nebyl princ na bílém koni ani princezna ve zlatých šatech-a věděli to o sobě až moc dobře-, avšak přes veškeré nedostatky a předsudky se dokázali přenést a žít si svůj divný život, v divném světě, plném divných lidí. No neříkejte mi, že nebyli prostě divní!

Kniha končí otevřeně, tak ať každý může popustit uzdu své fantazii.

PS: knihu jsem si vypůjčila v knihovně a hodlám v ní zanechat vzkaz pro dalšího prozatímního majitele, tedy spíše výzvu... ano Langstone, inspirovals mě.

02.05.2018 5 z 5


Na lovu Na lovu Meagan Spooner

Moc jsem se na knihu těšila, protože mě zaujala hlavně svým obalem a retellingy na Krásku a zvíře prostě miluju.

Bohužel nesplnila ma očekávání. Vlastně vubec nevím, co si o tom mám myslet. První polovina knihy byla až moc táhlá a předvídatelná, poté přišlo na řadu Zvíře, hrozné vraždící zvíře, ze kterého se poté vyklube vlastně vězeň sama sebe ve vlastním těle. No a konec mě příjemně překvapil, obsahoval rozuzlení a dokonce i logické vysvětlení! Dobře to mě trošku odměkčilo.

01.05.2018 4 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

U kotlíku! Tak tohle byla naprostá paráda! Prožívala jsem s Feyre úplně všechno...bolest, zradu, lásku. Do příběhu jsem se zamilovala a už se chystám na další díl!

08.04.2018 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Nejsem úplně ten typ člověka, který si zrovna libuje v násilí v knihách, ale tahle kniha mě přímo fascinovala. Ani jsem se nenadechla a už jsem byla v polovině. Rozhodně doporučuji přečíst!

Ps: Kdo se taky tak zákeřně usmíval, když Celaena Verinovi, který se nad ni pořád povyšoval, nakopala v tom souboji zadek. A pak si se vztyčenou hlavou odkráčela.(Tuším strana 213)

04.04.2018 5 z 5


Tisíc kousků tebe Tisíc kousků tebe Claudia Gray (p)

Skvělá kniha! rozhodně doporučuji přečíst..

26.01.2018 5 z 5


Paní půlnoci Paní půlnoci Cassandra Clare (p)

PA-NE-BO-ŽE
Tak od začátku, tohle není první kniha od Cassandry, kterou jsem četla, proto jsem možná více chápala i některé souvislosti a postavy. Nesmírně jsem se na knihu těšila, jenže když jsem uviděla 600 stran, popsaných malými písmeny, trošku jsem se lekla. Strach byl však úplně zbytečný. Autorka mě vtáhla do děje hned po asi třiceti stranách, kde nejdříve vysvětlovala některé pojmy a poté mě příběh úplně pohltil. Připadalo mi, jako bych byla já hlavní hrdinka a všechno se kolem mě odehrávalo. Akce, napětí, láska, úžasná zápletka..prostě naprostá paráda. No a konec? Tak ten mě vážně dostal. Co mám teď dělat se svým životem? Naprostá bomba, rozhodně doporučuji přečíst.

09.01.2018 5 z 5


Navždy s láskou, Lara Jean Navždy s láskou, Lara Jean Jenny Han

Krásné zakončení trilogie!

17.12.2017 5 z 5


Štěstí na dosah Štěstí na dosah Irena Petříková

Bože můj, kniha vypadala lákavě a když jsem jí dostala od kamarádky, byla jsem u vytržení.... to se bohužel asi ve čtvrtině knihy změnilo a nutila jsem se k dočtení.. když už jsem myslela, že něco přijde, že ten konec nebude taková fraška a že bude mít alespoň trochu do sebe, byl to jen sen! Brečela jsem po dočtení knihy? To ano, ale za utracené peníze a doživotní trauma z bezchybné, nejlepší, nejkrásnější Irenky, kterou chtějí všichni muži na světě.

27.10.2017 2 z 5


První stříbrná kniha snů První stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Po přečtení Drahokamů jsem se bála zklamání, že kniha nebude tak dobrá jako předešlé... ale bála jsem se úplné zbytečně. Příběh mě hned na začátku vtáhl do děje a úplně pohltil.

Upozornění: Pokud knihu čtete v knihovně, autobuse, na koncertě, nebo při hodině dějepisu(jako já), tak si knihu raději schovejte na doma... mohlo by se vám totiž stát, že se začnete nezastavitelně smát. A věřte mi, není zrovna příjemné, když na vás vyjeveně civí celý autobus ;)

26.10.2017 5 z 5


Letní dny a noci: 12 prázdninových políbení Letní dny a noci: 12 prázdninových políbení * antologie

Některé povídky se mi opravdu líbily, a kdybych měla hodnotit jen povedené povídky, dala bych 5*, jenže hodnotím celý obsah knihy a s ním i doopravdy nepovedené, u nichž mě až udivovalo, jak je tam mohla Stephanie zakomponovat! Doporučuju přečíst jen některé z nich, aby vám nezkazily dojem z knížky, třeba povídku Zbrusunová atrakce.

13.10.2017 3 z 5


Vánoční zázrak Vánoční zázrak Jay Asher

Trošku naivní romantika, která vás skvěle naladí na vánoční atmosféru. Jay přesně vystihl o čem vánoce jsou, o dělání lidem radost i tím nejmenším a nejneobvyklejším dárkem, který můžete darovat.(Třeba kus dřeva, který má pro vás nevypočitatelnou hodnotu) Nádherné.

13.10.2017 5 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Naprostá paráda! Popravdě jsem se do třicáté strany musela nutit do čtení, pak však všechno začalo nabírat na obrátkách a než jsem se nadála, přečetla jsem knihu za jedno odpoledne. Rozhodně doporučuji přečíst!

07.10.2017


Po tvém boku Po tvém boku Kasie West

Čtivý, zábavný příběh, jak už je u autorky zvykem, který jsem četla jedním dechem.

06.10.2017 5 z 5


Poušť v plamenech Poušť v plamenech Alwyn Hamilton

Přiznám se, že jsem tuto knihu vybírala podle obalu, protože mě opravdu uchvátil a myslím, že se mi to vyplatilo! Originální čtivé fantazy, které vás vtáhne do děje a nepustí vás, dokud knihu nepřelouskáte. Rozhodně si přečtu další díl.

30.08.2017 5 z 5