blandina010 blandina010 komentáře u knih

☰ menu

Tichá smrt Tichá smrt Peter May

Peter May, ač velmi čtivý autor, by se měl držet toho, co mu jde nejlépe. Sychravého skotského podnebí a vzpomínek na mládí hlavních postav. Knihu jsem sice slupla jako malinu, nemůžu se zbavit dojmu, že neměla takovou atmosféru, ani hloubku jako většina autorových knih...možná bych ji přirovnala k sérii Akta Enzo, čtivá, napínavá...ale po přečtení ve vás nic nezanechá.

05.11.2021 3 z 5


Outsider Outsider Stephen King

Začátek knihy byl zajímavý. Pak to šlo z kopce.
Dlouho jsem přemýšlela, co mi na knize nesedělo. Pak jsem zjistila, že pan King knihu rozepsal už skoro před 20 lety, nicméně ji dopsal teď a zasadil ji do současnosti. Postavy ale jakoby zůstaly zaseklé před dvaceti lety. Například manželka jedné z postav, které je kolem 40, poslouchá desku Beatles, kterou si s manželem koupili, když byli na vysoké, a ona přemýšlí, jestli v té době byl John Lennon ještě naživu. Hlavní detektiv jde za manželkou, aby zapla počítač a něco mu vyhledala na internetu. Nebo Holly, která jezdí v autě podle na papíře vytištěných instrukcí z MapQuestu.
500 stránek pro tenhle příběh bylo zbytečné plincání papírem.

31.08.2021 3 z 5


Temný vinohrad Temný vinohrad Martin Walker

Hlavní hrdina Bruno, místní policista, ráno vyvenčí psa, pak jde do městečka na trh, pokecá s místníma, v kavárně si dá kávu a croissant, pak zajde do vinotéky a koupí několik lahví vína na večer, kdy pozve své přátele na pečené sluky, které sám zastřelil. Jo, a někdy mezi tím řeší dvojnásobnou vraždu.
I přesto má kniha spád, dobře se čte a má jedinečnou atmosféru. Takže i když to na první pohled nevypadá, je to příjemná, oddechová detektivka.

31.08.2021 3 z 5