CampHalfBlood CampHalfBlood komentáře u knih

☰ menu

Úklony a úklady Úklony a úklady Gail Carriger (p)

Musím říct, že jsem stejně nadšená jako první dílem. Doopravdy jedna z nejlepších knih, které jsem četla. Miluji Sofronii a velmi snadno se s ní ztotožňuji. Oceňuji, že se nejedná o romanci a jen tam jen okrajově daná, jak s MYdlounem, tak s Felixem, přestože jsem se do Felixe zamilovala v té chvíli, kdy ji řekl Rio.. JSem velmi zklamaná, že nejsou přeložené další díly, ale rozhodně si je přečtu v angličtině, už je mám koupené v čtečce a jen čekají, až se na ně vrhnu!

30.04.2020 5 z 5


Etiketa & špionáž Etiketa & špionáž Gail Carriger (p)

Takže musím přiznat, že jsem byla dosti skeptická, první stránky mě dost odradily, že jsem knihu odložila a dostala se k tomu opět po dvou týdnech a musím říct, že jsem nehorázně moc ráda! Tahle kniha byla milým překvapením. Byla jsem ráda, že se děj doopravdy točí kolem dívek, internátu a onoho prototypu a není dělaný na romanci, i když slabší náznaky tam jsou, nijak přehnané. Dále jsem ocenila, že každá dívka, která na internátu byla, měla jiné vlastnosti, přednosti a záliby. Byly velmi různorodé, jen mě mrzí, že tam nebylo více z jejich vyučovacích hodin, které jsem četla jedním dechem.

17.04.2020 5 z 5


Jeden temný trůn Jeden temný trůn Kendare Blake

Bohužel druhý díl byl slabší, dost mě zklamalo, jak to bylo zakončeno, doufám, že se to zlepší v další knize.

19.02.2020 4 z 5


Tři temné koruny Tři temné koruny Kendare Blake

Takže má nejoblíbenější sága. Doopravdy skvělé provedení. Trojčata, každá dobrá v něčem jiném, bojují o trůn. Doopravdy jsem si užívala ty intriky a popisy... taky mě nadchlo, že jsme měli možnost nahlédnout do hlav všech tří děvčat.

19.02.2020 5 z 5


Krutý princ Krutý princ Holly Black

Musím říct, že je to jedna z nejlepších knih, který jsem minulý rok četla. Doopravdy jsem z toho byla extrémně nadšená, doporučuji! Ještě jsem neměla čas se vrhnout na další díl, ale rozhodně to plánuji!

19.02.2020 5 z 5


Škola dobra a zla Škola dobra a zla Soman Chainani

Z knihy jsem byla doopravdy nadšená, líbila se mi ta myšlenka, že dívka, která byla tolik povrchní se snažila být hodná a byla přesvědčená, že taková je, a druhá, která jen chce, aby měla kamarádku. Moc hezké pojetí. Velmi mě zklamal konec. Úplně mi to zkazilo dojem z celé knihy a touhu přečíst si další díly.

19.02.2020 3 z 5


Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Další skvělá kniha, kterou jsem si mohla přečíst díky škole, kde mi ji doporučili. Nabokov je skvělý autor, který si prostě dokáže skvěle pohrát se slovy a metaforami, že jsem občas zapomínala, že mladé Lolitě je 12/13. Střed byl trochu slabší, ale konec to opět dotáhl do dokonalosti.

19.02.2020 5 z 5


Mezi láskou a smrtí Mezi láskou a smrtí Meg Cabot

Musím říci, že jsem se nadchla tímhle dílem. Nápad skvělý, popis také skvělý i děj se mi moc líbil. Miluji všechny mytologie, takže to u mě bylo další plus, každopádně zhruba od půlky knihy to šlo dosti z kopce... proto tři hvězdy

19.02.2020 3 z 5


Láska přemůže i smrt Láska přemůže i smrt Meg Cabot

Série byla skvělá, třetí díl podle mého nejslabší

19.02.2020 3 z 5


Princezniny deníky Princezniny deníky Meg Cabot

Další kniha, kterou jsem si chtěla přečíst kvůli filmu. Miluji Anne Hathaway, která roli podle mě ztvárnila dokonale. Byla jsem překvapena, že je kniha psaná formou deníkových zápisků, přestože jsem to mohla tušit. Nemám ráda, když zde nejsou rozhovory a vývoj postav a vhled jen jedné osoby. I přesto kniha byla oddechová a dobře se mi četla, ale k dalším dílům se už asi nedostanu :)

19.02.2020 3 z 5


Batman: Náměsíčnice Batman: Náměsíčnice Marie Lu

Jak jsem psala u dalších dvou knih, jsem nadšená z této série, ještě více se mi líbí, že každou knihu píše jiný autor, což je podle mě úžasné!
Co se týče knihy o Batmanovi, tak se mi dost líbil, byla jsem nadšená z dívky, která s ním manipulovala, i když mě trochu zklamalo, že Bruce není ještě Batmanem. Kniha byla dosti předvídatelná, ale nezkazilo to celkový dojem.

19.02.2020 4 z 5


Catwoman: Zlodějka duší Catwoman: Zlodějka duší Sarah J. Maas

Musím říci, že jsem si celou tuto sérii naprosto zamilovala, protože miluji DC a nejsem fanda komiksů a toto je skvělá alternativa. Zatím jsem četla všechny a musím říci, že ze všech jsem byla velmi nadšená.
Co se týče Catwoman, tak ta mě velmi bavila. Docela mě zklamal konec, který podle mě trochu strhl kvalitu této knihy, ale jinak se to četlo velmi dobře :)

19.02.2020 4 z 5


Otka: Ošklivá tlustá kamarádka Otka: Ošklivá tlustá kamarádka Kody Keplinger

Tak musím říct, že jsem si tuto knihu koupila kvůli filmu, ze kterého jsem byla fakt nadšená, hrozně se mi líbil a popravdě, když jsem přečetla tuto knihu (což bylo dosti rychle, protože byla doopravdy čtivá s poutavým dějem a samozřejmě namyšleným týpkem, který všechny štval) tak to byl doopravdy slabý odvar.
Velmi dobrá kniha, doporučuji!

19.02.2020 4 z 5


Mrazivý oheň Mrazivý oheň Amanda Hocking

Popravdě jsem byla mile překvapena, kniha se mi líbila, ale zase na druhou stranu ne natolik, abych měla nutkání jít do knihkupectví a koupit další díl.. takže tři hvězdičky :)

19.02.2020 3 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Musím se přiznat, že je to první kniha, která není historickým románem nebo ze světa fantasy, takže to bylo takové mé poprvé. Mám v oblibě tento film, tak jsem se rozhodla, že to prubnu a přečtu si to, jelikož spoustu mých známých říkali, že je to dobrá kniha. A musím říct, že mě to mile překvapilo, hezky se to četlo, zamilovala jsem se do bláznivé Louisy! Těším se, až si přečtu další knihy od této autorky!
10/10

16.02.2020 4 z 5


Wonder Woman: Válkonoška Wonder Woman: Válkonoška Leigh Bardugo

Miluji Wonder woman a vše od ní, takže samozřejmě jsem si tuto knihu hned, jak se objevila v policích v knihkupectví a musím říct, že jsem byla ještě více překvapená, že mě nijak nezklamala. Hlavní postava je úžasná, naivní a následně řeší problémy, které způsobila, za mě 10/10!

16.02.2020 5 z 5


Sníh nebo popel Sníh nebo popel Sara Raasch

Velmi dobrá série, rozhodně doporučuji!

16.02.2020 5 z 5


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Patří mezi mé nejoblíbenější! Topka, neustále se k ní vracím.

16.02.2020 5 z 5


Krutá krása Krutá krása Rosamund Hodge

Skvělá kniha! Zaujala mě hned od začátku, dost jsem se ztotožnila s hlavní postavou, takže se mi kniha četla jako jedna báseň

16.02.2020 4 z 5


Utrpení mladého Werthera Utrpení mladého Werthera Johann Wolfgang Goethe

Nejsem velký fanda knih psaných formou dopisů, ale příběh Werthera se mi líbil

16.02.2020 4 z 5