CaesuraLackless CaesuraLackless komentáře u knih

☰ menu

Sucho Sucho Jane Harper

Od autorky jsem četl všechny knihy, ale komentář napíšu k mé nejoblíbenější. Napínavá detektivka z australského prostředí, kterou autorka umí popsat s absolutní důvěryhodností s osobitými postavami. Nikdy jsem neměl touhu Austrálii navštívit a po přečtení, Sucha a Ztracený v pustině se ve mě objevil až odpor k dané zemi.. Austrálii pravděpodobně nikdy nenavštívím, nicméně se těším na každou další autorčinu detektivku z tohoto prostředí. Sucho a ztracený v pustině 5/5. Během čtení pusťte topení naplno. Zesílí to prožitek. =)

31.01.2024


Všechny cesty vedou do Santiaga Všechny cesty vedou do Santiaga Ladislav Zibura

Nejsem poutník ani velký cestoval a Prince Ládíka jsem si oblíbil pro jeho laskavý humor, nadsázku, přístup k životu a skvělé besedy. Nikdy jsem neočekával více než příjemnou oddechovku, ale tady mi přijde, jak by autor dospěl a uzavřel svou sérii cestopisů ve velkém stylu. Tentokrát k svému pověstnému humoru, barvitého popisu prostředí a zajímavých postřezích k historickým budovám, vesničkám, přidává fantastický vývoj postav, které ho doprovází na jeho cestě. Řeší své problémy a každou stránku se o nich dozvídáme víc a vytváříme si k nim pouto a pochopení. Kniha strčí do kapsy všechny motivační příručky a pozorného čtenáře odmění čtenářským zážitkem, na který nezapomene nebo sbalí krosnu a vydá se na cestu. Vysoce nastavená laťka, která se bude autorovi velice těžko překonávat.

30.01.2024 5 z 5


Smutná nevyhnutelnost chodu věcí Smutná nevyhnutelnost chodu věcí Jan Stavinoha

K autorovi jsme se dostal náhodou na doporučení knihkupce a měl pravdu. Skrytý klenot. Ježís se vrací na zem v 20. století a potkává se s pár známými osobnostmi našich dějin a jako obvykle všechno pokazí. Tragický a zároveň komický pohled nas svět a jeho nevyhnutelný chod. Pro lidi s nadsázkou výborná zábava.

30.01.2024 5 z 5


Věci, kterých jsem se nezbavil Věci, kterých jsem se nezbavil Marcin Wicha

Výborná kniha, která pojednává o zajímavých myšlenkách. Bohužel pro člověka bez větší znalosti polské historie složitější na pochopení. Bez přečtení doslovu autora, poloviční.

30.01.2024 4 z 5


Strach moudrého muže Strach moudrého muže Patrick Rothfuss

Mé nejmilejší fantasy. Styl vyprávění je poutavý a postavy zajímavé až je člověk naštvaný, že musí svět pana Rothfusse opustit. Někomu se můžou některé pasáže zdát zdlouhavé a nudné, já si je však užíval. Objevování světa, odhalování tajemna, hledání malých puzzlíků a představování si vlastních teorií co se stalo a stane je velkou předností celé série a při druhém přečtení jsem si knihu užil ještě více. Těším se na pokračování a doufám, že se ho někdy dočkáme.

29.01.2024 5 z 5


Tvá nepřítomnost je tmou Tvá nepřítomnost je tmou Jón Kalman Stefánsson

Stefánsson je mistr poetiky a slova. Neustále se v ději, pocitech, myšlenkách ztrácím, následně nacházím a tohle hraní mě neúvěřitelně baví. Nedokážu pochopit, jak dobře se ta kniha čte. Úžasný příběh o obyčejných lidech, který připomíná potřebu akceptace smutku, jako součást našeho života a hledání krás v touze po světle. A ten obal! Ten obal!

29.01.2024 5 z 5